Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Τα άρθρα μας

Γιατί είναι σημαντική η ενυδάτωση του σώματος μας και πως θα την πετύχουμε;

Γιατί είναι σημαντική η ενυδάτωση του σώματος μας και πως θα την πετύχουμε;



Κάθε χρόνο, στις 8 Μαρτίου, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women’s Day), τιμούμε τη γυναικεία δύναμη, θηλυκότητα και μοναδικότητα. Τι καλύτερο λοιπόν, από το να αφιερώσουμε αυτή την ξεχωριστή μέρα φροντίζοντας τον εαυτό μας και, πιο συγκεκριμένα, το δέρμα μας; Η ενυδάτωση είναι ο πρωταρχικός μας στόχος για μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα. Σίγουρα, η ρουτίνα περιποίησης προσώπου έχει την τιμητική της, αλλά ας μην ξεχνάμε και το σώμα μας! Σε αυτό το άρθρο, θα μάθουμε γιατί η ενυδάτωση είναι σημαντική και πως θα την πετύχουμε ακολουθώντας εύχρηστες συμβουλές και tips που θα αναδείξουν την ομορφιά μας.






Ενυδάτωση - Παράγοντες που επηρεάζουν το δέρμα μας 


Η ενυδάτωση αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα για την υγεία και την ευεξία του οργανισμού μας. Το νερό, όντας το κύριο συστατικό του σώματος, διαδραματίζει ζωτικό ρόλο σε πλήθος λειτουργιών, από τη ρύθμιση της θερμοκρασίας έως τη μεταφορά θρεπτικών συστατικών και την αποβολή τοξινών. Η επαρκής ενυδάτωση, όμως, δεν περιορίζεται μόνο στην κατανάλωση νερού. Η φροντίδα του δέρματος, του μεγαλύτερου οργάνου του σώματος, παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγρασίας.

Υπάρχουν  όμως και κάποιοι παράγοντες που επηρεάζουν το δέρμα μας, και το κάνουν να φαίνεται αφυδατωμένο, θαμπό και χωρίς ελαστικότητα. Αυτοί είναι:

  • Το άγχος και η κούραση
  • Το κάπνισμα
  • Λανθασμένα προϊόντα περιποίησης
  • Υπερβολικό κρύο ή ζέστη με υγρασία
  • Σακχαρώδης Διαβήτης
  • Εμμηνόπαυση
  • Φαρμακευτικές αγωγές

 

 

Πόσο νερό χρειαζόμαστε; 


Η ποσότητα νερού που χρειάζεται κάθε άτομο εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η ηλικία, το φύλο, η σωματική δραστηριότητα, το κλίμα και η γενική κατάσταση υγείας. Ωστόσο, ως γενικός κανόνας, οι ενήλικες συνιστάται να καταναλώνουν περίπου 8 ποτήρια νερό την ημέρα (2 λίτρα).



Γιατί η ενυδάτωση του σώματος είναι σημαντική; 


Βοηθά στην καλή λειτουργία των οργάνων: Το νερό αποτελεί περίπου το 60% του σωματικού βάρους και συμμετέχει σε πλήθος βιολογικών διεργασιών. Η έλλειψή του μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη λειτουργία των οργάνων, προκαλώντας κόπωση, πονοκεφάλους, δυσκοιλιότητα και άλλα προβλήματα.


Διατηρεί την υγεία του δέρματος: Το ενυδατωμένο δέρμα είναι ελαστικό, λαμπερό και ανθεκτικό. Η αφυδάτωση, αντίθετα, οδηγεί σε ξηρότητα, ερεθισμούς, φαγούρα και πρόωρη γήρανση.


Ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος: Ο ιδρώτας, μια φυσική αντίδραση του οργανισμού στην υπερθέρμανση, αποτελείται κυρίως από νερό. Η επαρκής ενυδάτωση εξασφαλίζει την ομαλή ρύθμιση της σωματικής θερμοκρασίας, ιδιαίτερα σε συνθήκες ζέστης ή έντονης σωματικής δραστηριότητας.


Συμβάλλει στην απώλεια βάρους: Η κατανάλωση νερού πριν από τα γεύματα μπορεί να αυξήσει το αίσθημα κορεσμού και να οδηγήσει σε μείωση της όρεξης και του σωματικού βάρους.




Πώς θα την πετύχουμε; 



  • Καταναλώνουμε άφθονο νερό: Η κύρια πηγή ενυδάτωσης για τον οργανισμό, όπως είπαμε παραπάνω, είναι το νερό. Φροντίζουμε να πίνουμε νερό καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ακόμα και αν δε νιώθουμε δίψα.

