Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Τα άρθρα μας

Botox: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε πριν και μετά την εφαρμογή του

Botox: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε πριν και μετά την εφαρμογή του



Η ανανέωση της εμφάνισης μας είναι σίγουρα ένα σύνθετο θέμα. Συχνά επικρατεί σύγχυση γύρω από τις προτεινόμενες μεθόδους «παρέμβασης» στο πρόσωπο ή το σώμα μας. Το Botox αποτελεί μια θεραπεία για την οποία έχουν ακουστεί πολλά, τα οποία τις περισσότερες φορές μας μπερδεύουν και μας δημιουργούν αμφιβολίες. Όμως δε χρειάζεται να ανησυχούμε! Στο άρθρο αυτό θα δούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε πριν και μετά την εφαρμογή του ξεδιαλύνοντας όλες τις πιθανές απορίες.








Τι είναι το Botox;


Προτού εξερευνήσουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε πριν και μετά την εφαρμογή του είναι σημαντικό να δούμε τι ακριβώς είναι. Το Botox είναι υψηλής καθαρότητας εκχύλισμα της Βοτουλινικής τοξίνης Α το οποίο εγχέεται στους μυς του προσώπου για την εξομάλυνση και λείανση των ρυτίδων και των γραµµών. Με τη σειρά της, η βοτουλινική τοξίνη είναι µια νευροτοξίνη που παράγεται από το βακτήριο Clostridium Botulinum. Η ουσία αυτή εμποδίζει τη µετάδοση µιας νευρικής ώθησης (η οποία στέλνεται από τον εγκέφαλο) στον µυ, µετά την οποία οι µύες σταµατούν να συστέλλονται και οι ρυτίδες εξοµαλύνονται. Λειτουργεί θεραπευτικά µειώνοντας και εξαφανίζοντας τις µεσαίου βάθους ρυτίδες αλλά και προληπτικά όταν γίνεται σε µικρότερες ηλικίες (κοντά στα 30 έτη) γιατί δεν επιτρέπει στο πρόσωπο να σχηµατίσει ρυτίδες έκφρασης. Το αποτέλεσμα είναι να επιβραδύνει πολύ τη διαδικασία της ‘ρυτίδας’. Το Botox επιτυγχάνει ένα πολύ «φυσικό» αισθητικό αποτέλεσµα καθώς το πρόσωπο φαίνεται φρέσκο και ξεκούραστο!

 

Εκτός από τις καλλυντικές εφαρµογές του, το Botox χρησιµοποιείται επίσης και ιατρικά για τη θεραπεία διαφόρων καταστάσεων όπως:

 

  • Η υπερβολική εφίδρωση (υπεριδρωσία)
  • Οι χρόνιες ηµικρανίες
  • Η αυχενική δυστονία (µια νευρολογική διαταραχή που προκαλεί µυϊκούς σπασµούς στον αυχένα και τους ώµους)
  • Ο σπασµός του βλεφάρου και ο στραβισµός

 

Επιπλέον, χρησιµοποιείται σε ορισµένες περιπτώσεις για τη διαχείριση της µυϊκής δυσκαµψίας και της σπαστικότητας σε καταστάσεις όπως η εγκεφαλική παράλυση ή το εγκεφαλικό.

 


Συχνότερες περιοχές εφαρμογής 


Το Botox μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα σημεία του προσώπου και του λαιμού, ανάλογα με τις ατομικές ανάγκες και τους θεραπευτικούς στόχους.



Πάνω μέρος προσώπου:

 

  • Μέτωπο: Λειαίνει τις οριζόντιες ρυτίδες έκφρασης που δημιουργούνται από το συνοφρύωμα.
  • Μεσόφρυο: Απαλύνει τις κάθετες ρυτίδες που σχηματίζονται ανάμεσα στα φρύδια, δίνοντας μια πιο νεανική και ξεκούραστη όψη.
  • Πάνω από τα φρύδια
  • Πέριξ των ματιών: Μειώνει τις ρυτίδες στο "πόδι της χήνας" δηλαδή στις εξωτερικές γωνίες των ματιών.
  • Στο εσωτερικό άνω μέρος της μύτης (bunny lines)



Κάτω μέρος προσώπου:



  • Περίγραμμα χειλιών: Λειαίνει τις ρυτίδες καπνιστού, τις κάθετες γραμμές που σχηματίζονται γύρω από το στόμα, συνήθως στο άνω χείλος.
  • Πηγούνι: Βελτιώνει την όψη των ρυτίδων λύπης ή μαριονέτας, αυτές που σχηματίζονται δηλαδή στις γωνίες του στόματος και εκτείνονται προς τα κάτω, φτάνοντας έως το πηγούνι.
  • Ρινοπαρειακές ρυτίδες
  • Μασητήρες: Για να χαλαρώσει τους μασητήρες μύες και να «λεπταίνει» το πρόσωπο.

