Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Τα άρθρα μας

Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού: Η σημασία της άθλησης για την υγεία και την ευεξία!!!

Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού: Η σημασία της άθλησης για την υγεία και την ευεξία!!!
 

Στις 6 Απριλίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού, μια ημέρα που αναγνωρίζει τη σημασία της άθλησης για την υγεία και την ευεξία του ανθρώπου. Η άθληση δεν είναι μόνο για τους αθλητές και τους επαγγελματίες αθλητές. Είναι κάτι που μπορούν να απολαύσουν όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως ηλικίας ή επιπέδου φυσικής κατάστασης.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού είναι μια ευκαιρία για τους ανθρώπους να ανακαλύψουν τη χαρά της άσκησης. Στόχος είναι να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να ασχοληθούν με τη σωματική δραστηριότητα και να διατηρήσουν έναν υγιή τρόπο ζωής.

 

 


Ποια είναι τα οφέλη της άθλησης;


Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πόσο σημαντική είναι η άσκηση στη ζωή μας και ότι το χρωστάμε στον εαυτό μας να ασχοληθούμε με αυτή! Η άθληση έχει αποδειχθεί ότι έχει πολλά οφέλη για το μυαλό και το σώμα.  

Η άθληση μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας μας και την
αντιμετώπιση από διάφορους πόνους, χαρίζοντάς μας ευεξία και αναζωογόνηση. Κατά την άσκηση, ο ανθρώπινος οργανισμός απελευθερώνει ενδορφίνες, τις οποίες οι γιατροί και οι επιστήμονες αναφέρουν ως το φυσικό μας αναλγητικό. Μπορούν να μας ανακουφίσουν δηλαδή από διάφορους μυοσκελετικούς πόνους.

Πέρα από τα οφέλη της άσκησης για το σώμα, η άθληση μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της διάθεσης και της ψυχικής υγείας. Οι άνθρωποι που τακτικά ασκούνται έχουν συχνά λιγότερο άγχος και κατάθλιψη, και αισθάνονται πιο ενεργοί και ευτυχισμένοι.

Επιπλέον, η άθληση βελτιώνει την αντίσταση του οργανισμού και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα είναι σημαντικό για την πρόληψη ασθενειών και την αντιμετώπιση των λοιμώξεων και των ιών. Η άθληση μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ασθενειών όπως η καρδιακή νόσος, η διαβήτης και η υπέρταση.

Βελτιώνει την σεξουαλική ζωή. Ακόμα κι αν δεν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη σεξουαλική σας ζωή, μην παραβλέπετε τη δύναμη της άσκησης! Η άσκηση μπορεί να αναβαθμίσει την σεξουαλική σας διάθεση και να σας κάνει πιο αποδοτικούς. Αναπτύσσοντας την κυκλοφορία του αίματος σε ολόκληρο το σώμα, η άσκηση μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία των γεννητικών μας οργάνων, ενώ ταυτόχρονα ανεβάζει την αυτοπεποίθησή μας.


Ποια αθλήματα βελτιώνουν την υγεία και τη φυσική κατάσταση;

Κάθε αθλητική δραστηριότητα έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση διαφορετικών πτυχών της υγείας. Παρακάτω θα δεις μερικά από τα αθλήματα που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας μας.

1. Τρέξιμο: Το τρέξιμο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα που βοηθούν στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της υγείας. Μπορεί να βελτιώσει την καρδιαγγειακή υγεία, να αυξήσει την αντοχή και να μειώσει το σωματικό λίπος.

2. Ποδήλατο: Το ποδήλατο είναι ένα αθλητικό χόμπι που μπορεί να βελτιώσει την καρδιαγγειακή υγεία, τη δύναμη των ποδιών και την αντοχή. Μπορεί επίσης να μειώσει το σωματικό λίπος και να βελτιώσει τη διάθεση.

3. Κολύμβηση: Η κολύμβηση είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά αθλήματα για τη βελτίωση της αντοχής και της φυσικής κατάστασης. Ενδυναμώνει τους μύες και βοηθά στην ανάπτυξη του αναπνευστικού συστήματος. Είναι επίσης μια χαλαρωτική δραστηριότητα που μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση.

4. Αερόβιες ασκήσεις: Οι αερόβιες ασκήσεις, όπως η χορογραφία, η ζούμπα, το στέπ, ο ρυθμικός χορός και η αεροβική, μπορούν να βελτιώσουν την καρδιαγγειακή υγεία, να μειώσουν το σωματικό λίπος και να αυξήσουν την αντοχή.



Tips για αποκατάσταση μετά την άσκηση

Ανεξάρτητα από το είδος άσκησης που ασχολείσαι ή τον χρόνο δραστηριότητας που έχεις, υπάρχει μία σημαντική παράμετρος που είναι απαραίτητη για να έχεις τα αναμενόμενα αποτελέσματα: η αποκατάσταση. Η αποκατάσταση βασίζεται σε τρεις άξονες: στην ξεκούραση, στη σωστή διατροφή και στην αποθεραπεία.