  • Εντάσσουμε στη διατροφή μας τροφές πλούσιες σε νερό: Πολλά φρούτα και λαχανικά, όπως το αγγούρι, το καρπούζι, η ντομάτα και το μαρούλι, περιέχουν υψηλή ποσότητα νερού και μπορούν να συμβάλλουν στην ενυδάτωση.

  • Περιορίζουμε την κατανάλωση αλκοόλ και καφεΐνης: Το αλκοόλ και η καφεΐνη έχουν διουρητική δράση, προκαλούν δηλαδή την αποβολή υγρών από τον οργανισμό.

  • Προτιμούμε δροσερά ροφήματα: Εκτός από το νερό, μπορούμε να καταναλώνουμε δροσερά ροφήματα, όπως άπαχο γάλα, χυμούς φρούτων ή smoothies, για να διατηρήσουμε τα επίπεδα ενυδάτωσης.

  • Φροντίζουμε το δέρμα μας: Η χρήση ενυδατικών κρεμών και λοσιόν μετά το μπάνιο ή το ντους βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος.





Πώς η ενυδάτωση επηρεάζει το δέρμα; 


Η επαρκής ενυδάτωση είναι απαραίτητη για την υγεία και την ομορφιά του δέρματος. Το νερό διατηρεί την ελαστικότητα του δέρματος, προλαμβάνει την ξηρότητα και τις ρυτίδες, και συμβάλλει στη λείανση και τη λάμψη του. Εκτός όμως από αυτό, η χρήση ενυδατικών κρεμών σώματος μετά το μπάνιο ή το ντους μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος μας.

Συμβουλές για την ενυδάτωση του δέρματος:

  • Επιλέγουμε ενυδατικές κρέμες με υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη ή shea butter.
  • Αποφεύγουμε τα σαπούνια και τα αφρόλουτρα που ξηραίνουν το δέρμα.
  • Χρησιμοποιούμε χλιαρό νερό στο μπάνιο.
  • Κάνουμε απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα ώστε να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα από το σώμα μας.
  • Προστατεύουμε το δέρμα μας από τον ήλιο χρησιμοποιώντας ένα αντηλιακό με ενυδατικούς παράγοντες.

 

Σημαντικό είναι επίσης να επιλέξουμε προϊόντα ενυδάτωσης ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας μας. Ας δούμε αναλυτικά:

 

  • Για μία κανονική επιδερμίδα επιλέγουμε προϊόντα ενυδάτωσης σε μορφή λοσιόν ούτως ώστε να απορροφούνται γρήγορα και να μας παρέχουν την υγρασία που χρειαζόμαστε.
  • Για ένα λιπαρό δέρμα με τάση ακμής ακόμη και στο σώμα επιλέγουμε προϊόντα καθαριστικά που αφαιρούν την περίσσειά σμήγματος και λεπτόρευστες υφές για ενυδάτωση, ώστε να μη μας προκαλέσουν περισσότερη λιπαρότητα.
  • Για πολύ ξηρό δέρμα ή δέρμα με τάση ατοπίας επιλέγουμε πιο πλούσιες υφές όπως σε μορφή κρέμας ή baume για να μας παρέχουν τη σωστή ενυδάτωση και να μας βοηθήσουν να καταπολεμήσουμε τον κνησμό, επίσης επιλέγουμε κρέμες χωρίς αρώματα σε αυτή την περίπτωση.
  • Για δέρματα με έντονη ξηρότητα ή με ρωγμές που μπορεί να βρίσκονται σε περίοδο εμμηνόπαυσης ή λόγω σακχαρώδη διαβήτη, μπορούμε να επιλέξουμε κρέμες που περιέχουν ως συστατικό, ουρία.



Συμπέρασμα 


Η ενυδάτωση, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, αποτελεί θεμέλιο λίθο για υγιή, λαμπερή και ελαστική επιδερμίδα. Γι αυτό φροντίζουμε το δέρμα μας με τα κατάλληλα προϊόντα και υιοθετούμε υγιεινές συνήθειες. Η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας και η σωστή ενυδάτωση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να αναδείξουμε τη φυσική μας λάμψη!



Το heals προτείνει







Μαριάννα Ρουφίδου Plus Icon

Μαριάννα Ρουφίδου

Αισθητικός και Εξειδικευμένη Σύμβουλος Ομορφιάς, Απόφοιτος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ του τμήματος Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ με σεμινάρια στο Μακιγιάζ και στην Αισθητική Προσώπου από το Ινστιτούτο London Make Up Institute LMI.
Διαβάστε περισσότερα

Δωρεάν μεταφορικά για
παραγγελίες άνω των 39.00€

ΤΗΛ.ΚΕΝΤΡΟ + 30 2312311388
Ωράριο: Δε-Πα 09:00 -17:00