Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Τα άρθρα μας

Αποτρίχωση στο σπίτι: 8+ βήματα για να αποφύγουμε τους ερεθισμούς (Part 2)

Αποτρίχωση στο σπίτι: 8+ βήματα για να αποφύγουμε τους ερεθισμούς (Part 2)


Στο πρώτο μέρος του άρθρου Part 1, είδαμε πώς μπορούμε να αποφύγουμε τους ερεθισμούς, αν επιλέξουμε μέθοδο αποτρίχωσης την αποτρίχωση με κερί. Η αποτρίχωση με κερί αποτελεί μια οικονομική, εύκολη και αποτελεσματική μέθοδο αποτρίχωσης. Η τρίχα αφαιρείται από τη ρίζα της κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αργή ανάπτυξη και επανεμφάνιση της. Όποιο κερί κι αν επιλέξουμε, θα μας ανταμείψει, καθώς η αποτρίχωση με κερί προσφέρει βελούδινο αποτέλεσμα με διάρκεια! Αρκεί να προσέξουμε τις συμβουλές που δώσαμε. 

Σήμερα θα ανεφερθούμε στην αποτρίχωση με κρέμα, στα πλεονκτήματα αυτής της μεθόδου αποτρίχωσης και πώς θα αποφύγουμε τους ερεθισμούς. 



Αποτρίχωση με κρέμα

Οι κρέμες αποτρίχωσης προσφέρουν καλύτερα αποτελέσματα σε σύγκριση με το ξυραφάκι, καθώς αφαιρούν τις τρίχες σε μεγαλύτερο βάθος, λόγω των χημικών συστατικών που περιέχουν. Πολλές γυναίκες τις προτιμούν, καθώς πρόκειται για μια ανώδυνη μέθοδο. 

Η αποτριχωτική κρέμα αποτελεί ένα προϊόν ομορφιάς που χρησιμοποιείται για να αφαιρέσει τις τρίχες από το δέρμα σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Αυτή η μέθοδος αποτρίχωσης είναι γνωστή για τον ανώδυνο χαρακτήρα της και μοιάζει πολύ με το ξύρισμα. Η χρήση της αποτριχωτικής κρέμας δεν περιορίζεται από το μήκος των τριχών, γεγονός που προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στην εφαρμογή της σε σχέση με άλλες μεθόδους, όπως η αποτρίχωση με κερί.

Η χρήση της κρέμας είναι απλή. Απλώνουμε μια λεπτή στρώση κρέμας πάνω στην περιοχή που θέλουμε να αποτριχώσουμε, βεβαιώνοντας ότι καλύπτουμε πλήρως τις τρίχες. Στη συνέχεια, αφήνουμε την κρέμα να δράσει για περίπου 5 λεπτά και, μετά, αφαιρούμε την κρέμα με μια σπάτουλα, ακολουθώντας την αντίθετη κατεύθυνση της τρίχας, όπως κατά το ξύρισμα. Τέλος, ξεπλένουμε καλά το δέρμα με νερό για να αφαιρέσουμε τα υπολείμματα της κρέμας.



Ποια είναι τα πλεονεκτήματα;

Ας δούμε τα πλεονεκτήματα της αποτριχωτικής κρέμας:

1. Εύκολη και γρήγορη χρήση: Η αποτρίχωση με κρέμα είναι εύκολη στη χρήση και παρέχει γρήγορα αποτελέσματα. Σε σχεδόν τον ίδιο χρόνο με το ξυραφάκι, επιτυγχάνεται μια πιο βαθιά αποτρίχωση.

2. Διάρκεια: Η αποτρίχωση με κρέμα μπορεί να διαρκέσει μία έως δύο περισσότερες μέρες σε σύγκριση με το ξυραφάκι. Ωστόσο, δεν είναι τόσο μακράς διάρκειας όπως η κέρωση, καθώς δεν αφαιρεί την τρίχα, αλλά την διαλύει. Η διάρκειά της αποτελεί πλεονέκτημα συγκριτικά με το ξυραφάκι που είναι πιο κοντά στη μέθοδο.

3. Καθυστέρηση της ανάπτυξης: Πιστεύεται ότι η τακτική χρήση των αποτριχωτικών κρεμών καθυστερεί την ανάπτυξη της τρίχας. Αρχικά, ενδέχεται να μην παρατηρηθούν διαφορές μετά από τις πρώτες εφαρμογές, αλλά με την πάροδο του χρόνου οι νέες τρίχες εμφανίζονται με καθυστέρηση.

4. Οικονομική μέθοδος: Η χρήση αποτριχωτικών κρεμών είναι οικονομική, καθώς μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για πολλές φορές. Καλής ποιότητας κρέμες αποτρίχωσης μπορούν να βρεθούν σε τιμές από 6 έως 8 ευρώ!

5. Άμεσα αποτελέσματα: Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, μέσα σε λίγα λεπτά. Η διαδικασία είναι γρήγορη, καθώς απλώνετε την κρέμα στην περιοχή που θέλετε να αποτριχώσετε και την αφαιρείτε μετά από λίγα λεπτά.

6. Αποδυνάμωση και καύση της τρίχας: Η αποτρίχωση με κρέμα δεν απλώς κόβει την τρίχα, αλλά την αποδυναμώνει και την καίει.

7. Απαλό δέρμα: Εάν ακολουθήσετε σωστά τις οδηγίες χρήσης και λάβετε τις απαραίτητες προφυλάξεις για κάθε προϊόν, το δέρμα σας θα παραμείνει απαλό μετά τη χρήση των αποτριχωτικών κρεμών.



