Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Τα άρθρα μας

8+1 μύθοι και αλήθειες για την τριχόπτωση!

8+1 μύθοι και αλήθειες για την τριχόπτωση!



Οι τρίχες στο μαξιλάρι ολοένα και αυξάνονται; Μήπως τώρα τελευταία παρατηρούμε μια ελαφριά αραίωση στα μαλλιά μας; Η τριχόπτωση (ανδρική και γυναικεία) απασχολεί πολλούς ανθρώπους στην καθημερινότητα, δημιουργώντας αρνητικά συναισθήματα. Όπως είναι γνωστό, ένας μέσος άνθρωπος χάνει συνήθως 50 έως 100 τρίχες την ημέρα. Τι συμβαίνει λοιπόν, όταν αυτός ο αριθμός αυξάνεται; Σε προηγούμενο άρθρο είδαμε τα αίτια της τριχόπτωσης. Με ένα τόσο διαδεδομένο θέμα, όπως είναι φυσικό, έχουν δημιουργηθεί με τα χρόνια αρκετές παρανοήσεις που μας πανικοβάλλουν. Στο άρθρο αυτό, συγκεντρώσαμε 9+1 μύθους και αλήθειες για την τριχόπτωση αλλά και τρόπους αντιμετώπισης της.





 

8+1 μύθοι και αλήθειες για την τριχόπτωση 


Μύθος #1: Η χρήση καπέλου προκαλεί τριχόπτωση.

Αλήθεια: Η χρήση καπέλου δεν επηρεάζει την ανάπτυξη των τριχών. Η τριχόπτωση οφείλεται, όπως είπαμε, σε γενετικούς, ορμονικούς ή άλλους παράγοντες. Τα καπέλα είναι ασφαλή στη χρήση και μάλιστα προστατεύουν το τριχωτό της κεφαλής μας από τις επιβλαβείς ακτίνες UV.


Μύθος #2: Το συχνό λούσιμο προκαλεί τριχόπτωση.

Αλήθεια: Το συχνό λούσιμο δεν επηρεάζει την ανάπτυξη της τρίχας. Απλώς απομακρύνει το σμήγμα και τα προϊόντα styling, διατηρώντας το τριχωτό υγιές. Αντιθέτως, η κακή υγιεινή του τριχωτού της κεφαλής μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη των μαλλιών.


Μύθος #3: Το κούρεμα δυναμώνει τα μαλλιά.

Αλήθεια: Το κούρεμα δεν επηρεάζει την ανάπτυξη της τρίχας. Απλώς αφαιρεί τις ταλαιπωρημένες άκρες, δίνοντας την εντύπωση πιο υγιών μαλλιών.


Μύθος #4: Η πιτυρίδα προκαλεί τριχόπτωση.

Αλήθεια: Η πιτυρίδα δεν προκαλεί τριχόπτωση, αλλά μπορεί να σχετίζεται με ξηρότητα και ερεθισμό του τριχωτού, που συμβάλλει στην τριχόπτωση.


Μύθος #5: Η τριχόπτωση είναι πάντα μόνιμη.

Αλήθεια: Η τριχόπτωση μπορεί να είναι οξεία ή χρόνια, και η μορφή της καθορίζει και την πιθανότητα αντιστροφής. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η τριχόπτωση είναι αναστρέψιμη με την κατάλληλη θεραπεία.


Μύθος #6: Η τριχόπτωση κληρονομείται μόνο από τον πατέρα.

Αλήθεια: Η κληρονομικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στην τριχόπτωση, αλλά όχι αποκλειστικά από τον πατέρα. Η τριχόπτωση μπορεί να κληρονομηθεί από και τους δύο γονείς.


Μύθος #7: Δε χρειάζεται να κάνω κάτι για την τριχόπτωση, θα φύγει με τον καιρό.

Αλήθεια: Η τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως μετά από μια περίοδο έντονου στρες ή μετά τον τοκετό, η απώλεια μαλλιών είναι προσωρινή και δε χρειάζεται θεραπεία. Ωστόσο, η πιο συνηθισμένη μορφή τριχόπτωσης οφείλεται σε κληρονομικούς παράγοντες. Σε αυτή την περίπτωση, η τριχόπτωση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται αν δεν αντιμετωπιστεί.


