Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Τα άρθρα μας

Χυμός Αλόη Βέρα: Ποια είναι τα πολύτιμα οφέλη του στην υγεία μας;

Χυμός Αλόη Βέρα: Ποια είναι τα πολύτιμα οφέλη του στην υγεία μας;



Μπορεί να γνωρίζουμε την αλόη βέρα ως τοπικό τζελ για την καταπράυνση εγκαυμάτων από τον ήλιο ή άλλες δερματικές παθήσεις. Όμως, αυτό το φυτό της αλόης προσφέρει περισσότερα από το απλό τζελ. Ο χυμός αλόης βέρα εμφανίζεται ως πιθανή φυσική θεραπεία για πολλές κοινές παθήσεις υγείας. Είτε το πιστεύουμε είτε όχι, η κατανάλωση χυμού αλόης βέρα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποκομίσουμε οφέλη για την υγεία μας από αυτό το φυτό.




Τι είναι ο χυμός αλόης;


Ο χυμός αλόης βέρα είναι ένα άλλο προϊόν του φυτού.
Ο χυμός της αλόης βέρα είναι ένα πηχτό, παχύρρευστο υγρό που παρασκευάζεται από τη σάρκα του φύλλου του φυτού. Αυτό το διαυγές υγρό έχει χρησιμοποιηθεί από την αρχαιότητα στην ινδική, κινεζική και αιγυπτιακή παραδοσιακή ιατρική για τη θεραπεία διάφορων καταστάσεων.


Πώς φτιάχνεται ο χυμός αλόης;

Αν πάρoυμε ένα φύλλο αλόης βέρα, μπορούμε να ξεφλουδίσουμε την εξωτερική επίστρωσή του και να αφαιρέσουμε το εσωτερικό που μοιάζει με τζελ. Αυτό το βάζουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει χυμός και μετά προσθέτουμε νερό μέχρι να πάρει την υφή που θέλουμε. Το αποτέλεσμα είναι ένα φρέσκο ​​ρόφημα χυμού αλόης. Μπορούμε να το πιούμε όπως είναι, ή να το προσθέσουμε στην λεμονάδα ή στα κοκτέιλ μας. 



Τι περιέχει;

Ο χυμός αλόης είναι στην πραγματικότητα μια πλούσια πηγή βιταμινών, ιδιαίτερα Α, C και Εμαζί με φολικό οξύ (βιταμίνη Β9), ασβέστιο και μαγνήσιο και βήτα-καροτένιο. Προτιμάται από πολλούς για το γεγονός ότι είναι μια φυτική πηγή τροφής χαμηλής θερμιδικής αξίας, καθώς και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.


Ποια είναι τα οφέλη του χυμού;


Πέρα από την εξωτερική χρήση της σε προϊόντα περιποίησης του δέρματος, η πόσιμη αλόη βέρα παρέχει πολλά οφέλη για την υγεία μας.

1. Μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονώδους απόκρισης του οργανισμού μας και να ανακουφίσει από πολλές φλεγμονώδεις καταστάσεις, όπως αρθρίτιδα και άλλες φλεγμονώδεις πάθησεις. Ο χυμός Αλόη είναι αποτελεσματικός για τη θεραπεία των φλεγμονικών παθήσεων των εντέρων.  Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι το εκχύλισμα της Αλόης βοηθά στην αποτοξίνωση του εντέρου, στην ισορροπία των οξέων του στομάχου και απελευθερώνει από την δυσκοιλιότητα και τα γαστρικά έλκη

2. Καταπραϋντική δράση για το πεπτικό σύστημα

Ο χυμός αλόης βέρα μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από προβλήματα όπως η δυσκοιλιότητα. Έχει καταπραϋντική δράση στο γαστρεντερικό σύστημα και μπορεί να βελτιώσει την πέψη. Ο χυμός της αλόης, που συλλέγεται με το κόψιμο των φύλλων στη ρίζα τους, έχει έντονη υπακτική και καθαρτική δράση. 

3. Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Η αλόη βέρα περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων βιταμινών, μετάλλων, αμινοξέων και φυτοχημικών, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τις λοιμώξεις και τις ασθένειες.


4. Υγεία των ούλων και των δοντιών

Ο χυμός αλόης βέρα μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υγείας των ούλων και των δοντιών.
Ο χυμός αλόης και το στοματικό διάλυμα μπορούν να βελτιώσουν διάφορες οδοντικές και στοματικές παθήσεις, χάρη στις πιθανές αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες.


5. Αντιοξειδωτική προστασία

Ο χυμός αλόης βέρα περιέχει φυσικά αντιοξειδωτικά στοιχεία, όπως βιταμίνες C και E, που βοηθούν στην αντιμετώπιση των ελεύθερων ριζών και τη μείωση του οξειδωτικού στρες στον οργανισμό. Επίσης, η Aloe Vera περιέχει μια σειρά ισχυρών αντιοξειδωτικών, γνωστών ως πολυφαινόλες. 


