Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Τα άρθρα μας

Body scrubs: Γιατί να τα χρησιμοποιείτε και πώς να επιλέξετε το σωστό

Body scrubs: Γιατί να τα χρησιμοποιείτε και πώς να επιλέξετε το σωστό


Μήπως θέλετε να αποκτήσετε μια βελούδινη και λαμπερή επιδερμίδα; Αν ναι, τότε τα body scrubs είναι η λύση για εσάς. Τα body scrubs είναι προϊόντα περιποίησης σώματος που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και την ξηρότητα, αφήνοντας την επιδερμίδα σας να νιώσει πιο απαλή και νεανική. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε γιατί είναι καλό να τα χρησιμοποιείτε, πως να επιλέξετε το σωστό αλλά και μερικά tips για τη χρήση τους.





Τι ειναι τα body scrubs;

Τα body scrubs είναι προϊόντα περιποίησης σώματος που έχουν ως στόχο να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται πιο λείο, απαλό και λαμπερό. Περιέχουν μικρούς κόκκους, οι οποίοι τρίβονται στην επιδερμίδα με απαλές κινήσεις. Οι κόκκοι αυτοί μπορεί να είναι από φυσικά υλικά, όπως ζάχαρη, αλάτι, καφέ, άμμος, ή από συνθετικά υλικά, όπως πολυμερή. Εκτός από την απολέπιση, περιέχουν και άλλες ουσίες, όπως ενυδατικά συστατικά, βιταμίνες και αιθέρια έλαια. Οι ουσίες αυτές βοηθούν στη βελτίωση της υφής και της υγείας της επιδερμίδας. Τα body scrubs μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλο το σώμα, αλλά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά σε περιοχές με τραχιά επιδερμίδα, όπως οι αγκώνες, τα γόνατα και οι φτέρνες.

 


Ποιοι τύποι body scrubs υπάρχουν;


Υπάρχουν διάφοροι τύποι body scrub, που διαφέρουν ανάλογα με τα συστατικά και τον τρόπο χρήσης τους:

Ανά συστατικά:

  • Φυσικά συστατικά: Τα body scrub με φυσικά συστατικά είναι πιο ήπια για την επιδερμίδα και είναι μια καλή επιλογή για άτομα με ευαίσθητη επιδερμίδα. Τα πιο κοινά φυσικά συστατικά που χρησιμοποιούνται σε body scrub είναι η ζάχαρη, το αλάτι, η άμμος, οι νιφάδες βρώμης, τα έλαια, τα βότανα και τα φρούτα.
  • Χημικά συστατικά: Τα body scrub με χημικά συστατικά είναι πιο αποτελεσματικά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας, αλλά μπορεί να είναι πιο επιθετικά για την επιδερμίδα. Τα πιο κοινά χημικά συστατικά που χρησιμοποιούνται σε body scrub είναι τα AHAs (α-υδροξυοξέα), τα BHAs (β-υδροξυοξέα) και τα PHAs (πολυ-υδροξυοξέα).
Ανά τρόπο χρήσης:

  • Για καθημερινή χρήση: Τα body scrub για καθημερινή χρήση είναι συνήθως ήπια και έχουν κρεμώδη υφή.
  • Για βαθιά απολέπιση: Τα body scrub για βαθιά απολέπιση έχουν πιο δραστική δράση και περιέχουν μεγαλύτερους κόκκους.
  • Για τοπική εφαρμογή: Τα body scrub για τοπική εφαρμογή είναι σχεδιασμένα για να χρησιμοποιούνται σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, όπως οι φτέρνες ή τα γόνατα.


Γιατί είναι σημαντική η απολέπιση;

Η απολέπιση σώματος είναι μια σημαντική διαδικασία φροντίδας του δέρματος που αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και τις ακαθαρσίες από την επιδερμίδα. Η τακτική απολέπιση προσφέρει πολλά οφέλη, όπως:

  • Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος: Τα νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας και εμποδίζουν την ενυδάτωση και την ανανέωση της. Η απολέπιση βοηθά στην απομάκρυνση αυτών των κυττάρων, αφήνοντας το δέρμα λείο, απαλό και φωτεινό.

  • Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος: Η απολέπιση διεγείρει τη μικροκυκλοφορία του αίματος, η οποία βοηθά στην παροχή θρεπτικών συστατικών και οξυγόνου στα κύτταρα του δέρματος.

