Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Τα άρθρα μας

5+1 αποτελεσματικά tips για να απαλλαγείς μια για πάντα από την τριχόπτωση

5+1 αποτελεσματικά tips για να απαλλαγείς μια για πάντα από την τριχόπτωση



Η τριχόπτωση αποτελεί ένα δυσάρεστο πρόβλημα που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ανεξαρτήτως φύλου ή ηλικίας, σε διάφορες φάσεις της ζωής τους. Αν και είναι φυσιολογικό να χάνουμε μερικές τρίχες καθημερινά (χονδρικά, 50-100 σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία), η υπερβολική τριχόπτωση μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ψυχολογία του ατόμου. Εάν αντιμετωπίζεις και εσύ αυτό το πρόβλημα, σου έχουμε καλά νέα διότι σε αυτό το άρθρο, θα ανακαλύψεις 5+1 αποτελεσματικά tips για να απαλλαγείς μια για πάντα από την τριχόπτωση, επανακτώντας την υγιή και πυκνή τρίχα που επιθυμείς.





Αίτια τριχόπτωσης

Η τριχόπτωση, όπως είπαμε, εμφανίζεται και στα δύο φύλλα. Στους άνδρες συνήθως παρατηρείται αραίωση στους κροτάφους και στην κορυφή του τριχωτού ενώ στις γυναίκες κυρίως στο κεντρικό τμήμα. Ας δούμε λοιπόν τα πιο συνηθισμένα αίτια της τριχόπτωσης:


Ορμονικές αλλαγές: Ορισμένες από τις πιο κοινές ορμονικές αλλαγές που σχετίζονται με την τριχόπτωση είναι:

  • Εφηβεία: Ορμονικές αλλαγές κατά την εφηβεία μπορούν να επηρεάσουν τον κύκλο ανάπτυξης των μαλλιών και να οδηγήσουν σε τριχόπτωση.

  • Εγκυμοσύνη και θηλασμός: Οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν τόσο κατά την εγκυμοσύνη όσο και στο θηλασμό μπορούν να οδηγήσουν σε αραίωση των μαλλιών.

  • Εμμηνόπαυση: Η πτώση των οιστρογόνων και προγεστερόνης κατά την εμμηνόπαυση μπορεί να οδηγήσει σε αραίωση στις γυναίκες.

  • Διαταραχές θυρεοειδούς: Ο υποθυρεοειδισμός (χαμηλή λειτουργία) και ο υπερθυρεοειδισμός (υψηλή λειτουργία) μπορούν να διαταράξουν την ορμονική ισορροπία, επηρεάζοντας τον κύκλο ανάπτυξης των μαλλιών.



Γενετικοί παράγοντες – Κληρονομικότητα: Αποτελούν μια από τις πιο συχνές αιτίες αραίωσης και απώλειας μαλλιών.

  • Ανδρική αλωπεκία: Η πιο συνηθισμένη αιτία τριχόπτωσης στους άνδρες, επηρεάζει περίπου το 70% των ανδρών μετά την ηλικία των 50 ετών.

  • Γυναικεία ανδρογενετική αλωπεκία: Η αντίστοιχη κληρονομική πάθηση στις γυναίκες, επηρεάζει περίπου το 50% των γυναικών μετά την εμμηνόπαυση.

Άγχος – Στρες: Το άγχος μπορεί να επηρεάσει την αιματική ροή προς τα τριχοθυλάκια, στερώντας τους θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να γίνονται πιο αδύναμα και εύθραυστα.


Διατροφικές ελλείψεις: Έλλειψη βιταμινών και θρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη D, ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος, μπορεί να στερήσει από τα τριχοθυλάκια τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, και να οδηγήσει σε τριχόπτωση.


Φαρμακευτική αγωγή: Ορισμένα φάρμακα όπως τα αντικαταθλιπτικά, τα αντιπηκτικά ή άλλες ουσίες, μπορεί να έχουν ως παρενέργεια την τριχόπτωση.

 

Εποχή: Η εποχική τριχόπτωση είναι μια αρκετά συχνή κατάσταση που χαρακτηρίζεται από αύξηση της τριχόπτωσης σε συγκεκριμένες εποχές του χρόνου, συνήθως το φθινόπωρο και την άνοιξη. Εδώ δεν συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας διότι συνήθως υποχωρεί μετά από 2-3 μήνες.