Λαιμός:

 

  • "Χορδές" λαιμού: Απαλύνει τις κάθετες ρυτίδες που δημιουργούνται στο πλάγιο μέρος του λαιμού.
  • Οριζόντιες ρυτίδες λαιμού: Λειαίνει τις γραμμές στο δέρμα του λαιμού, βελτιώνοντας την υφή και την όψη του (tech neck).


*Heals info 1: Οι ρυτίδες καπνιστού ονομάζονται έτσι γιατί εμφανίζονται συχνότερα σε καπνιστές, λόγω της επαναλαμβανόμενης κίνησης του στόματος κατά τη διάρκεια του καπνίσματος.

 

*Heals info 2: Οι ρυτίδες μαριονέτας ονομάστηκαν έτσι γιατί, όταν το πρόσωπο είναι ανέκφραστο, οι ρυτίδες αυτές δημιουργούν μια θλιμμένη ή πικραμένη όψη, θυμίζοντας το πρόσωπο μιας μαριονέτας.




Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα; 


Τα αποτελέσματα του Botox διαρκούν συνήθως από 3 έως 6 μήνες. Η διάρκεια μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως:

 

  • Η ποσότητα του Botox που χρησιμοποιήθηκε
  • Η περιοχή που θεραπεύτηκε: Το Botox διαρκεί περισσότερο σε περιοχές με λιγότερη μυϊκή κίνηση, όπως το μέτωπο.
  • Η ηλικία: Τα αποτελέσματα του Botox μπορεί να διαρκούν λιγότερο σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.
  • Ο μεταβολισμός: Ο μεταβολισμός του ατόμου μπορεί να επηρεάσει το πόσο γρήγορα απορροφάται το Botox από τον οργανισμό.
  • Τρόπος ζωής: Η έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα και η έντονη άσκηση μπορεί να επηρεάσουν τη διάρκεια των αποτελεσμάτων.


Πώς γίνεται;



Η θεραπεία με πραγματοποιείται σε ιατρείο και διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά. Τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν:

 

Προετοιμασία:

 

  • Ο γιατρός καθαρίζει την περιοχή που πρόκειται να θεραπευτεί.
  • Σημειώνει με μολύβι τα σημεία που θα γίνουν οι ενέσεις.
  • Εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να εφαρμόσει μια τοπική αναισθητική κρέμα για να μειώσει την αίσθηση «τσιμπήματος».

 

Έγχυση:

 

  • Ο γιατρός θα χρησιμοποιήσει μια πολύ λεπτή βελόνα για να εγχύσει μια μικρή ποσότητα Botox στους επιλεγμένους μύες.
  • Η ποσότητα του Botox που χρησιμοποιείται εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το μέγεθος της περιοχής που πρόκειται να θεραπευτεί και η σοβαρότητα των ρυτίδων.







Τι να προσέξουμε μετά την εφαρμογή του; 


Οι οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουµε αµέσως µετά τη θεραπεία είναι:

 

  • Να µην πιάνουµε ή τρίβουµε τις περιοχές του προσώπου όπου έγινε η εφαρµογή για τις επόµενες 4 ώρες.
  • Να µην ξαπλώσουµε ή σκύψουµε για τις επόµενες 4 ώρες.
  • Να αποφύγουµε την έντονη σωµατική άσκηση (εφίδρωση) για τις επόµενες 4 ηµέρες.
  • Να αποφεύγουµε την ζέστη για τις επόµενες 4 ηµέρες (πιστολάκι µαλλιών, σάουνα, καυτό µπάνιο, γυµναστήριο, τζάκι, σιδέρωµα κτλ).
  • Να αποφύγουµε την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ για τις επόµενες 4 ηµέρες.


Ποια συμπληρώματα μπορούν να διατηρήσουν το αποτέλεσμα και να βελτιώσουν την επιδερμίδα μας; 


Υπάρχουν φορές που σκεφτόµαστε πως µπορούµε να διατηρήσουµε αλλά και να βοηθήσουµε περισσότερο στο αποτέλεσµα του µπότοξ και αυτό επιτυγχάνεται µε συγκεκριµένα συµπληρώµατα διατροφής καθώς είναι πολύ ευεργετικά για την υγεία του δέρματος µας.

 

Κολλαγόνο: είναι µια πρωτεΐνη που δίνει πυκνότητα στην επιδερµίδα, σχηµατίζει ένα λεπτό φιλµ στην επιφάνεια της όπου έλκει και συγκρατεί µόρια νερού µε αποτέλεσµα να λειαίνει και να βελτιώνει την υφή της επιδερµίδας. Αυξάνει τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα, µε αποτέλεσµα τη µείωση των ρυτίδων µε την πάροδο του χρόνου. Επίσης, επιταχύνει την επούλωση και την αποκατάσταση του επιδερµιδικού φραγµού.

 

Βιταµίνη C και Ε: είναι πολύ ευεργετικές για το δέρµα. Η ισχυρή συνεργασία αυτών των δύο σούπερ αντιοξειδωτικών βοηθά στον οµοιόµορφο χρωµατικό τόνο του δέρµατος και τη µελάγχρωση, στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης αλλά και στη διαδικασία καταπολέµησης των ελεύθερων ριζών και του οξειδωτικού στρες.

