Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Τα άρθρα μας

Αντηλιακά Προσώπου: Πώς να επιλέξω αυτό που μου ταιριάζει;

Αντηλιακά Προσώπου: Πώς να επιλέξω αυτό που μου ταιριάζει;


Η χρήση αντηλιακής προστασίας είναι πολύ σημαντική καθόλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι ηλιακές ακτινοβολίες συνεχίζουν να υπάρχουν στον ίδιο βαθμό και τους χειμερινούς μήνες. Σκοπός μας είναι να αποφευχθούν οι βλάβες που μπορούν να προκαλέσουν στο δέρμα μας, όπως είναι για παράδειγμα ο καρκίνος του δέρματος, η γήρανση και οι φωτοδερματίτιδες. Για να το πετύχουμε, είναι σημαντική η σωστή επιλογή αντηλιακού. Ας δούμε ποιο αντηλιακό προσώπου είναι κατάλληλο για μας.



 


Τι είναι οι UVA και UVB ακτίνες;

Οι ακτίνες UVA είναι αυτές που γερνούν πρόωρα το δέρμα. Οι υπεριώδεις ακτίνες UVA διεισδύουν πιο βαθειά από τις UVB. Μακροπρόθεσμα επιφέρουν την πρόωρη γήρανση του δέρματος, με ξηρότητα, απώλεια ελαστικότητας, αύξηση του αριθμού των ρυτίδων και εμφάνιση πανάδων.

Οι υπεριώδεις ακτίνες UVB έχουν μικρή δυνατότητα διείσδυσης και προκαλούν ηλιακά εγκαύματα. Διεγείρουν τη σύνθεση μελανίνης και προκαλούν βλάβες στα μόρια του DNA, η οποία επιδιορθώνεται άμεσα, αλλά μακροπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσουν όγκους του δέρματος. 

Η υπερβολική έκθεση και στις δύο ακτινοβολίες μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του δέρματος. Το δέρμα μας μπορεί να επιδιορθώσει τις βλάβες που προκαλούν οι υπεριώδεις ακτίνες αυτό όμως δεν μπορεί να γίνεται για πάντα. Για αυτό το λόγο η χρήση αντηλιακού που προστατεύει και από τις δύο ακτίνες είναι πολύ σημαντική.


Τι σημαίνει δείκτης προστασίας SPF;


Ο δείκτης SPF αφορά το βαθμό προστασίας της επιδερμίδας μας απέναντι στις UVB ακτινοβολίες. Είναι δηλαδή ένα μέτρο του πόση ακτινοβολία UVB μπορεί να φιλτράρει ένα αντηλιακό. Οι δερματολόγοι συνιστούν τη χρήση SPF τουλάχιστον 30. Το SPF 30 μπλοκάρει περίπου το 97 τοις εκατό των ακτίνων UVB. Για αυτό το λόγο συστήνουμε τη χρήση αντηλιακού με spf 30 και πάνω. Είναι σημαντικό να εφαρμόζουμε αρκετό αντηλιακό σε οποιαδήποτε εκτεθειμένη περιοχή του δέρματος καθημερινά. Τις μέρες βέβαια που υπάρχει συνεχή έκθεση στον ήλιο δεν αρκεί μόνο μια εφαρμογή, αλλά επαναλαμβάνουμε ανά δύο ώρες την εφαρμογή αντηλιακού. 


Ποια είναι η σωστή επιλογή αντηλιακού προσώπου με βάση τον τύπο της επιδερμίδας μου;


Για να επιλέξουμε το σωστό αντηλιακό προσώπου, πρέπει να αναλογιστούμε την επιδερμίδα μας και τις ανάγκες της. Ένα λιπαρό και ένα ξηρό δέρμα δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τις ίδιες αντηλιακές, καθώς οι ανάγκες τους διαφέρουν. Έτσι και ένα δέρμα πιο ώριμο με δυσχρωμίες έχει άλλες ανάγκες που χρειάζεται να καλύψει.

