Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Τα άρθρα μας

5 Βιταμίνες + 3 Συστατικά για Αψεγάδιαστο Δέρμα!

5 Βιταμίνες + 3 Συστατικά για Αψεγάδιαστο Δέρμα!



Πηγάζει η ομορφιά από μέσα μας; Πέρα από μία σωστή ρουτίνα περιποίησης με τα κατάλληλα καλλυντικά προϊόντα, η εσωτερική ενίσχυση του οργανισμού με εξειδικευμένες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία και στην εμφάνιση του δέρματος μας. Συγκεκριμένα, υπάρχουν 8 συστατικά που μπορούν να μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε το τέλειο δέρμα που πάντα ονειρευόμασταν.


Πίνακας Περιεχομένων

1. Βιταμίνες
2. Άλλα Συστατικά
3. Πώς μπορώ να ενσωματώσω αυτές τις βιταμίνες στην καθημερινότητά μου;


Βιταμίνες


1. Βιταμίνη C

Χάρη στις αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιγηραντικές της ιδιότητες η βιταμίνη C προσφέρει λάμψη στην επιδερμίδα, βοηθάει στην ελαχιστοποίηση των σκούρων κηλίδων και διατηρεί τον φυσιολογικό τόνο της επιδερμίδας. Η βιταμίνη C είναι αναγκαία για την παραγωγή κολλαγόνου και έτσι το δέρμα αποκτά ελαστικότητα και σφριγηλότητα.


2. Βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε μπορεί να μας βοηθήσει σε πολλά δερματικά προβλήματα και στην κυτταρική ανανέωση. Ελαττώνει τις δερματικές αλλοιώσεις όπως ουλές και ελαφρά εγκαύματα και ενισχύει το δερματικό φραγμό. Έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις και ενυδατικές ιδιότητες και ως αποτέλεσμα ανακουφίζει από κοκκινίλες και φλεγμονές του δέρματος.


3. Βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη η οποία σχηματίζεται στον οργανισμό από τα καροτενοειδή (προβιταμίνες). Οι πιο κοινές μορφές βιταμίνης Α είναι η ρετινόλη και το βήτα-καροτένιο. Η δράση της  βιταμίνης A στο δέρμα είναι ισχυρά αναπλαστική και επίσης δρα ρυθμιστικά στην ποιότητα και ποσότητα του σμήγματος βοηθώντας έτσι στη μείωση των φλεγμονών.



4. Βιοτίνη

Η βιοτίνη, γνωστή και ως βιταμίνη Η, βιταμίνη Β7 ή Β8, είναι υδατοδιαλυτή βιταμίνη Β. Χρησιμοποιείται σε πολλές μεταβολικές διαδικασίες, τόσο στους ανθρώπους, όσο και άλλους οργανισμούς, οι οποίες σχετίζεται με τη χρήση των λιπών, των υδατανθράκων και των αμινοξέων, και εμπλέκεται στην πρωτεϊνοσύνθεση. Η βιοτίνη είναι περισσότερο γνωστή ως ουσία που βοηθάει στη μείωση της τριχόπτωσης. Ήξερες όμως ότι η έλλειψή της πέρα από τριχόπτωση προκαλεί και ξηροδερμία ή ακόμη και δερματίτιδα; Λαμβάνοντας καθημερινά ένα συμπλήρωμα βιοτίνης θα βοηθήσουμε το δέρμα μας να γίνει πιο λείο και να ενυδατωθεί εσωτερικά.


5. Βιταμίνη Β5

Η συγκεκριμένη βιταμίνη βοηθάει στην ενυδάτωση των βαθύτερων στοιβάδων και κατά συνέπεια την ανάπλαση του δέρματος, τη λείανση των ρυτίδων, την εξαφάνιση των ραγάδων. Μπορεί να συνδυαστεί και με τοπική χρήση κρέμας ή και serum με πανθενολη, δηλαδή προβιταμίνη Β5, η οποία έχει υψηλή απορροφητικότητα από την επιδερμίδα, όπου μετατρέπεται έπειτα σε Β5.



Άλλα Συστατικά



6. Κολλαγόνο

Το κολλαγόνο αποτελεί περίπου το 80% της επιδερμίδας μας. Σε συνδυασμό με την ελαστίνη, μια άλλη πρωτεΐνη, αποτελεί το στοιχείο που προσδίδει αντοχή και ελαστικότητα στην επιδερμίδα μας. Το κολλαγόνο διατηρεί την επιδερμίδα σφριγηλή και εύκαμπτη και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της φυσικής διαδικασίας κυτταρικής ανανέωσης. Επιτρέπει δηλαδή την απομάκρυνση των παλιών επιδερμικών κυττάρων και τη δημιουργία χώρου για την εμφάνιση νέων.