Κακή περιποίηση μαλλιών: Ας σκεφτούμε τη ρουτίνα περιποίησης και τις καθημερινές συνήθειες που ακολουθούμε για τα μαλλιά μας. Είναι άραγε όλες σωστές; Ας δούμε μερικές τακτικές που οδηγούν σε τριχόπτωση:

  • Η συχνή χρήση εργαλείων styling με θερμότητα, όπως πιστολάκι ή ισιωτική, μπορεί να αφυδατώσει και να υπερθερμάνει τα μαλλιά μας, οδηγώντας σε τριχόπτωση.

  • Η βαφή, η περμανάντ και άλλες χημικές επεξεργασίες μπορούν να βλάψουν τη δομή της τρίχας, αδυνατίζοντας την και κάνοντάς την πιο εύθραυστη.

  • Το σφιχτό πιάσιμο των μαλλιών με λαστιχάκια και το τράβηγμα μπορεί να ασκήσει πίεση στους θύλακες της τρίχας, προκαλώντας τριχόπτωση.

  • Η χρήση σαμπουάν ή conditioner που δεν ταιριάζουν στον τύπο των μαλλιών μας, μπορεί να ξηράνει, να ερεθίσει ή να βλάψει τα μαλλιά.

  • Η σπάνια ή μη σωστή υγιεινή του τριχωτού της κεφαλής μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση σμήγματος, ρύπων και νεκρών κυττάρων, φράσσοντας τους πόρους και εμποδίζοντας την ανάπτυξη υγιών μαλλιών.

 

Γήρανση: Καθώς μεγαλώνουμε όπως και άλλες λειτουργίες του οργανισμού μας, έτσι και τα μαλλιά μας δεν αναπτύσσονται με τον ίδιο ρυθμό. Για αυτό και το χρώμα αλλάζει, γίνεται πιο γκρίζο – λευκό.

Κάπνισμα: Το κάπνισμα αποτελεί επιβλαβή συνήθεια με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, συμπεριλαμβανομένης και της τριχόπτωσης. Η σχέση μεταξύ καπνίσματος και αραίωσης μαλλιών έχει τεκμηριωθεί από επιστημονικές μελέτες.

  • Μείωση αιματικής ροής: Το κάπνισμα βλάπτει τα αιμοφόρα αγγεία, περιορίζοντας την παροχή αίματος στα τριχοθυλάκια. Αυτό στερεί από τα μαλλιά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο, επηρεάζοντας την ανάπτυξη και την υγεία τους.

  • Ελεύθερες ρίζες: Το κάπνισμα παράγει ελεύθερες ρίζες, ασταθή μόρια που βλάπτουν τα κύτταρα, συμπεριλαμβανομένων και των τριχοθυλακίων. Η οξειδωτική βλάβη μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση των τριχοθυλακίων, προκαλώντας αραίωση και τριχόπτωση.

 



Πώς θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την τριχόπτωση;


Αφού εξετάσαμε τις πιο πιθανές αιτίες της τριχόπτωσης, πάμε να δούμε μερικές πρακτικές που όπως έχει αποδειχθεί συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της. Ναι, δεν είναι μύθος. Ένας άνθρωπος μπορεί εφαρμόζοντας απλές-καθημερινές τεχνικές να δει αποτέλεσμα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αν αναρωτιέσαι λοιπόν πως μπορείς να απαλλαγείς μια για πάντα από την τριχόπτωση ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:


Ακολούθησε μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή: Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών. Τα βασικότερα στοιχεία που χρειάζονται τα μαλλιά μας και το τριχωτό της κεφαλής είναι οι πρωτεΐνες, οι βιταμίνες A, C, D και E, ο σίδηρος, το σελήνιο και ο ψευδάργυρος. Τα στοιχεία αυτά θα τα βρεις στις ακόλουθες τροφές: μπρόκολο, αβοκάντο, αυγά, φασόλια, όσπρια, κ.α.


Προστάτεψε τα μαλλιά σου από τη θερμότητα: Η χρήση θερμότητας στα μαλλιά, όπως το πιστολάκι, ή η ισιωτική, μπορεί να τα αφυδατώσει-αποδυναμώσει. Για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από τη θερμότητα, χρησιμοποίησε πάντα θερμοπροστατευτικά προϊόντα και όσο το δυνατόν λιγότερα προϊόντα styling όπως gel, αφρός, κλπ.