Μύθος #8: Η συχνή εναλλαγή σαμπουάν προκαλεί τριχόπτωση.

Αλήθεια: Δεν υπάρχουν επιστημονικές έρευνες που να αποδεικνύουν ότι το να αλλάζουμε συχνά σαμπουάν μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση. Αυτό που θα μπορούσε να βλάψει πραγματικά τα μαλλιά μας είναι ένα ακατάλληλο σαμπουάν ή προϊόντα περιποίησης με επιθετικά συστατικά για το τριχωτό.


Μύθος#9: Το έντονο βούρτσισμα μαλλιών δυναμώνει τα μαλλιά και προλαμβάνει την τριχόπτωση.

Αλήθεια: Η έντονη τριβή μπορεί να ερεθίσει και να τραυματίσει το τριχωτό της κεφαλής, προκαλώντας φλεγμονή και αδυναμία στις ρίζες των μαλλιών.





Αντιμετώπιση τριχόπτωσης 



Βελτίωση της διατροφής:

  • Λαμβάνουμε επαρκείς ποσότητες βιταμινών και μετάλλων, όπως σίδηρος, ψευδάργυρος, βιταμίνη D και βιταμίνες B.
  • Μειώνουμε την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων, ζάχαρης και κορεσμένων λιπαρών.
  • Αυξάνουμε την κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και άπαχων πρωτεϊνών.



Μείωση του άγχους:
Το άγχος, όπως είπαμε, μπορεί να επιδεινώσει την τριχόπτωση. Γι’ αυτό αναζητούμε τρόπους για να χαλαρώσουμε, όπως η άσκηση, ο διαλογισμός ή η γιόγκα.



Φροντίδα των μαλλιών:
Εάν η τριχόπτωση είναι έντονη και τα μαλλιά μας έχουν χάσει την υγιή όψη τους, μπορούμε να ακολουθήσουμε ένα συνδυασμό των παρακάτω προϊόντων:

  • Αμπούλες για τριχόπτωση
  • Λοσιόν


Παράλληλα, συστήνονται και σαμπουάν για τριχόπτωση, τα οποία δρουν συμπληρωματικά (βοηθητικά) και δεν αποτελούν από μόνα τους θεραπεία τριχόπτωσης!


Συμπληρώματα διατροφής: Τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να προσφέρουν οφέλη στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, αλλά μόνο σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες και ακολουθώντας ένα υγιεινό τρόπο ζωής.

  • Παροχή θρεπτικών συστατικών: Συμπληρώματα με βιταμίνη D, βιταμίνες B, ψευδάργυρο, βιοτίνη, κυστίνη μπορούν να θρέψουν τα μαλλιά και να ενισχύσουν την ανάπτυξή τους, αν υπάρχει έλλειψη.

  • Ενίσχυση της υγείας του τριχωτού της κεφαλής: Ορισμένα συμπληρώματα, όπως η βιταμίνη E και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, μπορούν να βελτιώσουν την υγεία του τριχωτού της κεφαλής.



Συμπέρασμα 


Η τριχόπτωση είναι μια κατάσταση που θα μας ταλαιπωρήσει κάποια στιγμή στη ζωή μας. Οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, ενώ οι παρανοήσεις που έχουν προκύψει όλα αυτά τα χρόνια είναι πολλές. Δεν χρειάζεται να μας πιάνει πανικός! Ακολουθώντας τους παραπάνω τρόπους αντιμετώπισης και διαχωρίζοντας τους μύθους από τις αλήθειες μπορούμε να ζήσουμε μια φυσιολογική ζωή χωρίς άγχος για τα μαλλιά μας!



To heals προτείνει: 



Γιώτα Παπαδοπούλου Plus Icon

Γιώτα Παπαδοπούλου

Content Editor-Copywriter-Blogger
Διαβάστε περισσότερα

Δωρεάν μεταφορικά για
παραγγελίες άνω των 39.00€

ΤΗΛ.ΚΕΝΤΡΟ + 30 2312311388
Ωράριο: Δε-Πα 09:00 -17:00