Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Τα άρθρα μας

Αποτρίχωση στο σπίτι: 8+ βήματα για να αποφύγουμε τους ερεθισμούς (Part 1)

Αποτρίχωση στο σπίτι: 8+ βήματα για να αποφύγουμε τους ερεθισμούς (Part 1)



Ο καιρός ανοίγει, το καλοκαίρι πλησιάζει και η σκέψη της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας έρχεται πάλι στο προσκήνιο. Έτσι, αρχίζουν οι σκέψεις για το πως θα ξεφορτωθούμε αυτό το ανεπιθύμητο βάρος. Να τα ξυρίσω, μήπως να βάλω κερί γιατί το ξυράφι μου προκαλεί ερεθισμό, ή μήπως η αποτριχωτική κρέμα είναι λιγότερο επώδυνη; Σε αυτά τα ερωτήματα λοιπόν ήρθαμε να δώσουμε λύσεις.


Αποτρίχωση με κερί

Η αποτρίχωση με κερί είναι μια από τις δημοφιλέστερες μορφές αποτρίχωσης, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι ο καθένας μπορεί να την εφαρμόσει μόνος του στο σπίτι. Η διαδικασία περιλαμβάνει λιωμένο κερί και ταινίες, με τις οποίες γίνεται η αφαίρεση τριχών από μια συγκεκριμένη περιοχή. Mπορεί να γίνει στο σώμα (πόδια, χέρια, μασχάλες, πλάτη και κοιλιά), όσο και στο πρόσωπο ή το μπικίνι.

Η αφαίρεση των τριχών με κερί αποτελεί μια μέθοδο που αντιμετωπίζει το πρόβλημα από τη ρίζα του. Η αποτρίχωση διαρκεί περίπου ένα-ενάμιση μήνα και το δέρμα γίνεται απαλό και λείο. Επιπλέον, με τη συνεχή χρήση του κεριού, οι τρίχες γίνονται πιο αδύναμες, πιο αραιές και αναπτύσσονται πιο αργά. Λειτουργεί δηλαδή όπως η χαλάουα, ένα φυσικό προϊόν που περιλαμβάνει ζάχαρη και μέλι.



Τύποι κεριών που μπορούμε να εφαρμόσουμε

Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι κεριών για αποτρίχωση: το κρύο κέρι, το ζεστό κέρι και οι ταινίες αποτρίχωσης με κερί.

Κρύο κέρι: Το κρύο κέρι είναι ήδη έτοιμο προς χρήση και δεν απαιτεί θέρμανση πριν τη χρήση. Συνήθως παρουσιάζεται σε μορφή τυποποιημένων ταινιών ή ζελέ. Η εφαρμογή γίνεται απλά εφαρμόζοντας την ταινία στην περιοχή αποτρίχωσης και τραβώντας την απότομα εναντίον της ανάποδης κατεύθυνσης της τριχοφυΐας. Το κρύο κέρι είναι εύχρηστο και ιδανικό για αρχάριους, καθώς δεν απαιτεί θερμαινόμενο εξοπλισμό.

Ζεστό κέρι: Το ζεστό κέρι απαιτεί θέρμανση πριν τη χρήση. Συνήθως παρουσιάζεται σε μορφή σκληρού κεριού ή κεριού σε χάντρες. Η θέρμανση μπορεί να γίνει με ειδική θερμαινόμενη συσκευή ή με τη χρήση μικροκυμάτων. Όταν το κέρι γίνει ρευστό, εφαρμόζεται στην περιοχή αποτρίχωσης με μια σπάτουλα. Έπειτα, το κερί αφαιρείται από την επιδερμίδα με ένα γρήγορο τράβηγμα ανάποδα της τριχοφυΐας. Το ζεστό κέρι προσφέρει αποτελεσματική αποτρίχωση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλες περιοχές του σώματος.