8 Βήματα αποτρίχωσης με κρέμα για αποφυγή ερεθισμών

Εάν το κερί μας φαίνεται επώδυνο και θέλουμε να διαφύγουμε σε κάτι πιο ανώδυνο, όπως είναι η αποτριχωτική κρέμα, εδώ είναι 8 βήματα που θα μας λύσουν τις απορίες.

1. Πριν χρησιμοποιήσουμε την κρέμα, κάνουμε ένα patch test σε κάποιο σημείο του σώματος, για να ελέγξουμε εάν έχχουμε κάποια αλλεργία στα συστατικά της κρέμας.
2. Δεν τοποθετούμε την κρέμα σε βρεγμένο δέρμα. Οι περισσότερες κρέμες χρησιμοποιούνται σε στεγνή επιδερμίδα.
3. Χρησιμοποιούμε κάποιο πίλινγκ για να κάνουμε απολέπιση στην επιδερμίδα και να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα.
4. Εάν θέλουμε να κάνουμε αποτρίχωση στο πρόσωπο και στο μπικίνι χρησιμοποιούμε ειδική κρέμα για τις περιοχές. Δεν χρησιμοποιούμε την κρέμα που προορίζεται για το σώμα σε περιοχές με μεγαλύτερη ευαισθησία για να μην προκαλέσουμε κάποιο ερεθισμό.
5. Εάν χρησιμοποιήσουμε την αποτριχωτική κρέμα και για το μπικίνι, αποφέυγουμε την ευαίσθητη περιοχή χρησιμοποιώντας την μόνο στο τριγωνικό μέρος, καθώς δεν ενδείκνυται για την ευαίσθητη περιοχή και μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα και ερεθισμό. 
6. Μετά την αφαίρεση της αποτριχωτικης κρέμας, ξεπλένουμε πολύ καλά την περιοχή για να μην αφήσουμε κάποιο υπόλειμμα κρέμας και συνεχίζει να δρα.
7. Μπορούμε να συνεχίσουμε κανονικά με το μπάνιο μας.
8. Στο τέλος σκουπίζουμε πολύ καλά το δέρμα μας και εφαρμόζουμε κάποια ενυδατική κρέμα για να μαλακώσουμε και να ενυδατώσουμε την επιδερμίδα μας. 


Συμπέρασμα: Η αποτρίχωση με κρέμα πρόκειται για έναν από τους πιο ανώδυνους τρόπους αποτρίχωσης και γενικά είναι παρόμοια με το ξύρισμα. Η κρέμα ουσιαστικά λιώνει την τρίχα μέχρι λίγο κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας, αλλά δεν επηρεάζει την ρίζα της τρίχας, ούτε ερεθίζει την επιδερμίδα. Είναι εύκολη, ανώδυνη και γρήγορη λύση!


Διαβάστε για τα 9 Βήματα αποτρίχωσης με ξυράφι για αποφυγή ερεθισμών στο τριτο και τελευταίο μέρος του άρθρου, Part 3.

Το Heals.gr προτείνει:

1. Veet Silky Fresh Ευαίσθητες Επιδερμίδες Αποτριχωτική Κρέμα 100ml
Απολαύστε μεταξένια επιδερμίδα και υπέροχο άρωμα, αφαιρώντας αποτελεσματικά τις τρίχες. Η Veet όχι μόνο ενυδατώνει την επιδερμίδα σας εώς και 24 ώρες, αλλά και προσφέρει απαλότητα μακράς διάρκειας.



2. Veet Αποτριχωτική Κρέμα για Ευαίσθητες Επιδερμίδες 400ml
. Eύχρηστο δοχείο με αντλία (συν σπάτουλα). Με Ενυδατικό Σύμπλεγμα από αλόη και Βιταμίνη Ε για ευαίσθητες επιδερμίδες. Το δέρμα παραμένει απαλό, λείο και μεταξένιο ενώ οι τρίχες που ξαναβγαίνουν είναι πιο απαλές και αραιές.



3. Eva Intima Ingrow Depilation Ενυδατική Λοσιόν Για Μετά Την Αποτρίχωση 100mlΗ Eva Intima Bikini Ingrow είναι μοναδικά σχεδιασμένη προστατευτική λοσιόν, με δερμοκοσμητικά βότανα και βιταμίνες για χρήση μετά την αποτρίχωση. Προλαμβάνει τον εγκλωβισμό των τριχών στο δέρμα που μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση φλεγμονών (θυλακίτιδας) ενώ παράλληλα περιποιείται, ανακουφίζει και προστατεύει την επιδερμίδα από ερεθισμούς που δημιουργούνται μετά από την αποτρίχωση, ανεξάρτητα της μεθόδου που έχει επιλεγεί κερί, ξύρισμα, αποτριχωτικές κρέμες κ.λπ.



Πετριάννα Ζηλιασκοπούλου Plus Icon

Πετριάννα Ζηλιασκοπούλου

Αισθητικός και Εξειδικευμένη Σύμβουλος Δερμοκαλλυντικών, Απόφοιτος ΙΕΚ ΑΚΜΗ του τμήματος Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ με Παγκόσμιο Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Αισθητικής Cidesco International.
Διαβάστε περισσότερα

Δωρεάν μεταφορικά για
παραγγελίες άνω των 39.00€

ΤΗΛ.ΚΕΝΤΡΟ + 30 2312311388
Ωράριο: Δε-Πα 09:00 -17:00