Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Τα άρθρα μας

Πως θα απαλαχθούμε από τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες στα μάτια;

Πως θα απαλαχθούμε από τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες στα μάτια;



Μάτια που δείχνουν κουρασμένα παρ’ ότι έχει προηγηθεί ένας χορταστικός ύπνος; Σε όλους μας έχει συμβεί. Οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες που εμφανίζονται είναι συχνά εμφανή φαινόμενα που προκαλούνται από διάφορους παράγοντες. Η περιοχή κάτω από τα μάτια, λόγω του λεπτού δέρματος της, είναι επιρρεπής σε πρηξίματα και αλλαγές καθώς θεωρείται από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του δέρματος μας. Στο άρθρο αυτό θα δούμε 6+1 λόγους εμφάνισης και πως μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά.






Τι είναι οι μαύροι κύκλοι; 


Οι μαύροι κύκλοι, γνωστοί και ως περιοφθαλμική υπερμελάγχρωση, αναφέρονται στη σκοτεινή απόχρωση που εμφανίζεται κάτω από τα μάτια. Αυτό συμβαίνει όταν τα αιμοφόρα αγγεία στην περιοχή είναι πιο εμφανή ή όταν υπάρχει οίδημα, καθιστώντας το δέρμα πιο λεπτό και διαφανές. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλουν στην εμφάνισή τους. Κάποιους από αυτούς θα τους δούμε παρακάτω.



Τι είναι οι σακούλες; 



Η περιοχή κάτω από τα μάτια έχει λεπτότερο δέρμα και είναι πιο ευαίσθητη σε εξωτερικούς παράγοντες. Οι σακούλες μπορεί να προκύψουν λόγω της συσσώρευσης υγρών ή της χαλάρωσης των ιστών σε αυτήν την περιοχή. Η αντιμετώπιση των σακουλών μπορεί να περιλαμβάνει κάποιες φυσικές και διατροφικές αλλαγές, την εφαρμογή κρεμών, και την προσαρμογή του τρόπου ζωής μας που παίζει μεγάλο ρόλο.

 


Αίτια εμφάνισης 



Έλλειψη Ύπνου: Η έλλειψη ύπνου είναι μια από τις πιο συχνές αιτίες εμφάνισης μαύρων κύκλων και σακουλών κάτω από τα μάτια. Όταν δεν κοιμόμαστε αρκετά, το δέρμα μας γίνεται πιο λεπτό και χλωμό, αφήνοντας τα αιμοφόρα αγγεία πιο ορατά.Επιπλέον, η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση υγρών, η οποία με τη σειρά της προκαλεί πρήξιμο στα μάτια.

 

Κληρονομικότητα: Γενετικοί παράγοντες μπορούν να παίξουν ρόλο στην εμφάνισή τους.

 

Ηλικία: Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα χάνει την ελαστικότητα του και μπορούν να εμφανιστούν σακούλες και μαύροι κύκλοι.

 

Αλλεργίες: Αλλεργίες που προκαλούν πρήξιμο μπορούν να ενισχύσουν την εμφάνιση τους.

 

Δερματικές παθήσεις: Oι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια μπορεί να οφείλονται και σε διάφορες δερματικές παθήσεις όπως έκζεμα, ατοπική δερματίτιδα, κλπ.

 

Κάπνισμα: Το κάπνισμα μπορεί να βλάψει το κολλαγόνο και την ελαστίνη του δέρματος, με αποτέλεσμα να γίνονται πιο εμφανή τα αιμοφόρα αγγεία και οι μαύροι κύκλοι.

 

Αναιμία: Η έλλειψη σιδήρου, γνωστή και ως σιδηροπενική αναιμία, είναι μια κοινή πάθηση που μπορεί να προκαλέσει διάφορα συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένων μαύρων κύκλων και σακουλών κάτω από τα μάτια.

 

Κατακράτηση υγρών: Η κατακράτηση υγρών, που μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες όπως η διατροφή, οι ορμονικές αλλαγές και η κακή κυκλοφορία, μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο στα μάτια.

 

Έκθεση στον Ήλιο: H υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση.

 

Διατροφικές συνήθειες: Η έλλειψη υγιεινής διατροφής και ενυδάτωσης επίσης συνδέεται με την εμφάνιση μαύρων κύκλων και σακούλων.