Ταινίες αποτρίχωσης με κερί: Οι ταινίες αποτρίχωσης με κερί είναι ένας ευέλικτος τρόπος αποτρίχωσης, ιδανικός για μικρές περιοχές. Αποτελούνται από κερί που έχει εφαρμοστεί σε μια ταινία, το οποίο εφαρμόζεται στην περιοχή αποτρίχωσης. Μετά την εφαρμογή, η ταινία αφαιρείται από την επιδερμίδα με ένα γρήγορο τράβηγμα ανάποδα της τριχοφυΐας. Οι ταινίες αποτρίχωσης με κερί είναι εύχρηστες και πρακτικές, και μπορούν να χρησιμοποιηθούν γρήγορα και εύκολα.

Κάθε τύπος κεριού έχει τα πλεονεκτήματα και τα χαρακτηριστικά του, και η επιλογή εξαρτάται από τις προτιμήσεις και τις ανάγκες μας. Αν λοιπόν αναζητάμε μια μέθοδο αποτρίχωσης με μεγάλη διάρκεια, οικονομική και χωρίς τον κίνδυνο τραυματισμού, το κερί αποτελεί μια εξαιρετική λύση. Ενδέχεται να προκαλεί κάποιον πόνο, αλλά "η ομορφιά αξίζει τη θυσία". Επιπλέον, υπάρχουν ορισμένα “μυστικά” που καθιστούν τη διαδικασία πιο ανεκτή χωρίς να επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα. Ας τα αναλύσουμε!



10+1 Βήματα αποτρίχωσης με κερί για αποφυγή ερεθισμών

Εάν επιλέξουμε την αποτρίχωση με κερί, παρακάτω θα βρείτε 11 βήματα που θα βοηθήσουν στην μείωση και στην πρόληψη των ερεθισμών.

1. Κάνουμε καλή απολέπιση χρησιμοποιώντας ένα peeling σώματος, με αυτό τον τρόπο βοηθάμε να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα και να γίνει καλύτερη εφαρμογή στην περιοχή.
2. Το διάστημα πριν την αποτρίχωση στοχεύουμε στην ενυδάτωση της περιοχής, αν δεν την ενυδατώνουμε ήδη. Αυτό θα βοηθήσει στο να μειωθεί η ξηρότητα στην περιοχή και να είναι πιο λεία και ενυδατωμένη.
3. Η κατανάλωση καφεΐνης και αλκοόλ ευαισθητοποιεί την επιδερμίδα και εντείνει τον πόνο. Γι’ αυτό καλό θα είναι να τα αποφεύγουμε πριν από την διαδικασία.
4. Πριν την αποτρίχωση απολυμάνουμε την περιοχή με μια αλκοολούχα λοσιόν. Αυτό βοηθάει στο να απομακρυνθεί η λιπαρότητα που μπορεί να υπάρχει στο δέρμα και να απομακρύνει οποιοδήποτε μικρόβιο το οποίο θα μεταφερθεί στους ανοιχτούς πόρους.
5. Πριν εφαρμόσουμε το κερί, απλώνουμε στην περιοχή μία λεπτή στρώση πούδρας. Η πούδρα θα βοηθήσει και στο να  απορροφήσει τη λιπαρότητα ή τον ιδρώτα, εάν υπάρχει εφίδρωση, και να γίνει καλύτερα η εφαρμογή του κεριού πάνω στην τρίχα.
6. Απομακρύνουμε το κερί με μία απότομη και σταθερή κίνηση στην αντίθετη φορά της τρίχας. Άμα δεν έχει φύγει κάποια τρίχα δεν επιμένουμε τοπικά στην περιοχή, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και αιμάτωμα. Είναι προτιμότερο να ξανά εφαρμόσουμε κερί στην περιοχή και να απομακρύνουμε με τον ίδιο τρόπο.
7. Μετά την αποτρίχωση βεβαιωνόμαστε ότι έχει απομακρυνθεί όλο το κερί από την περιοχή και εφαρμόζουμε ενυδατική κρέμα. Αυτό θα αποτρέψει τους ερεθισμούς και θα απαλύνει και θα ενυδατώσει την περιοχή.
8. Αποφεύγουμε να βρέξουμε την περιοχή με νερό μετά την αποτρίχωση, δηλαδή δεν κάνουμε μπάνιο η ντους μετά την αποτρίχωση. Είναι προτιμότερο να έχουμε κάνει από πριν.
9. Άμα βγούμε στον ήλιο χρησιμοποιούμε αντηλιακό, καθώς η περιοχή είναι περισσότερο εκτεθειμένη στον ήλιο και λόγω της αποτρίχωσης μπορεί να προκληθεί ευκολότερα ερεθισμός η έγκαυμα.
10. Εάν υπάρχει ήδη κάποιο έγκαυμα στην περιοχή αποφέυγουμε την αποτρίχωση.
11. Φοράμε χαλαρά και βαμβακερά ρούχα – εσώρουχα. Έτσι θα αποφευχθεί η τριβή και το αποτριχωμένο με κερί δέρμα θα αναπνεύσει, χωρίς να ερεθιστεί.