Μασάζ και χρήση ελαίων: Έρευνες έχουν δείξει πως το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής τονώνει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή. Αν μάλιστα συνδυαστεί με κάποιο έλαιο όπως το καστορέλαιο, το έλαιο καρύδας, ακόμα και το απλό ελαιόλαδο, τα αποτελέσματα μεγιστοποιούνται. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδικές θεραπευτικές λοσιόν και αμπούλες που όπως έχει αποδειχθεί βοηθούν αποτελεσματικά στην ενδυνάμωση της τρίχας.


Βελτίωσε τον τρόπο ζωής σου: Όπως προαναφέρθηκε, το άγχος είναι από τους μεγαλύτερους ενόχους για την τριχόπτωση. Ένας τρόπος καταπολέμησης του είναι η άσκηση. Με συχνή - καθημερινή άσκηση αυξάνεται η εφίδρωση, η οποία με τη σειρά της προάγει την αναπνοή των θυλάκων. Αυτό ευνοεί την ανάπτυξη νέων μαλλιών και τη διατήρηση της υγείας των ήδη υπαρχόντων.


Φροντίδα των μαλλιών: Εάν η τριχόπτωση είναι έντονη και τα μαλλιά μας έχουν χάσει την υγιή όψη τους, μπορούμε να ακολουθήσουμε ένα συνδυασμό των παρακάτω προϊόντων:

  • Αμπούλες για τριχόπτωση
  • Ειδικό σαμπουάν
  • Λοσιόν

Μείωσε το κάπνισμα: Οι τοξικές ουσίες που περιέχονται στον καπνό μπορούν να επηρεάσουν την υγεία του τριχωτού της κεφαλής (μείωση κυκλοφορίας του αίματος), προκαλώντας φθορά και αποξήρανση των μαλλιών.


Συμπληρώματα διατροφής: Τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να προσφέρουν οφέλη στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, αλλά μόνο σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες και ακολουθώντας ένα υγιεινό τρόπο ζωής.

  • Παροχή θρεπτικών συστατικών: Συμπληρώματα με βιταμίνη D, βιταμίνες B, ψευδάργυρο, βιοτίνη, κυστίνη μπορούν να θρέψουν τα μαλλιά και να ενισχύσουν την ανάπτυξή τους, αν υπάρχει έλλειψη.

  • Ενίσχυση της υγείας του τριχωτού της κεφαλής: Ορισμένα συμπληρώματα, όπως η βιταμίνη E και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, μπορούν να βελτιώσουν την υγεία του τριχωτού της κεφαλής.


Extra Tips

*Extra tip 1: Βάλε στόχο να πίνεις 8 - 10 ποτήρια νερό την ημέρα για να κρατήσεις όσο το δυνατόν ενυδατωμένο τον οργανισμό σου, συνεπώς και τα μαλλιά σου!
*Extra tip 2: Επέλεξε ένα σαμπουάν με φυσικά συστατικά, όπως αμύγδαλο ή μέλι, τα οποία βελτιώνουν και δυναμώνουν την τρίχα.


Συμπέρασμα



Η τριχόπτωση είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την αυτοπεποίθηση και την ποιότητα ζωής ενός ατόμου. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές αποτελεσματικές συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της. Τα 5+1 tips που αναφέρθηκαν παραπάνω είναι απλά και εύκολα. Μην απογοητεύεσαι! Η λύση είναι πιο κοντά από όσο νομίζεις. Με λίγη προσπάθεια και επιμονή, θα δεις το αποτέλεσμα που ονειρεύεσαι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Το heals προτείνει:


Prev
-39%
Price Drop Icon
Πτώση τιμής
Κέρδος: 8.36€
103 ΠΟΝΤΟΙ
21.09€ Τιμή Heals: 12.73€
Next


Γιώτα Παπαδοπούλου Plus Icon

Γιώτα Παπαδοπούλου

Content Editor-Copywriter-Blogger
Διαβάστε περισσότερα

Δωρεάν μεταφορικά για
παραγγελίες άνω των 39.00€

ΤΗΛ.ΚΕΝΤΡΟ + 30 2312311388
Ωράριο: Δε-Πα 09:00 -17:00