Αντιμετώπιση 


Η αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων και των σακουλών στα μάτια εξαρτάται από την αιτία που τους προκαλεί. Ακολουθούν μερικές γενικές συμβουλές:

 

Αλλαγές στον τρόπο ζωής:

 

Επαρκής ύπνος: Στοχεύουμε σε ένα επαρκή ύπνο 7-8 ωρών κάθε βράδυ. Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την αναζωογόνηση του δέρματος και την αποφυγή της κούρασης, η οποία μπορεί να επιδεινώσει τους μαύρους κύκλους.


Ενυδάτωση: Το ξηρό δέρμα είναι η βασική αιτία των μαύρων κύκλων στα μάτια. Φροντίζουμε να καταναλώνουμε τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό ή άλλων υγρών την ημέρα.


Υγιεινή διατροφή: Καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως. Αποφεύγουμε σε κάθε περίπτωση το αλκοόλ, το κάπνισμα και τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα οποία μπορούν να αφυδατώσουν το δέρμα και να επιδεινώσουν τους μαύρους κύκλους.


Άσκηση: Η τακτική άσκηση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και μπορεί να μειώσει το πρήξιμο.


Περιορισμός της έκθεσης σε οθόνες: Η υπερβολική χρήση υπολογιστή, κινητού και tablet μπορεί να προκαλέσει κούραση στα μάτια και να επιδεινώσει τους μαύρους κύκλους. Κάνουμε συχνά διαλείμματα για 20 δευτερόλεπτα κάθε 20 λεπτά.


Γυαλιά ηλίου: Φοράμε γυαλιά κατά τις ηλιόλουστες ημέρες ώστε να μειώσουμε την υπερμελάγχρωση και να προλάβουμε την εμφάνιση μαύρων κύκλων.


Τρίψιμο ματιών: Αποφεύγουμε σε κάθε περίπτωση το τρίψιμο των ματιών με τα χέρια διότι επιβαρύνουν την κατάσταση.

 

Περιποίηση δέρματος:


Κομπρέσες:  Εφαρμόζουμε κρύες κομπρέσες στα μάτια μας για 10-15 λεπτά με παγοκύστη ή κρύα πετσέτα για λίγα λεπτά, ούτως ώστε να μειώσουμε το πρήξιμο.

 

Μασάζ: Κάνουμε απαλό μασάζ στην περιοχή των ματιών μας για να βελτιώσουμε την κυκλοφορία του αίματος.

 

Ενυδάτωση: Χρησιμοποιούμε μια ενυδατική κρέμα ματιών κατάλληλη για τον τύπο του δέρματός μας.

 

Κρέμες ματιών:

 

Πώς δρουν;

 

 

  • Τόνωση μικροκυκλοφορίας: Ορισμένα συστατικά, όπως η καφεΐνη ή η βιταμίνη C, μπορούν να βοηθήσουν στην τόνωση της μικροκυκλοφορίας, μειώνοντας το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους.

 

  • Αντιοξειδωτική προστασία: Συστατικά όπως η βιταμίνη E ή η ρετινόλη μπορούν να καταπολεμήσουν τις ελεύθερες ρίζες, μειώνοντας τις ρυτίδες και την χαλάρωση του δέρματος.

 

  • Αντιγήρανση: Ορισμένες κρέμες ματιών περιέχουν συστατικά που διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, βελτιώνοντας την ελαστικότητα του δέρματος και μειώνοντας τις ρυτίδες, οι οποίες κάνουν τους μαύρους κύκλους πιο έντονους.

 

 

Συμπέρασμα 


Ο τρόπος ζωής μας, οι συνήθειες μας και το τι κάνουμε μέσα στην ημέρα επηρεάζουν το δέρμα μας σε μεγάλο βαθμό, και πόσο μάλλον την περιοχή γύρω από τα μάτια όπου το δέρμα έχει μεγαλύτερη ευαισθησία. Γνωρίζοντας όμως τις επιπτώσεις, μπορούμε να προληφθούμε τις κατάστασης αλλάζοντας και εμπλουτίζοντας την καθημερινότητα μας, με σκοπό ένα υγιέστερο δέρμα και σώμα.


Το heals προτείνει 








Πετριάννα Ζηλιασκοπούλου Plus Icon

Πετριάννα Ζηλιασκοπούλου

Αισθητικός και Εξειδικευμένη Σύμβουλος Δερμοκαλλυντικών, Απόφοιτος ΙΕΚ ΑΚΜΗ του τμήματος Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ με Παγκόσμιο Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Αισθητικής Cidesco International.
Διαβάστε περισσότερα

Δωρεάν μεταφορικά για
παραγγελίες άνω των 39.00€

ΤΗΛ.ΚΕΝΤΡΟ + 30 2312311388
Ωράριο: Δε-Πα 09:00 -17:00