Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Τα άρθρα μας

9 βήματα για την προστασία των μαλλιών μας πριν και μετά τη βαφή!

9 βήματα για την προστασία των μαλλιών μας πριν και μετά τη βαφή!



Μια ανανέωση στην εμφάνιση είναι πάντα απαραίτητη. Τα μαλλιά μας είναι το νούμερο ένα στοιχείο του στυλ μας. Είτε επιλέξουμε να τα βάψουμε μονοι μας στο σπίτι είτε προτιμήσουμε το επαγγελματικό styling του κομμωτηρίου υπάρχουν ορισμένα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για να τα προστατέψουμε, όχι μόνο πριν αλλά και μετά τη βαφή. Άραγε τι σημαίνουν όλα αυτά τα νούμερα που έχουν πάνω οι βαφές και ποια είναι η κατάλληλη για εμάς; Ας τα δούμε όλα αναλυτικά.







Τι πρέπει να κάνουμε πριν τη βαφή των μαλλιών μας; 


Αφού επιλέξουμε το χρώμα είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε ορισμένα βήματα πριν πραγματοποιήσουμε τη βαφή, αν θέλουμε το χρώμα των μαλλιών μας να διαρκεί περισσότερο, να έχει περισσότερη λάμψη, αλλά και να τα γλιτώσουμε από έξτρα ταλαιπωρία.

Προετοιμασία μαλλιών: Εάν τα μαλλιά μας είναι ξηρά ή ταλαιπωρημένα, είναι σημαντικό να τα ενυδατώσουμε επαρκώς πριν από τη βαφή. Χρησιμοποιούμε μια μάσκα μαλλιών ή ένα λάδι ενυδάτωσης για την αποκατάσταση της υγρασίας και την εξισορρόπηση του pH των μαλλιών. 

Επιλογή βαφής: Πέρα από το στυλ, φροντίζουμε να επιλέξουμε μια βαφή που είναι κατάλληλη για το είδος των μαλλιών μας. Πχ για τα ξηρά μαλλιά, επιλέγουμε μια βαφή με ενυδατικά συστατικά ούτως ώστε να αποφύγουμε την ξηρότητα και τη φθορά. Αντίστοιχα για τα λιπαρά μαλλιά κ.ο.κ. 

Τα συστατικά που θα πρέπει να αποφύγουμε κατά την επιλογή βαφής είναι τα εξής: 

  • Parabens: Τα parabens είναι συντηρητικά που μπορούν να διαρρεύσουν στο σώμα και να βλάψουν τα κύτταρα.
  • Formaldehyde: Η φορμαλδεΰδη είναι μία εξαιρετικά τοξική χημική ένωση που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος και των ματιών.
  • P-phenylenediamine (PPD): Το PPD είναι είναι μια χημική χρωστική ουσία που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, συμπεριλαμβανομένης της αναφυλαξίας.
  • Ammonia: Η αμμωνία είναι ένα ερεθιστικό που μπορεί να προκαλέσει ξηροδερμία και ερεθισμό του δέρματος.

Λούσιμο: Φροντίζουμε το τελευταίο μας λούσιμο να είναι 1 ή 2 μέρες πριν από το βάψιμο αλλά όχι 24 ώρες πριν. Τα φρεσκολουσμένα μαλλιά δεν αποτελούν καλή βάση για το νέο χρώμα των μαλλιών. 

Δοκιμή ευαισθησίας:  Ακολουθoύμε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να κάνουμε μια δοκιμή αλλεργίας 48 ώρες πριν από τη βαφήΗ δοκιμή θα αποκαλύψει οποιαδήποτε ευαισθησία στα συστατικά βαφής που περιλαμβάνονται στο προϊόν. Αυτή η ευαισθησία μπορεί να εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου, οπότε κρίνεται απαραίτητο να επαναληφθεί πριν από κάθε χρωματισμό. 

 


Τι σημαίνουν τα νούμερα στις βαφές μαλλιών;


Τα νούμερα στις βαφές μαλλιών υποδεικνύουν το βάθος του χρώματος και τον τόνο του χρώματος.


  • Το πρώτο νούμερο αντιπροσωπεύει το βάθος του χρώματος. Όσο χαμηλότερο είναι το νούμερο, τόσο πιο σκούρο είναι το χρώμα. Το 1 είναι μαύρο, το 2 είναι πολύ σκούρο καστανό, το 3 είναι σκούρο καστανό και ούτω καθεξής. Το 10 είναι το πιο ανοιχτό ξανθό.