 

Ωµέγα-3 λιπαρά οξέα: βοηθούν στη διατήρηση της υγείας του δέρµατος υποστηρίζοντας την ενυδάτωση και µειώνοντας τη φλεγµονή. Τα λιπαρά οξέα βοηθούν στη θρέψη και σύσφιξη του δέρµατος και έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση για την καταπολέµηση της σιωπηλής γήρανσης. Τα λιπαρά οξέα ενισχύουν τον υδρολιπιδικό µανδύα του δέρµατος και αποκαθιστούν τις κυτταρικές µεµβράνες.

 

Ψευδάργυρος: είναι απαραίτητος για την επούλωση πληγών και βοηθά στη ρύθµιση της παραγωγής λιπαρότητας στο δέρµα. Είναι πολύ σηµαντικός για τη φυσιολογική κατάσταση του δέρµατος καθώς ελέγχει την παραγωγή σµήγµατος, το οποίο αποτρέπει το σχηµατισµό φλεγµονών και µαύρων στιγµάτων. Η ανεπάρκεια ψευδαργύρου στον οργανισµό µπορεί να εµφανίσει στο δέρµα ξηρότητα, ξεφλούδισµα, δερµατίτιδα αλλά και άλλες ανεπιθύµητες αντιδράσεις.

 

Υαλουρονικό οξύ: είναι ένα σάκχαρο που εµφανίζεται φυσικά στη δοµή του δέρµατος µας. Πρόκειται για ένα διαυγές και κολλώδες στοιχείο στο συνδετικό ιστό ολόκληρου του σώµατος. Βοηθάει στη λίπανση των αρθρώσεων και στη διατήρηση της υγρασίας. Έχει την ιδιότητα να συγκρατεί χίλιες φορές το βάρος του σε υγρασία και να διεγείρει την παραγωγή όχι µόνο του δικού µας υαλουρονικού οξέως αλλά και την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης

 

Προβιοτικά: υποστηρίζουν την υγεία του εντέρου, η οποία συνδέεται άµεσα µε την υγεία του δέρµατος µας. Μπορούν να βοηθήσουν στη µείωση της φλεγµονής και στη βελτίωση καταστάσεων όπως η ακµή και το έκζεµα. Βοηθούν επίσης στην ενίσχυση του επιδερµιδικού φραγµού, κλειδώνοντας την υγρασία και αποτρέποντας την αφυδάτωση και προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου, µε αποτέλεσµα το δέρµα να δείχνει πιο σφριγηλό και νεανικό.

 

Εάν επιλέξουμε να πραγµατοποιήουμε µια τέτοια θεραπεία Botox φροντίζουμε να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής του µε τα κατάλληλα συµπληρώµατα διατροφής για την περαιτέρω ενίσχυση του αλλά και για ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσµα!



Συμπέρασμα 



Το Botox αποτελεί μια αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση των ρυτίδων έκφρασης, με ορατά αποτελέσματα που διαρκούν από 3 έως 6 μήνες. Η θεραπεία είναι ασφαλής, γρήγορη και σχετικά ανώδυνη, ενώ η διάρκεια και η αποτελεσματικότητά της επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες. Έχει αποδειχθεί πως η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής βοηθά στη διατήρηση του αποτελέσματος και στη βελτίωση της υγείας του δέρματος μας. Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να ακολουθούμε τις οδηγίες του ιατρού πριν και μετά την εφαρμογή, για να αποφύγουμε τυχόν παρενέργειες.



To heals προτείνει







Στο heals έχουμε ως στόχο να παρέχουμε στους πελάτες μας ακριβείς και ενημερωτικές πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες αυτές δεν αντικαθιστούν τη συμβουλή ενός επαγγελματία υγείας.

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Ενδέχεται να υπάρχουν περαιτέρω αλληλεπιδράσεις και παρενέργειες από τις αναγραφόμενες. Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Να διατηρείται σε σκιερό, ξηρό περιβάλλον και σε θερμοκρασία δωματίου (15-25 ° C), εκτός αν προτείνεται κάτι διαφορετικό από την εταιρία παραγωγής του.




Ελίνα Πολιτίδου Plus Icon

Ελίνα Πολιτίδου

Απόφοιτος σχολής Ιατρικών Εργαστηρίων, Προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Τεχνικός Φαρμάκων-Καλλυντικών και Παρεμφερών Προϊόντων. Εξειδικευμένη σύμβουλος δερμοκαλλυντικού τμήματος.
  • Certified Pro Expert LDB ACADEMY 
  • Oncology Skin Expert,  
  • Dercos Hair expert και 
  • Sun Expert
Διαβάστε περισσότερα

Δωρεάν μεταφορικά για
παραγγελίες άνω των 39.00€

ΤΗΛ.ΚΕΝΤΡΟ + 30 2312311388
Ωράριο: Δε-Πα 09:00 -17:00