6. Μείωση των επιπέδων χοληστερίνης και διαβήτης

Ένα από τα κύρια οφέλη της πόσιμης αλόης βέρα για τον οργανισμό είναι η μείωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και των τριγλυκεριδίων. Αυτό συμβάλλει στην αντιμετώπιση πολλών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη και της υψηλής χοληστερίνης.

Παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι τόσο το τζελ όσο και ο χυμός από την αλόη βέρα μπορεί να μειώσουν τα επίπεδα σακχάρου σε άτομα με διαβήτη τύπου 2. Έρευνα έχει βρει ότι ο χυμός αλόης βέρα μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα σακχάρου σε άτομα με προδιαβήτη. Ωστόσο, χρειάζονται νεότερα, ισχυρότερα δεδομένα για τη διερεύνηση και την πιθανή επιβεβαίωση αυτών των πλεονεκτημάτων.

7. Απώλεια βάρους

Με βελτίωση της λειτουργίας του πεπτικού και κυκλοφορικού συστήματος, ενίσχυση της απορρόφησης θρεπτικών ουσιών από τον οργανισμό και συνεισφορά στην αποτοξίνωση και ενδυνάμωση του σώματος, η πόσιμη αλόη βέρα βοηθά στην αύξηση της ενέργειάς μας και στην επίτευξη ενός φυσιολογικού βάρους.

 

Είναι ασφαλής η πόσιμη αλόη;

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ο χυμός αλόης μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις ή παρενέργειες. Εάν έχουμε αλλεργία στην αλόη ή αν λαμβάνουμε φάρμακα, συνιστάται να συμβουλευτούμε έναν ειδικό πριν από τη χρήση του χυμού αλόης. Τα άτομα που είναι αλλεργικά στο σκόρδο, τα κρεμμύδια ή τις τουλίπες είναι πιο πιθανό να είναι αλλεργικά στην αλόη.

Επίσης, αν είμαστε έγκυος ή θηλάζουμε πρέπει να συμβουλευτούμε τον γιατρό μας. Η κατανάλωση χυμού αλόης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι επιβλαβής για το έμβρυο. Ο χυμός αλόης δεν προτείνεται για παιδιά κάτω των 12 ετών, καθώς η ευαισθησία τους στα συστατικά της αλόης είναι υψηλή και μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες όπως διάρροια και κοιλιακούς πόνους.

Συμπέρασμα: Ο χυμός αλόη βέρα είναι ένας πολύτιμος φυσικός πόρος, πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά. Η κατανάλωσή του αποτελεί μια φυσική επιλογή για την προαγωγή της υγείας και τη βελτίωση του ευεξίας.

Διαβάστε για τα οφέλη του τζελ αλόης εδώ!




Το Heals.gr προτείνει:

1. Optima Aloe Vera Juice Maximum Strength Φυσικός Χυμός Αλόης, 1lt Ο Optima Aloe Vera Juice Maximum Strength είναι ένας 100% φυσικός χυμός Αλόης από ένα μοναδικό μείγμα ολόκληρου φύλλου και αφιλτράριστου ζελέ Αλόης για υπέροχη γεύση. Κατά την παραγωγή πραγματοποιείται η ελάχιστη δυνατή επεξεργασία και αφαιρείται μόνο η πικρή ουσία aloin μέσω ευγενούς επεξεργασίας, προκειμένου να διατηρηθούν σχεδόν αναλλοίωτα τα φυσικά συστατικά της Αλόης. 



2. Optima Aloe Vera Juice with Cranberry Φυσικός Χυμός Αλόης, 1000ml100% φυσικός χυμός Αλόης με αντιοξειδωτικά από ένα μοναδικό μείγμα ολόκληρου φύλλου και αφιλτράριστου ζελέ Αλόης σε συνδυασμό με χυμό cranberry, για υπέροχη γεύση και ενίσχυση της φυσικής προστασίας του οργανισμού απέναντι στη δράση των ελεύθερων ριζών. 




Πηγές:

1. https://wikihealth.gr/xymos-alois-voithaei-pragmatika-stin-ygeia-toy-enteroy/

2. https://www.webmd.com/diet/supplement-guide-aloe-vera

3. https://health.clevelandclinic.org/benefits-of-aloe-vera-drink/

Συντακτική ομάδα του heals Plus Icon

Συντακτική ομάδα του heals

Διαβάστε τα άρθρα της συντακτικής ομάδας του heals

Δωρεάν μεταφορικά για
παραγγελίες άνω των 39.00€

ΤΗΛ.ΚΕΝΤΡΟ + 30 2312311388
Ωράριο: Δε-Πα 09:00 -17:00