Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Τα άρθρα μας

After sun: Γιατί το χρειαζόμαστε και πώς διαλέγουμε το κατάλληλο;

After sun: Γιατί το χρειαζόμαστε και πώς διαλέγουμε το κατάλληλο;


Τα προϊόντα After sun είναι σχεδιασμένα να καταπραΰνουν και να ενυδατώνουν την ηλιοκαμένη και ερεθισμένη επιδερμίδα μετά από την έκθεση της στον ήλιο. Κατά κανόνα, τα συστατικά που περιέχουν βοηθούν στην μείωση της φλεγμονής και της ερυθρότητας και στην αποκατάσταση της φυσιολογικής υγρασίας στο δέρμα. 




Πώς λειτουργεί;

Το δέρμα μας φυσιολογικά περιέχει μεγάλο ποσοστό νερού, το ηλιοκαμένο δέρμα, ωστόσο, χάνει όλη του την υγρασία και εμφανίζει ξηρότητα, ερεθισμό και φολίδωση. Τα after sun ως προϊόντα ενυδάτωσης στην βάση τους, ενυδατώνουν και κλειδώνουν έτσι την υγρασία στο δέρμα. Συγκριτικά με άλλες κρέμες ενυδάτωσης, τα συστατικά των after sun μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα της ηλιακής βλάβης αλλά και να επάγουν την αποκατάσταση της ερεθισμένης περιοχής. 

Κάποια προϊόντα, για παράδειγμα, περιέχουν αλόη βέρα, η οποία έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να μειώσει την φλεγμονή, το οίδημα και την ερυθρότητα, ενώ παράλληλα ενυδατώνει το δέρμα. Συστατικό – κλειδί αποτελεί επίσης και το εκχύλισμα αγγουριού, το οποίο με την σειρά του έχει καταπραϋντικές ιδιότητες και μειώνει τα οιδήματα και τον πόνο. 

Το χαμομήλι εμφανίζεται συχνά μεταξύ των συστατικών των after sun προϊόντων καθώς συνεισφέρει στην αντιμετώπιση της φλεγμονής και του ερεθισμού. Οι αντι-οξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις που περιέχει ηρεμούν το δέρμα και μειώνουν την ερυθρότητα. 

Τέλος, αντιοξειδωτικές ενώσεις όπως οι βιταμίνες E,C και Α  μπορούν να αποτρέψουν την περαιτέρω βλάβη στο δέρμα έπειτα από την έκθεση στον ήλιο, καθώς δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες. Αποτρέπουν ουσιαστικά, τις αλυσιδωτές αντιδράσεις των ελευθέρων ριζών με τα κύτταρα του δέρματος, τα όποια έπειτα από την έκθεση στον ήλιο είναι πιο άμεσα εκτεθειμένα, και άρα αναχαιτίζουν την πρόωρη γήρανση και βλάβη τους. 




Πώς εφαρμόζεται; 

Η καλύτερη και πιο ωφέλιμη εφαρμογή του after sun είναι μετά το ντους, όταν απομακρύνονται προϊόντα αντηλιακής προστασίας και η επιδερμίδα είναι καθαρή. Με μασάζ και κυκλικές κινήσεις σε στεγνό και καθαρό δέρμα, το προϊόν απορροφάται καλύτερα και η απαιτούμενη υγρασία κλειδώνει στις στοιβάδες του δέρματος. Για ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, προτείνεται η εφαρμογή προϊόντων με υγροσκοπικά συστατικά, όπως υαλουρονικό οξύ και γλυκερίνη, πριν την εφαρμογή του after sun, ώστε τα συστατικά αυτά να παρασύρουν ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό υγρασίας στο δέρμα. 

Σε περιπτώσεις όπου το δέρμα έχει ήδη υποστεί την επιβλαβή δράση του ηλίου, χρειάζεται η όσο το δυνατό συχνότερη εφαρμογή του προϊόντος στην πάσχουσα περιοχή έως ότου υποχωρήσουν και τα συμπτώματα. 


Μπορεί να αντικαταστήσει την ενυδατική κρέμα;

Τα after sun είναι στην φύση τους προϊόντα ενυδάτωσης και μπορούν κάλλιστα να αντικαταστήσουν την βασική κρέμα ενυδάτωσης καθώς υπερτερούν στα εξής:

- Είναι συνήθως πιο λεπτόρρευστα και χαμηλότερου μοριακού βάρους για να διασφαλίζουν την φυσική διαφυγή θερμότητας από το δέρμα.
- Συνήθως φέρουν λιγότερα αρώματα και άρα λιγότερες πιθανότητες να ερεθίσουν μια πιο ευαίσθητη επιδερμίδα. 


