Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Τα άρθρα μας

5 Tips για την Φροντίδα και την Καθαριότητα της Ευαίσθητης Περιοχής

5 Tips για την Φροντίδα και την Καθαριότητα της Ευαίσθητης Περιοχής
 
Η ρουτίνα στο ντουζ είναι μια διαδικασία που όλοι κάνουμε μηχανικά καθημερινώς. Όταν όμως πρόκειται για την υγιεινή και τον καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο που την καθαρίζουμε αλλά και στα σαπούνια που χρησιμοποιούμε. Πολλές φορές, όμως, καθιστούμε αμελητέα τη σημαντικότητα που έχει για όλες μας η τακτική και σωστή φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής, είτε επειδή έχουμε συνηθίσει σε μια συγκεκριμένη ρουτίνα περιποίησης, είτε επειδή γνωρίζουμε λανθασμένα πληροφορίες που έχουμε διαβάσει ή ακούσει κατά καιρούς. 
 


Γιατί “ευαίσθητη” περιοχή;

Πολύ συχνά χρησιμοποιούμε τον όρο «ευαίσθητη περιοχή» για να περιγράψουμε την περιοχή του γυναικείου κόλπου και των έξω γεννητικών οργάνων της γυναίκας. Η αλήθεια είναι ότι μπορούμε να το αναφέρουμε και χωρίς τα εισαγωγικά. Η περιοχή αυτή πραγματικά βρίσκεται σε μία πολύ λεπτή ισορροπία, ώστε να διατηρείται φυσιολογικός ο κολπικός βλεννογόνος αλλά και τα εξωτερικά γεννητικά όργανα.

Ο κόλπος είναι ένα σημείο του σώματος που έχει την ικανότητα να αυτοκαθαρίζεται εκκρίνοντας φυσικά υγρά και να διατηρεί το δικό του “οικοσύστημα”, που αποτελείται από ωφέλιμα βακτήρια και τα οποία αποτελούν τη χλωρίδα του. Το οικοσύστημα αυτό, έχει συγκεκριμένο pH που τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής ηλικίας, οι ιδανικές τιμές του είναι μεταξύ 3,8 και 4,5. Το ελαφρώς αυτό όξινο pH, συμβάλλει ώστε τα ωφέλιμα βακτήρια (γαλακτοβάκιλλοι) να επιβιώσουν και να μην μπορούν να αναπτυχθούν παθογόνα βακτήρια. Έτσι, η περιοχή προστατεύεται από ερεθισμούς, μυκητιάσεις, κολπίτιδες και άλλου είδους ευαισθησίες.



Πώς θα καταλάβω ότι έχει διαταραχθεί η κολπική ισορροπία;


Υπάρχει περίπτωση καποια στιγμή η κολπική ισορροπία να διαταραχθεί, να αλλάξει το όξινο pH που λειτουργεί ως προστατευτικός μανδύας και η χλωρίδα του κόλπου να κλονιστεί. Αν παρατηρείς κάποιο ή κάποια από τα παρακάτω συμπτώματα τον τελευταίο καιρό, τότε ίσως αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά.

1. Ξηρότητα: Τέτοιες καταστάσεις συμβαίνουν όταν βρισκόμαστε στην εμμηνόπαυση. Επίσης ξηρότητα στην περιοχή αυτή μπορεί να επιφέρει η μακροχρόνια χρήση αντισυλληπτικών. Μία επιπλέον συνθήκη που προκαλεί ξηρότητα είναι η περίοδος θηλασμού της γυναίκας, ιδίως άμα αυτός είναι παρατεταμένος. Η ξηρότητα της περιοχής μπορεί να προκαλέσει δυσφορία, αίσθημα κνησμού, πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή, καθώς και δυσουρικά ενοχλήματα όπως συχνοουρία και τσούξιμο κατά την ούρηση.

2. Έντονος κνησμός και αίσθηση καύσου. Η φαγούρα και η αίσθηση «καψίματος» στα γεννητικά όργανα είναι ένα συχνό σύμπτωμα διαταραχής του pH. Μπορεί να συνδυάζεται με κάποιο οίδημα, κοκκίνισμα ή εξάνθημα στο δέρμα. Σε κάθε περίπτωση, οι παραπάνω ενοχλήσεις μπορεί να οφείλονται σε διαφορετικούς παράγοντες, όπως κάποια λοίμωξη ή δερματοπάθεια.

3. Αλλαγή στα κολπικά υγρά. Ένα άλλο συχνό σύμπτωμα είναι η αλλαγή στην ποσότητα, την υφή και την οσμή των κολπικών υγρών. Αναλόγως με το πού οφείλονται αυτές οι αλλαγές, μπορεί να τα παρατηρήσεις να είναι λευκά, παχύρρευστα ή πολύ λεπτόρρευστα, δύσοσμα κ.λπ. Αν η αλλαγή αυτή μάλιστα είναι ξαφνική, τότε κάτι δεν πάει καλά.


4. Πόνος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.
Ο υπερβολικός πόνος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής (δυσπαρευνία) μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι έχει αλλάξει το pH της ευαίσθητης περιοχής σου και ενδεχομένως πάσχεις από κάποια φλεγμονή του γεννητικού συστήματος.



