Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Τα άρθρα μας

Διακοπές με...Προβιοτικά! Γιατί θα τα χρειαστώ;;

Διακοπές με...Προβιοτικά! Γιατί θα τα χρειαστώ;;



Η λέξη προβιοτικά ακούγεται συχνά στις μέρες μας. Τα προβιοτικά αποτελούνται από καλά ζωντανά γαλακτικά βακτήρια ή ένζυμα ή <<φιλικά>> βακτήρια, όμοια με τα ωφέλιμα βακτήρια του γαστρεντερικού, του ουροποιητικού και του αναπαραγωγικού συστήματος. 
Ωστόσο, η λέξη βακτήρια δεν διαθέτει πολύ καλή φήμη, καθώς την έχουμε συνδέσει με τη λέξη ασθένεια. Έτσι, η σκέψη του να καταναλώσεις βακτήρια μπορεί να φανεί αποκρουστική. Παρ’όλα αυτά η επιστήμη όλο και περισσότερο στρέφει την προσοχή της σε αυτούς τους μικροοργανισμους προκειμένου να θεραπεύσει αλλά και να προλάβει ασθένειες.


Τι πραγματικα κάνουν τα προβιοτικά;

Η κύρια δουλειά των προβιοτικών είναι να διατηρούν σε ισορροπία τον οργανισμό. Όταν αρρωσταίνουμε, τα κακά βακτήρια εισέρχονται στον οργανισμό και αυξάνουν σε αριθμό. Εκεί ξεκινάει η πραγματική μάχη, ανάμεσα στα κακά και στα καλά βακτήρια, με μοναδικό σκοπό να νιώσουμε καλύτερα. Με απλά λόγια τα προβιοτικά αποτελούν τους στρατιώτες που υπερασπίζονται την υγεία μας.

Άλλες δράσεις των προβιοτικών.

-Ευνοούν την ανάπτυξη των καλών βακτηρίων.
-Συνθέτουν βιταμίνες.
-Βοηθούν στη πέψη και στην απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών.
-Βελτιώνουν την άμυνα και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, προλαμβάνοντας σοβαρές μολύνσεις.

Για ποιους λόγους διαταράσσεται η ισορροπία μεταξύ των καλών και κακών βακτηρίων;

Η ισορροπία της μικροβιακής χλωρίδας του εντέρου μπορεί να διαταραχθεί λόγω:

- Έντονου Stress
- Αλλαγής στη διατροφή
- Αλλαγή στον τρόπο ζωής
- Λήψης αντιβιοτικών
- Χρόνιων ασθενειών του εντέρου


Ποιοι είναι τα πιο συχνά είδη βακτηρίων που θα συναντήσεις στα προβιοτικά;


Τα κύρια γένη βακτηρίων που θα συναντήσεις στα προβιοτικά είναι οι:

- Lactobacillus.
- Bifidobacterium.
- Streptococcus.

Επίσης άλλα βακτήρια που χρησιμοποιούνται συχνά ως προβιοτικά, είναι οι  ζυμομύκητες όπως ο Saccharomyces boulardii.

Θα χρειαστώ προβιοτικά στις διακοπές μου;

Η παρέμβαση με προβιοτικά, στις διακοπές, μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια, αν υποφέρεις από κάτι από τα παρακάτω:

Δυσκοιλιότητα 

Η πρόσληψη προβιοτικών φαίνεται να έχει ευεργετική επίδραση στη βελτίωση της κινητικότητας του εντέρου και στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιοτητας

- Διάρροια

Τα προβιοτικά χρησιμοποιούνται με επιτυχία για τη θεραπεία της διάρροιας των ταξιδιωτών που προκαλείται απο το εντεροτοξιγονικό Escherichia Coli και για την οξεία διάρροια που προκαλείται από τις ιογενείς γαστρεντερίτιδες.

- Δυσανεξία στη λακτόζη

Οι έρευνες δείχνουν ότι τα προβιοτικά Lactobacillus acidophilus και τα Bifidobacteria παρέχουν ευνοϊκή επίδραση στην αφομοίωση της λακτόζης.Συγκεκριμένα, ανακουφίζουν από τη δυσανεξία στη λακτόζη που συνοδεύεται από διάρροια.

- Μυκητιάσεις και Ουρολοιμώξεις

Τα προβιοτικά καταπολεμούν τις κολπικές βακτηριακές λοιμώξεις αλλά και τις λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης και του ουροποιητικού συστήματος 

- Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου

Το σύνδρομο αυτό χαρακτηρίζεται από εναλλαγές συμπτωμάτων όπως η δυσκοιλιότητα με τη διάρροια και το αντίστροφο. Οι μελέτες δείχνουν ότι μετά την λήψη προβιοτικών τα συμπτώματα μειώνονται αισθητά.



Μπορώ να προσλάβω προβιοτικά μέσω της διατροφής;


H απάντηση είναι πως ναι! Μπορείς να αυξήσεις τα ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου μέσω της διατροφής. Μάλιστα μπορείς εύκολα να προσαρμόσεις το διαιτολόγιο των διακοπών σου σε αυτά τα τρόφιμα. Συγκεκριμένα:

Γιαούρτι, κεφίρ ή κάποιο μαλακό τυρί (φέτα, γραβιέρα).  Το κοινό γιαούρτι περιέχει προβιοτικά, όπως το Lactobacillus και το Bifidobacterium. Το κεφίρ είναι ένα παραδοσιακό πόσιμο υγρό που παράγεται από το γάλα και περιέχει διάφορα στελέχη προβιοτικών βακτηρίων. Μπορείτε να το προσθέσετε στη διατροφή σας ως παραδοσιακό ποτό ή να το χρησιμοποιήσετε σε σμούθις και γιαούρτι.



Το Heals.gr προτείνει:

1. Health Aid Travel Probio Συμπλήρωμα Διατροφής Προβιοτικών Πρεβιοτικά (FOS) για Εύρρυθμη Εντερική Λειτουργία, 15 Κάψουλες. Το TravelProbio της HealthAid, σε πρακτική συσκευασία 15 καψουλών, αποτελεί συνδυασμό 3 προβιοτικών στελεχών (Lactobacillus Acidophilus, Lactobacillus Bulgaricus, Bifidobacterium Lactis), , σε ποσότητα 4 δισεκατομμυρίων/κάψουλα, μαζί με πρεβιοτικά (FOS), για μέγιστο αποτέλεσμα. Τα πρεβιοτικά αποτελούν την "τροφή" των προβιοτικών. Δεν απαιτείται η διατήρησή του στο ψυγείο.



2. LactoLevure με 4 προβιοτικα, 10 Κάψουλες. Το Unipharma Lacto Levure περιέχει 4 δραστικά προβιοτικά στελέχη (Saccharomyces Boulardii - Bifidobacterium Lactis - Lactobacillus Acidophillus - Lactobacillus Plantarum), που βοηθούν την εξισορρόπηση της εντερικής χλωρίδας και τη καλή εντερική λειτουργία. 



Δωρεάν μεταφορικά για
παραγγελίες άνω των 39.00€

ΤΗΛ.ΚΕΝΤΡΟ + 30 2312311388
Ωράριο: Δε-Πα 09:00 -17:00