Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Τα άρθρα μας

Πώς να μακρύνω τα μαλλιά μου; Tips για να το πετύχεις γρήγορα!

Πώς να μακρύνω τα μαλλιά μου; Tips για να το πετύχεις γρήγορα!



Ξέρουμε πόσο απογοητευτικό είναι να περιμένεις μήνες για να δεις τα μαλλιά σου να μακραίνουν έστω και λίγο. Όλοι μας περνάμε από φάσεις που θέλουμε να ανανεώσουμε την εμφάνιση μας και συνήθως το πρώτο πράγμα που “πειράζουμε” είναι τα μαλλιά μας. Τι γίνεται λοιπόν στην περίπτωση που έχουμε βαρεθεί το κοντό look μαλλιών; Φυσικά, να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί από τη μια μέρα στην άλλη. Με την κατάλληλη φροντίδα και μερικά έξυπνα tips, μπορούμε να ξαναδούμε τα μαλλιά μας να μακραίνουν πιο γρήγορα και να αποκτούν την υγεία που τους αξίζει.






Ο κύκλος ζωής της τρίχας 


Αρχικά, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουν τα μαλλιά μας.  Ο κύκλος ζωής της τρίχας αποτελείται από τρεις φάσεις:


Αναγενής φάση (ανάπτυξη):

  • Η φάση ανάπτυξης, όπου η τρίχα σχηματίζεται και μεγαλώνει.
  • Διαρκεί 3 έως 5 χρόνια για τα μαλλιά του κεφαλιού και 3 έως 4 μήνες για τα φρύδια και τις βλεφαρίδες.
  • Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, τα κύτταρα στο θύλακα της τρίχας διαιρούνται ενεργά και παράγουν κερατίνη, η οποία αποτελεί το κύριο συστατικό της τρίχας.

Καταγενής φάση (περίοδος ηρεμίας):

  • Η φάση μετάβασης, όπου η ανάπτυξη της τρίχας σταματά.
  • Διαρκεί 2 έως 3 εβδομάδες.
  • Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, τα τριχοθυλάκια συρρικνώνονται και η τρίχα αποκολλάται από την παροχή αίματος και θρεπτικών συστατικών.

Τελογενής φάση (η τρίχα πέφτει):

  • Η φάση ανάπαυσης, όπου η τρίχα παραμένει στο θύλακα έως ότου πέσει.
  • Διαρκεί 3 έως 4 μήνες.
  • Στο τέλος αυτής της φάσης, η τρίχα πέφτει και ένας νέος κύκλος ανάπτυξης ξεκινά.

 

*Heals info: Οι ενήλικες έχουμε συνήθως 100.000 - 150.000 τρίχες που ανανεώνονται συνεχώς! Την ημέρα χάνουμε γύρω στις 50 με 100.

 

 


Πώς να μακρύνω τα μαλλιά μου γρήγορα; 


Αφού μάθαμε τον κύκλο ζωής της τρίχας, ας δούμε τώρα τι μπορούμε να κάνουμε για να «ενθαρρύνουμε» τη φάση ανάπτυξης  και να μειώσουμε τη φάση απόπτωσης, κοινώς την τριχόπτωση. Η σωστή περιποίηση του τριχωτού μας είναι το Α και το Ω! Πώς θα μακρύνουμε λοιπόν σωστά τα μαλλιά μας;

 

Κόβουμε τακτικά τις άκρες: Όσο παράδοξο και αν ακούγεται, είναι σημαντικό να κόβουμε τις άκρες των μαλλιών μας κάθε 6-8 εβδομάδες. Το τακτικό κούρεμα αφαιρεί την ψαλίδα και τα κατεστραμμένα μαλλιά, τα οποία μπορούν να εμποδίσουν την ανάπτυξη.


Σωστό λούσιμο: Δε λούζουμε τα μαλλιά μας πολύ συχνά, καθώς αυτό μπορεί να τα ξηράνει και να τα κάνει εύθραυστα. 2-3 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές. Σημαντικό επίσης είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα σαμπουάν κατάλληλο για τον τύπο των μαλλιών μας.