7. Υαλουρονικό Οξύ

Το υαλουρονικό οξύ δεν ονομάζεται τυχαία "το φυσικό συστατικό της ενυδάτωσης," καθώς αποτελεί ένα συστατικό που υπάρχει στον οργανισμό μας και, κυρίως, στο δέρμα μας σε ποσοστό περίπου 56%. Είναι εξαιρετικά δημοφιλές λόγω των αντιγηραντικών και αναπλαστικών του ιδιοτήτων. Είναι, μάλιστα, τόσο υδρόφιλο, που έχει την ικανότητα να δεσμεύει νερό 1000 φορές το βάρος του, γεγονός που εξηγεί γιατί το υαλουρονικό οξύ είναι συνυφασμένο με την ενυδάτωση της επιδερμίδας και τη διατήρηση της ελαστικότητας! Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μία γλυκοζαμινοπρωτεΐνη που παράγεται στο δέρμα από τους ινοβλάστες, ακριβώς όπως τα μόρια ελαστίνης και κολλαγόνου.


8. Ψευδάργυρος

Αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα σε διαδικασίες πρωτεϊνοσύνθεσης στον οργανισμό και κατ’ επέκταση και κολλαγόνου. Επίσης, βοηθά στη μείωση της λιπαρότητας του δέρματος καταστέλλοντας τη δράση των συγκεκριμένων αδένων που υπερλειτουργούν.



Πώς μπορώ να ενσωματώσω αυτές τις βιταμίνες στην καθημερινότητά μου;

Στον αγώνα για ένα υγιές και λαμπερό δέρμα, οι βιταμίνες αποδεικνύονται αναπόσπαστο κομμάτι της εξίσου σημαντικής διατροφής μας. Αλλά πώς μπορούμε να ενσωματώσουμε αυτές τις βιταμίνες στην καθημερινή μας ρουτίνα; Μπορούμε να βρούμε τις παραπάνω βιταμίνες σε μια ισορροπημένη διατροφή από φρούτα, λαχανικά, ψάρια, ξηρούς καρπούς, γαλακτοκομικά προϊόντα και δημητριακά. 

Μπορούμε επίσης να πάρουμε αυτές τις βιταμίνες μέσω συμπληρωμάτων διατροφής, αλλά και να εφαρμόζουμε καλλυντικά προϊόντα περιποίησης που περιέχουν αυτές τις βιταμίνες και μπορούν να βοηθήσουν στην υγεία του δέρματος μας.



Συμπέρασμα: Το τέλειο δέρμα είναι αποτέλεσμα φροντίδας και υγιούς διατροφής. Εκτός από τις βιταμίνες, είναι σημαντικό να προστατεύουμε το δέρμα σας από τον ήλιο, να το διατηρούμε ενυδατωμένο και να υιοθετούμε μια ισορροπημένη διατροφή. Με αυτές τις απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας, μπορούμε να απολαύσουμε ένα υγιές και λαμπερό δέρμα που θα μας κάνει να ξεχωρίζουμε.



Το Heals.gr προτείνει: 

Το Nurideen PLUS της HealthAid είναι μια μοναδική ενισχυμένη σύνθεση, κατάλληλη για όσους εκτίθενται πολύ στον ήλιο, για όσους εμφανίζουν δερματικές κηλίδες (πανάδες), αλλά και για τα πρώτα σημάδια λεπτών ρυτίδων και γήρανσης της μέσης ηλικίας, για γυναίκες και άνδρες. Μοναδική σύνθεση υψηλής απόδοσης με Υδρολυμένο θαλάσσιο Κολλαγόνο, Υαλουρονικό οξύ, οξείδιο του Πυριτίου (Silica) από εκχύλισμα bamboo, Βήτα Καροτίνη, Βιταμίνη Ε, Βιταμίνη C και Ψευδάργυρο που συνδυάζει τα οφέλη τους. Αυτή η σύνθεση βελτιώνει τη λάμψη και την ελαστικότητα του δέρματος, ενισχύει την ενυδάτωση και προστατεύει από την πρόωρη γήρανση. Βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου, διατηρώντας το δέρμα νεανικό και φωτεινό.

Το Radiance της HealthAid είναι ειδικός συνδυασμός θαλάσσιου Υδρολυμένου Κολλαγόνου τύπου II, υψηλής καθαρότητας, με Βιταμίνη C και Ψευδάργυρο, σε ταμπλέτες για καλύτερη απορρόφηση και βιοδιαθεσιμότητα από τον οργανισμό. Δρουν συνεργιστικά για την διατήρηση της υγείας και ελαστικότητας ιστών όπως μαλλιά, νύχια, δέρμα & αρθρώσεις.  Ιδανικό για άτομα με προβλήματα δέρματος (ξηροδερμία, ακμή, σπυράκια), αδύναμα μαλλιά (ψαλίδα, κουρασμένα, ξηρά μαλλιά) & ευπαθή νύχια (αδύνατα, με τάση για σπάσιμο, ξεφλούδισμα, ταλαιπωρημένα με διχρωμίες).

Συντακτική ομάδα του heals Plus Icon

Συντακτική ομάδα του heals

Διαβάστε τα άρθρα της συντακτικής ομάδας του heals

Δωρεάν μεταφορικά για
παραγγελίες άνω των 39.00€

ΤΗΛ.ΚΕΝΤΡΟ + 30 2312311388
Ωράριο: Δε-Πα 09:00 -17:00