  • Το δεύτερο νούμερο αντιπροσωπεύει τον τόνο του χρώματος. Οι τόνοι μπορούν να είναι ψυχροί, ζεστοί ή ουδέτεροι. Οι ψυχροί τόνοι προσθέτουν μπλε ή πράσινο στα μαλλιά, ενώ οι ζεστοί τόνοι προσθέτουν κόκκινο ή χρυσό. Οι ουδέτεροι τόνοι δεν προσθέτουν κανέναν τόνο.

  • Το τρίτο νούμερο (εναλλακτικά, ένα γράμμα) υποδηλώνει έναν επιπλέον τόνο. Αυτός ο τόνος είναι συνήθως πιο αδύναμος από τον κύριο τόνο και χρησιμοποιείται για να προσθέσει βάθος ή αντίθεση στο χρώμα.

Για παράδειγμα, μια βαφή 6.0 είναι ένα ξανθό ουδέτερο. Μια βαφή 7.4 είναι ένα ξανθό με τόνους χαλκού. Μια βαφή 8.1 είναι ένα ανοιχτό ξανθό με τόνους ασημί. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η τελική εμφάνιση του χρώματος των μαλλιών μπορεί να επηρεαστεί από διάφορους παράγοντες, όπως το φυσικό χρώμα των μαλλιών, η ποιότητα των μαλλιών, κλπ.


*heals tips: Αν τα μαλλιά μας είναι λευκά είναι προτιμότερο να επιλέξουμε ένα στρογγυλό χρώμα πχ 6.0 ή 7.0.




Κατά τη διάρκεια της βαφής...


  • Εφαρμόζουμε τη βαφή ομοιόμορφα στα μαλλιά μας: Δεν αφήνουμε τη βαφή να παραμείνει σε ένα μέρος για πολύ ώρα, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει φθορά στα μαλλιά.

  • Δεν ξεπλένουμε τη βαφή πάρα πολύ νωρίς: Ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή για το χρόνο που πρέπει να παραμείνει η βαφή στα μαλλιά μας.




Τι πρέπει να κάνουμε μετά τη βαφή;


Φυσικά δεν ξεχνάμε πως και μετά τη βαφή θα πρέπει να προστατεύσουμε εξίσου το ίδιο τα μαλλιά μας, ούτως ώστε να διατηρηθεί φρέσκο και γυαλιστερό το χρώμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.


  • Σαμπουάν: Χρησιμοποιούμε σαμπουάν και γενικά προϊόντα περιποίησης που είναι ειδικά σχεδιασμένα για βαμμένα μαλλιά ούτως ώστε να διατηρήσουμε το χρώμα τους προστατεύοντάς τα από τη φθορά.

  • Αποφεύγουμε το υπερβολικό λούσιμο: Το υπερβολικό λούσιμο μπορεί να αφαιρέσει το χρώμα. Φροντίζουμε να λούζουμε τα μαλλιά μας 3 με 4 φορές την εβδομάδα. 

  • Εργαλεία Styling: Αποφεύγουμε τη χρήση εργαλείων styling που παράγουν θερμότητα. Η θερμότητα μπορεί να βλάψει τα μαλλιά μας και να επιταχύνει τη φθορά του χρώματος. Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα θερμικό εργαλείο απαραίτητα, φροντίζουμε να εφαρμόσουμε κάποιο προϊόν θερμοπροστασίας το οποίο προφυλάσσει την τρίχα. 




Συμπέρασμα

Το βάψιμο των μαλλιών αποτελεί ένα σημαντικό βήμα αλλαγής της εμφάνισής μας. Ωστόσο είναι σημαντικό να γίνεται σωστά ούτως ώστε να αποφύγουμε επιπλοκές που μπορεί να αποβούν… μοιραίες. Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα προστατεύουμε τα μαλλιά μας και διατηρούμε το χρώμα τους λαμπερό και ζωντανό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.



Το heals προτείνει










Γιώτα Παπαδοπούλου Plus Icon

Γιώτα Παπαδοπούλου

Content Editor-Copywriter-Blogger
Διαβάστε περισσότερα

Δωρεάν μεταφορικά για
παραγγελίες άνω των 39.00€

ΤΗΛ.ΚΕΝΤΡΟ + 30 2312311388
Ωράριο: Δε-Πα 09:00 -17:00