  • Λεπτά μαλλιά: Σαμπουάν που δίνει όγκο.
  • Ξηρά μαλλιά: Επιλέγουμε ένα ενυδατικό σαμπουάν.
  • Λιπαρά μαλλιά:  Σαμπουάν που στοχεύει στον καθαρισμό σε βάθος.
  • Σγουρά μαλλιά: Αναζητούμε ένα σαμπουάν που μειώνει το φριζάρισμα.
  • Βαμμένα μαλλιά: Επιλέγουμε ένα σαμπουάν που να διατηρεί το χρώμα των μαλλιών.

 

Ενυδάτωση: Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για υγιή και δυνατά μαλλιά. Χρησιμοποιούμε μια μάσκα μαλλιών 1-2 φορές την εβδομάδα, ή απλώνουμε ένα conditioner στις άκρες μετά το λούσιμο.


Μασάζ: Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μαλλιών. Μπορούμε να κάνουμε μασάζ με τα δάχτυλά ή με μια ειδική βούρτσα.


Προστασία από τη θερμότητα: Η θερμότητα από τα εργαλεία styling μπορεί να βλάψει τα μαλλιά μας ειδικά αν χρησιμοποιούνται συχνά. Χρησιμοποιούμε ειδικά θερμοπροστατευτικά προϊόντα που προστατεύουν την τρίχα και αποφεύγουμε τη συχνή χρήση σε υψηλές θερμοκρασίες.


Σωστό βούρτσισμα: Χρησιμοποιούμε μια βούρτσα με μαλακές τρίχες και αποφεύγουμε το δυνατό βούρτσισμα, ακόμα και όταν τα μαλλιά μας είναι βρεγμένα. Μετά το λούσιμο, το καλύτερο είναι να ταμπονάρουμε απαλά τα μαλλιά μας με μια πετσέτα. Δεν τα τρίβουμε, γιατί μπορεί να σπάσουν.


Αντηλιακή προστασία: Ο ήλιος, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού βλάπτει πέρα από το δέρμα και τα μαλλιά μας καθώς μπορεί να τα ξηράνει ή να τα αφυδατώσει. Δεν ξεχνάμε λοιπόν να εφαρμόσουμε αντηλιακό μαλλιών και κρέμες με αντηλιακή δράση

 

Χρησιμοποιούμε μεταξωτή μαξιλαροθήκη: Η μεταξωτή υφή μειώνει την τριβή και το σπάσιμο των μαλλιών κατά τον ύπνο.


Έλαια: Τα έλαια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα και λιπαρά οξέα, που θρέφουν τα μαλλιά και τα θυλάκια της τρίχας. Παράλληλα, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και δημιουργούν ένα προστατευτικό φράγμα γύρω από την τρίχα, προστατεύοντάς την από τις περιβαλλοντικές βλάβες, όπως ο ήλιος, ο άνεμος και η θερμότητα.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά έλαια που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των μαλλιών. Ορισμένα από τα πιο δημοφιλή είναι:

  • Καστορέλαιο: πλούσιο σε βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα, θρέφει τα μαλλιά, ενυδατώνει και δυναμώνει.
  • Λάδι καρύδας: πλούσιο σε λιπαρά οξέα, ενυδατώνει τα μαλλιά και μειώνει την ψαλίδα.
  • Λάδι jojoba: πλούσιο σε βιταμίνη E και Β, θρέφει και ενυδατώνει τα μαλλιά, ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος.
  • Αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου: βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και δυναμώνει τα μαλλιά.
  • Αιθέριο έλαιο μέντας: δροσίζει το τριχωτό της κεφαλής και διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών.