Συμπέρασμα: Η αποτρίχωση με κερί αποτελεί την πιο οικονομική, εύκολη και αποτελεσματική μέθοδο αποτρίχωσης. Η τρίχα αφαιρείται από τη ρίζα της κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αργή ανάπτυξη και επανεμφάνιση της. Όποιο κερί κι αν επιλέξουμε, θα μας ανταμείψει, καθώς η αποτρίχωση με κερί προσφέρει βελούδινο αποτέλεσμα με διάρκεια! Αρκεί να προσέξουμε τις παραπάνω συμβουλές..

Διαβάστε για τα 
8 Βήματα αποτρίχωσης με κρέμα για αποφυγή ερεθισμών στο δεύτερο μέρος του άρθρου, Part 2. 

Το Heals.gr προτείνει:

1. Veet Easy Gel Strips Sensitive Skin
Ταινίες αποτρίχωσης για ευαίσθητο δέρμα, μπικίνι και μασχάλες 16Τμχ. Ταινίες αποτρίχωσης για την περιοχή του μπικίνι με αμυγδαλέλαιο και Βιταμίνη Ε, γνωστά για τα οφέλη τους στο ευαίσθητο δέρμα και εύκολες στη χρήση.



2. Veet Easy Gel Ταινίες Αποτρίχωσης Ποδιών Κρύο Κερί για Ευαίσθητες Επιδερμίδες, 20 Τεμάχια. Απλά αποτριχώστε με κερί και είστε έτοιμη! 20 Έτοιμες για Χρήση Ταινίες Κεριού με 4 μαντηλάκια Perfect finish Με βιταμίνη Ε για ευαίσθητες επιδερμίδες.



3. Veet Easy Gel
 Ταινίες Αποτρίχωσης Προσώπου Κρύο Κερί, 20 Τεμάχια. Οι μικρές ταινίες κεριού Veet είναι ιδανικές για να αφαιρέσει τις τρίχες από τη ρίζα, για μέχρι και 28 ημέρες απαλότητα.

Πετριάννα Ζηλιασκοπούλου Plus Icon

Πετριάννα Ζηλιασκοπούλου

Αισθητικός και Εξειδικευμένη Σύμβουλος Δερμοκαλλυντικών, Απόφοιτος ΙΕΚ ΑΚΜΗ του τμήματος Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ με Παγκόσμιο Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Αισθητικής Cidesco International.
Διαβάστε περισσότερα

Δωρεάν μεταφορικά για
παραγγελίες άνω των 39.00€

ΤΗΛ.ΚΕΝΤΡΟ + 30 2312311388
Ωράριο: Δε-Πα 09:00 -17:00