- Εάν έχουμε λιπαρό δέρμα επιλέγουμε ελαφριές υφές όπως κρέμα-gel ή προϊόντα με ματ αποτέλεσμα. Αποφεύγουμε τα αντηλιακά που περιέχουν έλαια ή πολύ παχύρρευστες υφές όπως είναι οι κρέμες. Σκοπός μας είναι να ρυθμίσουμε την έκριση λιπαρότητας με τα προϊόντα που χρησιμοποιούμαι και όχι να την προάγουμε.

- Εάν έχουμε ένα δέρμα με λιπαρότητα και τάση ακμής καλό θα ήταν να αποφεύγονται φόρμουλες με έλαια και να γίνεται η χρήση αντηλιακού κατάλληλο για ακνεικά δέρματα. Μη φαγεσωρογόνες φόρμουλες και φόρμουλες που βοηθούν στη μείωση της λιπαρότητας και ρυθμίζουν την παραγωγή σμήγματος είναι κατάλληλες. Αυτά τα προϊόντα μπορεί να περιέχουν μέσα σαλικυλικό οξύ, νιασιναμίδη και ψευδάργυρο. Σε περίπτωση που πραγματοποιείται θεραπεία ακμής είναι σημαντική η χρήση αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας. Η επιδερμίδα όταν υποβάλλεται σε φάρμακα όπως η τρετινοΐνη είναι πιο επιρρεπής σε φωτοευαισθησία.

- Εάν έχουμε ευαίσθητο δέρμα, επιλέγουμε μεταλλικές φόρμουλες. Τα αντηλιακά με οξείδιο ψευδαργύρου ή διοξείδιο του τιτανίου τείνουν να είναι καλύτερα ανεκτά από άτομα με ευαίσθητο δέρμα. Επιλέγουμε λεπτόρρευστες υφές για να μην επιβαρύνουμε το δέρμα και υψηλό δείκτη προστασίας για να μην προκαλέσουμε τραυματισμό του δέρματος.

- Εάν έχουμε ξηρό δέρμα και χρειαζόμαστε ενυδάτωση, μπορούμε να αναζητήσουμε αντηλιακό το οποίο περιέχει μέσα ενυδατικούς παράγοντες. Αντηλιακά τα οποία περιέχουν γλυκερίνη και υαλουρονικό οξύ είναι μια επιλογή για ξηρές επιδερμίδες, καθώς επιφέρουν ενυδάτωση στην επιδερμίδα.

- Εάν έχουμε μικτή επιδερμίδα το αντηλιακό που θα επιλέξουμε είναι ανάλογα με την ανάγκη που μπορεί να έχουμε εκείνη την περίοδο. Η κανονική μεικτή επιδερμίδα δεν περιορίζεται σε λιπαρές και μη υφές σε προϊόντα και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε από ένα πλήθος προϊόντων.

- Εάν έχουμε πιο ώριμο δέρμα με τάση για δυσχρωμίες, θα επιλέξουμε ένα αντηλιακό το οποίο θα προστατεύει από τη φωτογήρανση και από τη δημιουργία κηλίδων και δυσχρωμιών. Αντηλιακά τα οποία περιέχουν πεπτίδια και νιασιναμίδη καλύπτουν τις ανάγκες που έχει ένα ώριμο δέρμα. 

Ποια υφή αντηλιακού να επιλέξω;


Σε γενικές γραμμές οι υφές των αντηλιακών μπορούν να διακριθούν σε λεπτόρρευστες και παχύρρευστες. Δέρματα τα οποία είναι κανονικά και πιο ξηρά επιλέγουν παχύρευστες υφές όπως είναι οι κρέμες. Δέρματα μικτά και λιπαρά επιλέγουν λεπτόρρευστες υφές όπως τζελ, τζελ-κρέμα και fluid.

Αυτό δεν συμβαίνει μόνο με τις αντηλιακές αλλά και με τα υπόλοιπα δερμοκαλλυντικά προϊόντα που χρησιμοποιούμε.

Συμπέρασμα: Η χρήση αντηλιακής προστασίας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία του δέρματος μας. Η χρήση του αντηλιακού μας προστατεύει από τη φωτογήρανση, τον καρκίνο του δέρματος και από φωτοδερματίτιδες. Η χρήση του δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο το καλοκαίρι, αλλά είναι απαραίτητη όλη τη διάρκεια του έτους για σωστή προστασία. Κατανοώντας τις ανάγκες της επιδερμίδας μας, μπορούμε να επιλέξουμε τη σωστή αντηλιακή που ταιριάζει σε εμάς και στις ανάγκες μας.