 

Ισσοροπημένη διατροφή: Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα και πρωτεΐνες, που είναι απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

Τροφές που βοηθούν στην ανάπτυξη των μαλλιών:

  • Πρωτεΐνες: Η πρωτεΐνη είναι το δομικό συστατικό της τρίχας. Καλές πηγές πρωτεΐνης είναι το κρέας, τα ψάρια, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα όσπρια και οι ξηροί καρποί.
  • Βιταμίνες: Οι βιταμίνες A, C, E και B-complex είναι απαραίτητες για την υγεία των μαλλιών. Καλές πηγές αυτών των βιταμινών είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και οι ξηροί καρποί.
  • Μέταλλα: Ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος και ο χαλκός είναι απαραίτητα μέταλλα για την ανάπτυξη των μαλλιών. Καλές πηγές αυτών των μετάλλων είναι το κόκκινο κρέας, τα ψάρια, τα όσπρια, οι ξηροί καρποί και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.
  • Υγιή λίπη: Τα υγιή λίπη, όπως τα ω-3 λιπαρά οξέα, βοηθούν στην ενυδάτωση των μαλλιών και στην πρόληψη της τριχόπτωσης. Καλές πηγές ω-3 λιπαρών οξέων είναι τα λιπαρά ψάρια, οι ξηροί καρποί και οι λιναρόσπορος.



Καταπολέμηση του στρες:
 Το χρόνιο στρες μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη των μαλλιών. Βρίσκουμε τρόπους να χαλαρώσουμε, όπως άσκηση, διαλογισμός ή γιόγκα.



Συμπλήρωμα διατροφής:
Και τι γίνεται σε περίπτωση που δεν τρεφόμαστε όσο σωστά πρέπει; Τα συμπληρώματα διατροφής έρχονται να δώσουν τη λύση.  

  • Βιοτίνη: Η βιοτίνη είναι μια βιταμίνη Β που είναι απαραίτητη για την υγεία των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών. Έρευνες έχουν δείξει ότι η βιοτίνη μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μαλλιών σε άτομα που έχουν έλλειψη.
  • Κολλαγόνο:Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο δέρμα, τα οστά και τα μαλλιά. Τα συμπληρώματα κολλαγόνου μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση των μαλλιών και στην πρόληψη της τριχόπτωσης.
  • Ψευδάργυρος:Ο ψευδάργυρος είναι ένα μέταλλο, απαραίτητο για την υγεία των μαλλιών, του δέρματος και του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Σίδηρος:Ο σίδηρος είναι ένα μέταλλο, απαραίτητο για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης. Η αιμοσφαιρίνη μεταφέρει οξυγόνο στα κύτταρα του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των τριχοθυλακίων.
  • Βιταμίνη C:Η βιταμίνη C είναι ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία των μαλλιών από βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Βοηθά επίσης στην παραγωγή κολλαγόνου, μιας πρωτεΐνης που είναι απαραίτητη για την υγεία του τριχωτού της κεφαλής.
  • Βιταμίνη D:Η βιταμίνη D είναι μια θρεπτική ουσία που παίζει ρόλο στην ανάπτυξη των κυττάρων. Βοηθά στην προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών και μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της τριχόπτωσης.
  • Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα: Είναι απαραίτητα για την υγεία του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των μαλλιών. Έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση των τριχοθυλακίων, στην πρόληψη της τριχόπτωσης και στην προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών.

 

*heals tip: Λούζουμε τα μαλλιά μας με χλιαρό η κρύο αντί για ζεστό νερό γιατί έτσι  αφυδατώνεται η τρίχα!





Συμπέρασμα 



Πιστεύουμε πως το να μακρύνουμε τα μαλλιά μας είναι μια διαδικασία αρκετά χρονοβόρα και πολλές φορές όταν δε βλέπουμε αποτελέσματα απογοητευόμαστε. Όμως ας σκεφτούμε. Κάνουμε όλα όσα πρέπει; Πράγματι, χρειάζεται αρκετή υπομονή αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα όσο φανταζόμαστε. Ακολουθώντας συνδυαστικά τις παραπάνω συμβουλές μπορούμε να αποκτήσουμε τα μαλλιά που ονειρευόμαστε!



Γιώτα Παπαδοπούλου Plus Icon

Γιώτα Παπαδοπούλου

Content Editor-Copywriter-Blogger
Διαβάστε περισσότερα

Δωρεάν μεταφορικά για
παραγγελίες άνω των 39.00€

ΤΗΛ.ΚΕΝΤΡΟ + 30 2312311388
Ωράριο: Δε-Πα 09:00 -17:00