Μπορεί να ενισχύσει το μαύρισμα;


Τα περισσότερα after sun δεν έχουν σχεδιαστεί να ενισχύουν το μαύρισμα, αλλά μπορούν να το παρατείνουν με την ενυδάτωση που παρέχουν, αποτρέποντας το ξεφλούδισμα και δίνοντας μια πιο λαμπερή και υγιή όψη στο δέρμα. 

Τέλος, χρειάζεται να σημειωθεί πως παρόλο που τα after sun έχουν την δυνατότητα να ανακουφίζουν προσωρινά από το κάψιμο, ο καλύτερος τρόπος να αποτρέψουμε τις βλάβες του ηλίου στο δέρμα μας, είναι η χρήση αντηλιακού και ο περιορισμός της ηλιακής έκθεσης. 


Συμπέρασμα: Το αντηλιακό είναι η ασπίδα που μας προστατεύει από την επιθετική ηλιακή ακτινοβολία, αλλά το After Sun είναι ο φίλος μας που αναλαμβάνει να επουλώσει όλα τα "τσουξίματα" που ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει. Η χρήση του After Sun είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ηλιοθεραπείας, ακόμα και αν δεν φαίνεται να έχουμε πάθει τίποτα.


Το Heals.gr προτείνει:

1. Apivita After Sun Δροσιστική Καταπραϋντική Κρέμα Τζελ Για Πρόσωπο & Σώμα Σύκο, Αλόη & Πρόπολη, 200ml
Ενυδατικό after sun με υφή κρέμας-gel, εμπλουτισμένο με αντιοξειδωτικά συστατικά, που δροσίζει και καταπραΰνει άμεσα την επιδερμίδαΙδανικό για χρήση μετά από κάθε έκθεση στον ήλιο και ως καθημερινό γαλάκτωμα σώματος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.  Αναπληρώνει την υγρασία της επιδερμίδας και την ενυδατώνει σε βάθος χάρη στη θαλάσσια λεβάντα και την αλόη. Aνακουφίζει άμεσα και χαρίζει αίσθηση δροσιάς, χάρη στο εκχύλισμα σύκου και αγγουριού. Προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία και προστατεύει από την πρόωρη γήρανση με πατενταρισμένο εκχύλισμα πρόπολης.

 

2. La Roche Posay Posthelios Hydra Gel
 Δροσιστικό Gel Για Μετά τον Ήλιο 200ml. Δροσιστικό τζελ με 76% περιεκτικότητα σε ιαματικό νερό La Roche-Posay και εμπλουτισμένο με αντιοξειδωτικά συστατικά που συμβάλλουν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών. Προϊόν δοκιμασμένο υπό δερματολογικό έλεγχο. Αλλεργικά ελεγμένο.

 

3. Vichy Ideal Capital Soleil Hydrating After Sun Milk Ενυδατικό Γαλάκτωμα για Μετά τον Ήλιο για Πρόσωπο - Σώμα 300ml. Ο συνδυασμός Υαλουρονικού νατρίου, ενός ισχυρού ενεργού ενυδατικού συστατικού, και φυτικού συμπυκνώματος λιπιδίων με μαλακτικές ιδιότητες, συγκρατεί το νερό και ενυδατώνει σε βάθος την αφυδατωμένη από τον ήλιο επιδερμίδα. Γεμάτη θρέψη και βαθιά ανακούφιση, η επιδερμίδα είναι έτοιμη για την επόμενη έκθεση.



4. 
Lierac Sunissime After Sun Κρέμα για το Πρόσωπο 40mlΜε ωμέγα-3 και 9, υαλουρονικό οξύ και πεπτίδιο ενεργοποίησης του μαυρίσματος, το balm για μετά τον ήλιο προσφέρει εντατική καταπράυνση και υπέροχο μαύρισμα, χωρίς δυσχρωμίες.
 


Πηγές: 

1. Aloin Suppresses Lipopolysaccharide-Induced Inflammatory Response and Apoptosis by Inhibiting the Activation of NF-κB

2. Aloe vera (L.) Webb.: Natural Sources of Antioxidants – A Review 

3. Phytochemical and therapeutic potential of cucumber 

4. Allergic Contact Dermatitis from Cetyl Alcohol 

5. The association of indoor tanning and melanoma in adults: Systematic review and meta-analysis 

6. The Truth About Aftersun: Do You Really Need One? 

Ελένη Στεφούδη

BSc, Χημικός, MSc Τελειόφοιτη Τμήματος της Ιατρικής σχολής Α.Π.Θ. Beauty Advisor.
Διαβάστε περισσότερα

Δωρεάν μεταφορικά για
παραγγελίες άνω των 39.00€

ΤΗΛ.ΚΕΝΤΡΟ + 30 2312311388
Ωράριο: Δε-Πα 09:00 -17:00