5 Συμβουλές για τον καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής


«Πώς καθαρίζω τη ευαίσθητη περιοχή μου σωστά και με ασφάλεια;» Μία ερώτηση που σας πέρασε έστω και μία φορά απ’ το μυαλό αλλά διστάσατε να την ξεστομίσετε γιατί το θέμα είναι «ευαίσθητο». Η FREZYDERM συγκέντρωσε όλες τις πληροφορίες και βέβαια, συγκέντρωσε όλη την τεχνογνωσία της στο να δημιουργήσει μία ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης για την ευαίσθητη περιοχή.  Αποκλειστικά για εμάς, τις γυναίκες που ξέρουμε τη σημασία της σωστής ατομικής υγιεινής και θέλουμε να την τηρούμε καθημερινά, ακολουθούν οι βασικές  συμβουλές περιποίησης της ευαίσθητης περιοχής

1. Πλένομαι με μέτρο. Όσο υπερβάλλουμε στον καθαρισμό μας, δεν διατηρούμε την περιοχή ακόμη πιο καθαρή και προστατευμένη αλλά αποδυναμώνουμε τους μηχανισμούς άμυνάς της ενάντια στις «επιθέσεις». 2 πλύσεις τη μέρα, είναι αρκετές.

2. Πλένομαι με ειδικά σαπούνια: Αν μέχρι σήμερα συνηθίζατε να χρησιμοποιείτε για τον καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής σας το κοινό αφρόλουτρο με το οποίο κάνατε ντους, καλύτερα να αλλάξετε συνήθεια. Αυτά τα καθαριστικά μπορεί να διαταράξουν τη φυσιολογική χλωρίδα και το pH της περιοχής, προκαλώντας ερεθισμούς. Για να διατηρήσουμε την ευαίσθητη περιοχή καθαρή, χρησιμοποιούμε μία καθαρή πετσέτα ή ένα σφουγγάρι χρησιμοποιώντας ένα εξειδικευμένο προϊόν με pH που σέβεται τη φυσιολογία της ευαίσθητης περιοχής

3. Φροντίδα στα έξω και στα μέσα: Τα ενδοκολπικά καθαριστικά έχουν την ιδιότητα να «εκτοξεύουν» το καθαριστικό υγρό τους εσωτερικά του κόλπου, απομακρύνοντας αποτελεσματικά τις εκκρίσεις. Το ενδοκολπικό καθαριστικό σέβεται τη φυσική ισορροπία της ευαίσθητης περιοχής και δεν διαταράσσει τη φυσιολογική τη χλωρίδα του κόλπου. Ανακουφίζει από κνησμό και ξηρότητα, αναζωογονεί το κολπικό επιθήλιο μετά την περίοδο και απομακρύνει τις οσμές.

4. Αποφεύγω τα μωρομάντηλα. Μπορεί να είναι πρακτικά αλλά δεν είναι ιδανικά. Τα μωρομάντηλα σχεδιάζονται με γνώμονα το pH της ευαίσθητης περιοχής του βρέφους που είναι διαφορετικό από αυτό μιας ενήλικης γυναίκας. Χρησιμοποιώντας τα, κινδυνεύουμε να διαταράξουμε την ισορροπία της χλωρίδας στην περιοχή μας και να την κάνουμε πιο ευαίσθητη σε ερεθισμούς και μολύνσεις. Προτιμάμε μαντηλάκια ειδικά σχεδιασμένα για τις δικές μας ενήλικες ανάγκες τοπικής υγιεινής. 

5. Σχολαστική φροντίδα στις ημέρες περιόδου. Κατά τη διάρκεια της περιόδου, ο κόλπος είναι πολύ ευαίσθητος, καθώς το υγρό περιβάλλον συμβάλλει ευκολότερα στην ανάπτυξη μικροοργανισμών. Γι’ αυτό καλό είναι να πλενόμαστε με κάποιο απαλό ειδικό καθαριστικό και να αλλάζουμε τακτικά τη σερβιέτα ή το ταμπόν που χρησιμοποιούμε (ανά 3-4 ώρες). 


Συμπέρασμα: 
Φροντίζουμε την ευαίσθητη περιοχή με ειδικά προϊόντα περιποίησης της, τόσο για πρόληψη όσο και για αντιμετώπιση διάφορων προβλημάτων και ερεθισμών.

Το Heals.gr προτείνει: 

1. Intim Area Αφρός Καθαρισμού. Μειώνει τους ερεθισμούς και την κακοσμία, αφήνοντας μια αίσθηση φρεσκάδας και άνεσης που διαρκεί. Παρέχει ήπια αντισηπτική προστασία, ενισχύει την φυσιολογική άμυνα του δέρματος και προστατεύει από την τοπική ξηρότητα, τις επιμολύνσεις και τις κολπίτιδες. Σε μορφή έτοιμου αφρού, που δεν απαιτεί τρίψιμο, για απαλό καθαρισμό χωρίς ερεθισμούς. 


2. Intim Vaginal Douche ChamomileΕνδοκολπικό καθαριστικό που ενισχύει τη φυσιολογική χλωρίδα, υγιεινή και απόσμηση του κόλπου. Προσφέρει ανακούφιση από κνησμό, καύσο και ξηρότητα, προστατεύει το κολπικό pH, αναζωογονεί το κολπικό επιθήλιου μετά την περίοδο και απομακρύνει εκκρίσεις ή υπολείμματα αντισυλληπτικής γέλης μετά την επαφή.
  


3. Intim Area Liquid. Σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τον καθημερινό καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής στην αναπαραγωγική ηλικία, προστατεύοντάς από ξηρότητα, ερεθισμούς, επιμολύνσεις και κολπίτιδα.

 

Δωρεάν μεταφορικά για
παραγγελίες άνω των 39.00€

ΤΗΛ.ΚΕΝΤΡΟ + 30 2312311388
Ωράριο: Δε-Πα 09:00 -17:00