1. Κοιμήσου σωστά. Ο καλός ύπνος είναι σημαντικός για την ανάκτηση και ανανέωση του σώματός μας, ειδικά μετά από μια προπόνηση. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σώμα μας αναπληρώνει τις αποθηκευμένες ενέργειες, επισκευάζει τους κατεστραμμένους μύες και τους ιστούς και αναπτύσσει νέα κύτταρα. Επιπλέον, ο ύπνος βοηθά στην ανάκτηση του επιπέδου της αυξητικής ορμόνης, που είναι σημαντική για την ανάπτυξη του μυϊκού ιστού. Ιδανικά, ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται 7-8 ώρες βραδινού ύπνου. Ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο.

2. Ακολούθησε σωστό διατροφικό πρόγραμμα. Μετά από μια προπόνηση, είναι σημαντικό να τρώτε τα σωστά τρόφιμα για να βοηθήσετε στην αποκατάσταση και την ανάπτυξη των μυών σας. Ορισμένα από τα καλύτερα τρόφιμα που μπορείτε να φάτε μετά την προπόνηση περιλαμβάνουν:

  - Πρωτεϊνούχα τρόφιμα: Η πρωτεΐνη είναι ο βασικός θεμέλιος λίθος για την ανάπτυξη των μυών. Είναι απαραίτητη η λήψη της στο μεταπροπονητικό γεύμα, μιας και το σώμα αναμένει να γεμίσει τις «αποθήκες» του. Τρώμε φαγητά όπως αυγά, κοτόπουλο, τόνος, φασόλια ή μία πρωτεϊνική μπάρα για να αναπληρώσουμε τις πρωτεΐνες που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

  - Υδατάνθρακες: Οι υδατάνθρακες είναι οι βασικοί παροχείς ενέργειας για το σώμα και πρέπει να αναπληρώνονται μετά από μια προπόνηση. Τρώμε φρούτα, ρύζι, πατάτες ή μακαρόνια για να αυξήσουμε την πρόσληψη υδατανθράκων μας.

  - Υγρά και ηλεκτρολύτεςΚατά τη διάρκεια της προπόνησης, ο ιδρώτας μας απομακρύνει υγρά από το σώμα μας. Για να διατηρήσουμε τα επίπεδα υγρασίας στο σώμα μας, είναι σημαντικό να πίνουμε αρκετό νερό και να αναπληρώνουμε τους ηλεκτρολύτες. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς οι μύες μας περιέχουν μεγάλες ποσότητες νερού. Για να αναπληρώσουμε τους ηλεκτρολύτες μας, μπορούμε να καταναλώνουμε συμπληρωμάτων ηλεκτρολυτών ή ηλεκτρολυτικά ροφήματα. 


3. Κάνε μαλάξεις για αποθεραπεία. 
Οι μαλάξεις προλαμβάνουν από μικροτραυματισμούς και συμβάλλουν συντήρηση της καλής κατάστασης των μυών. Επιταχύνουμε φυσικά και την ανάρρωση των μυών σε περίπτωση βλαβών. Εφαρμόζουμε λοιπόν, κάποιο ψυκτικό τζελ για για αίσθηση ανακούφισης σε καταπονημένους μύες και χαρίζουμε στον εαυτό μας την αίσθηση ανακούφισης.

Συμπέρασμα: Η αποκατάσταση είναι εξίσου σημαντική με την άσκηση και τη διατροφή, επειδή βοηθά στην ανάπτυξη των μυών, στην πρόληψη τραυματισμών και στην παροχή ενέργειας κατά τη διάρκεια της επόμενης προπόνησης. Βρίσκουμε ένα πρόγραμμα άθλησης που ταιριάζει στις δικές μας ανάγκες και προτιμήσεις και εφαρμόζουμε τις συμβουλές αποθεραπείας για καλύτερα αποτελέσματα.

Το Heals.gr προτείνει: 

1. 
Lamberts Performance Diet Whey Protein Mε Γεύση Σοκολάτα, 1000gr.  Πρωτείνη ορού γάλακτος σε σκόνη για τους μύες και τον έλεγχο του σωματικού βάρους.

 

2. My Elements Whey Protein Chocolat Πρωτεΐνη Με Γεύση Σοκολάτα 1000gr. 
 Πρωτείνη ορού γάλακτος προσφέρει άμεση μυϊκή αποκατάσταση κατά τη διάρκεια και μετά την την άσκηση παρέχοντας αυξημένη  αποτελεσματικότητα.

    

3. Power Health Sport Series Electrolytes Iσοτονικό Ρόφημα με Ηλεκτρολύτες Γεύση Φράουλα-Ακτινίδιο, 500gr.  Iσοτονικό ρόφημα σε σκόνη με ηλεκτρολύτες (ανόργανα μέταλλα), σύνθετους και απλούς υδατάνθρακες και βιταμίνες για αθλητές πριν ή κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης.

       

4. Pharmasept Cryo Power Gel Κρυοθεραπείας 100ml. Με εκχυλίσματα βοτάνων, για αίσθηση ανακούφισης και παγώματος σε καταπονημένους μύες. Ιδανικό για μετά την άσκηση.

 

Συντακτική ομάδα του heals Plus Icon

Συντακτική ομάδα του heals

Διαβάστε τα άρθρα της συντακτικής ομάδας του heals

Δωρεάν μεταφορικά για
παραγγελίες άνω των 39.00€

ΤΗΛ.ΚΕΝΤΡΟ + 30 2312311388
Ωράριο: Δε-Πα 09:00 -17:00