  • Μειώνει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας: Η κυτταρίτιδα είναι μια πάθηση που προκαλεί την εμφάνιση ανώμαλης επιφάνειας του δέρματος. Η απολέπιση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας, καθώς βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και απομακρύνει τις ακαθαρσίες που μπορεί να φράζουν τους πόρους.

  • Προστατεύει από την ακμή: Η ακμή είναι μια κοινή δερματική πάθηση που προκαλείται από φραγμένους πόρους. Η απολέπιση μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ακμής, καθώς απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και τις ακαθαρσίες που μπορεί να φράξουν τους πόρους.

  • Βοηθά στην απορρόφηση των προϊόντων περιποίησης: Η απολέπιση βοηθά στην προετοιμασία της επιδερμίδας για την απορρόφηση των προϊόντων περιποίησης. Αυτό σημαίνει ότι τα προϊόντα περιποίησης θα λειτουργήσουν πιο σωστά και θα προσφέρουν καλύτερα αποτελέσματα.

Η απολέπιση σώματος συνιστάται να γίνεται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Ωστόσο, για άτομα με ευαίσθητο δέρμα, μπορεί να γίνεται πιο αραιά, για παράδειγμα δύο ή τρεις φορές το μήνα.

*Προσοχή: Τα scurbs δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται συχνά. Η υπερβολική χρήση μπορεί να αφυδατώσει το δέρμα σας.  



Πώς θα επιλέξετε το κατάλληλο scrurb για εσάς;


Για να διαλέξετε το κατάλληλο body scrub, πρέπει να λάβετε υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες:

  • Τύπος δέρματος: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ο τύπος του δέρματός σας. Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, θα πρέπει να επιλέξετε ένα scrub με απαλές νιφάδες που δε θα προκαλέσουν ερεθισμό. Αν έχετε κανονικό ή λιπαρό δέρμα, μπορείτε να επιλέξετε ένα scrub με πιο σκληρές νιφάδες που θα απομακρύνουν καλύτερα τους νεκρούς ιστούς.

  • Επιθυμητά αποτελέσματα: Τα body scrubs μπορούν να προσφέρουν διάφορα οφέλη, όπως απολέπιση, ενυδάτωση, αναζωογόνηση και βελτίωση της κυκλοφορίας. Επιλέξτε ένα scrub που προσφέρει τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.

  • Αρωματική προτίμηση: Τα body scrubs διατίθενται σε διάφορες αρωματικές επιλογές. Επιλέξτε ένα scrub που σας αρέσει η μυρωδιά του.


Πώς να τα χρησιμοποιήσετε;

Για να χρησιμοποιήσετε ένα body scrub, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Πάρτε μια μικρή ποσότητα scrub στα χέρια σας και εφαρμόστε το σε βρεγμένο δέρμα.
  • Κάντε κυκλικές κινήσεις με τα χέρια σας, ξεκινώντας από τα πόδια και ανεβαίνοντας προς το στήθος.
  • Εστιάστε σε περιοχές όπου υπάρχει ξηρότητα ή τραχύτητα, όπως τα χέρια, τα πόδια και οι αγκώνες.
  • Ξεπλύνετε καλά με ζεστό νερό.
  • Εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα για να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες σχετικά με τη χρήση body scrub, μιλήστε με το γιατρό ή το δερματολόγο σας.

heals advice: Μη χρησιμοποιείτε τα body scrubs σε περιοχές με ανοιχτές πληγές ή ερεθισμούς.


Συμπέρασμα

Το body scrub είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη ρουτίνα ομορφιάς σας. Πρόκειται για μια εύκολη και αποτελεσματική μέθοδο που σας βοηθά να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και λαμπερό. Με λίγη έρευνα, μπορείτε να βρείτε το σωστό scrub για εσάς και να απολαύσετε τα οφέλη που προσφέρει.



Το heals προτείνει:




Γιώτα Παπαδοπούλου Plus Icon

Γιώτα Παπαδοπούλου

Content Editor-Copywriter-Blogger
Διαβάστε περισσότερα

Δωρεάν μεταφορικά για
παραγγελίες άνω των 39.00€

ΤΗΛ.ΚΕΝΤΡΟ + 30 2312311388
Ωράριο: Δε-Πα 09:00 -17:00