Το Heals.gr προτείνει:

1. Frezyderm Sun Screen Color Velvet Face Cream SPF50+
Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου Με Χρώμα, 50ml. Εξασφαλίζει πολύ υψηλή προστασία και ομοιόμορφο χρωματικό τόνο, γιατί προσφέρει αποτελεσματική κάλυψη σε δυσχρωμίες, σημάδια και δερματικές ατέλειες, ενώ το χρώμα παραμένει σταθερό και αναλλοίωτο για πολλές ώρες. Χάρη στην επαναστατική καινοτομία Second Skin Technology δημιουργεί την αίσθηση ενός αόρατου «δεύτερου δέρματος» και παράλληλα αφήνει μια βελούδινη αίσθηση στην επιδερμίδα, προσφέρει ματ, ομοιογενή όψη και απαλύνει την όψη των ρυτίδων.

  


2. 
La Roche Posay Anthelios UVmune 400 SPF50+ Fluide Invisible Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου Χωρίς Άρωμα 50ml. Θωρακίζει το δέρμα ενάντια στις βλαβερές επιπτώσεις άλλων επιθετικών παραγόντων όπως υπέρυθρη ακτινοβολία και ρύπανση. Κατάλληλο για ευαίσθητο δέρμα ή δέρμα με δυσανεξία στον ήλιο. Η σύστασή της είναι μη κολλώδης, ιδιαίτερα λεπτόρρευστη και η αίσθησή της στο πρόσωπο μη λιπαρή και ανάλαφρη.

   

3. Vichy Capital Soleil Mattifying Face Dry Touch SPF50 Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου Για Ματ Αποτέλεσμα 50ml. Αντηλιακή κρέμα με λεπτόρρευστη αδιάβροχη υφή για προστασία από τον ήλιο. Για άνδρες και γυναίκες με ανοιχτόχρωμη, μεικτή ή λιπαρή επιδερμίδα.

      

4. Apivita Bee Sun Safe Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου Κατά Των Πανάδων και Ρυτίδων Βελούδινης Υφής Με Χρώμα SPF50, 50ml. Αντηλιακή κρέμα με βελούδινη, μη λιπαρή υφή που απορροφάται άμεσα και αφήνει την επιδερμίδα απαλή και άνετη. Χαρίζει υψηλή προστασία και ενισχυμένη 2 σε 1 δράση κατά των πανάδων και των ρυτίδων. Πολύ ανθεκτική στο νερό.

    

5. Lierac Sunissime Fluide Protecteur Anti-Age Global SPF50
Αντηλιακή Λεπτόρρευστη Κρέμα Προσώπου, 40ml. Προσφέρει προστασία εξαιρετικά ευρέος φάσματος. Χαρίζει προστατευμένη και βελτιωμένη ποιότητα επιδερμίδας, σαν τονωμένη. Αφήνει την επιδερμίδα λεία, αναπληρωμένη και εντατικά ενυδατωμένη.

Πηγές:

1. https://www.bu.edu/articles/2021/how-to-choose-face-sunscreen-dermatologist-tips/

2. https://www.nbcnews.com/better/lifestyle/how-choose-best-sunscreen-according-these-dermatologists-ncna1002451

3. https://health.clevelandclinic.org/how-to-choose-the-best-sunscreen-for-your-skin/

Πετριάννα Ζηλιασκοπούλου Plus Icon

Πετριάννα Ζηλιασκοπούλου

Αισθητικός και Εξειδικευμένη Σύμβουλος Δερμοκαλλυντικών, Απόφοιτος ΙΕΚ ΑΚΜΗ του τμήματος Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ με Παγκόσμιο Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Αισθητικής Cidesco International.
Διαβάστε περισσότερα

Δωρεάν μεταφορικά για
παραγγελίες άνω των 39.00€

ΤΗΛ.ΚΕΝΤΡΟ + 30 2312311388
Ωράριο: Δε-Πα 09:00 -17:00