Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Τα άρθρα μας

Ρετινόλη: Tι οφέλη έχει για το δέρμα μου;

Ρετινόλη: Tι οφέλη έχει για το δέρμα μου;
 

Η ρετινόλη είναι ένα έξυπνο συστατικό για την περιποίηση της επιδερμίδας μας. Αποτελεί το χρυσό πρότυπο στην περιποίηση της επιδερμίδας μας με πολλαπλά οφέλη. Eίναι το συστατικό που τα κάνει όλα στη δερματολογία, τόσο αισθητικά όσο και ιατρικά. Θα την έχουμε βρει σε διάφορες μορφές, όπως κρέμες (κυρίως κρέμες νυκτος) και ορούς/serum. Ας δούμε αναλυτικά τι είναι και ποια είναι τα "χρυσά" οφέλη της.
 

Τι είναι η ρετινόλη;

Η ρετινόλη είναι μια μορφή βιταμίνης Α που χρησιμοποιείται συνήθως σε προϊόντα περιποίησης δέρματος. Η βιταμίνη Α είναι η πρώτη βιταμίνη που εγκρίθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων ως αντιρυτιδικός παράγοντας που αλλάζει την όψη της επιφάνειας του δέρματος και έχει αντιγηραντική δράση. Η ρετινόλη είναι ένα ισχυρό συστατικό που έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών, ρυτίδων και ανομοιόμορφου τόνου δέρματος. Δρα αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών των κυττάρων και διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο συμβάλλει στη σφριγηλότητα του δέρματος και στη μείωση των σημαδιών γήρανσης. 

Προστίθεται σε προϊόντα τοπικής περιποίησης για να προωθήσει την ανανέωση του δέρματος, να βελτιώσει την υφή και τον τόνο του δέρματος. Μπορεί να βοηθήσει επίσης στην καταπολέμηση καταστάσεων, όπως η ακμή και να λειτουργήσει επίσης σαν αντιοξειδωτικό, για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της βλάβης από τις ελεύθερες ρίζες, που οδηγεί σε ορατά σημάδια γήρανσης.  

Πώς λειτουργεί η ρετινόλη;

Καθώς μεγαλώνουμε, η αναγέννηση της επιδερμίδας επιβραδύνεται, αλλά η ρετινόλη – όπως όλα τα ρετινοειδή – μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της ανανέωσης της. Μόλις εφαρμοστεί στο δέρμα, η ρετινόλη μετατρέπεται σε ρετινοϊκό οξύ, το οποίο είναι μια πιο ενεργή μορφή της βιταμίνης Α. Το ρετινοϊκό οξύ, ο δραστικός παράγοντας που βρίσκεται σε όλα τα ρετινοειδή, διεισδύει βαθιά στα στρώματα του δέρματος και προτρέπει τα επιφανειακά κύτταρα του να απομακρυνθούν από την επιφάνεια, ανοίγοντας τον δρόμο για την ανάπτυξη νέων κυττάρων. Οι κύριες δράσεις της ρετινόλης είναι:

1. Παραγωγή κολλαγόνου: Η ρετινόλη διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, μιας πρωτεΐνης που είναι απαραίτητη για τη δομή και τη σφριγηλότητα του δέρματος. Περισσότερο κολλαγόνο σημαίνει πιο βελτιωμένη ελαστικότητα, γι' αυτό και τα ρετινοειδή είναι βασικό συστατικό όταν πρόκειται για την αντιγηραντική περιποίηση του δέρματος. Ως αποτέλεσμα;  Μια σφριγηλότερη, πιο λεία και πιο νεανική επιδερμίδα!

2. Κυτταρικός κύκλος εργασιών: Η ρετινόλη αυξάνει επίσης τον ρυθμό ανανέωσης των κυττάρων, η οποία είναι η διαδικασία με την οποία παράγονται νέα κύτταρα του δέρματος και αποβάλλονται τα παλιά. Αυτό βοηθά να διατηρείται το δέρμα φωτεινό, καθαρό και νενανικό και μειώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών, ρυτίδων και υπερμελάγχρωσης.

3. Αποφράξεις πόρων: Η ρετινόλη έχει επίσης ένα ήπιο απολεπιστικό αποτέλεσμα, το οποίο βοηθά στο ξεκλείδωμα των πόρων και στη μείωση του κινδύνου σπασίματος.




Ποια είναι τα οφέλη της ρετινόλης;

Τα οφέλη της ρετινόλης είναι τόσο δημοφιλή, κυρίως γιατί φέρνουν ορατά αποτελέσματα με συστηματική χρήση. Τα κυριότερα από αυτά αφορούν στη λάμψη που αποκτά το δέρμα:

  • Βελτίωσητης επιδερμίδας για δροσερή, ομοιόμορφη επιδερμίδα.
  • Λείανσηκαι πρόληψη λεπτών γραμμών και ρυτίδων.
  • Καθαρίζει τους πόρους από τη λιπαρότητα και μειώνει την ένταση της ακμής.
  • Ενίσχυση τηςπαραγωγής κολλαγόνου.
  • Βελτίωση τηςυφής και του τόνου του δέρματος.
  • Εξασθένιση τωνμαύρων κηλίδων και της υπερμελάγχρωσης.
  • Ενίσχυση τουδερματικού φραγμού.
  • Αύξηση του κύκλου εργασιών των κυττάρων για πιοφωτεινή, πιο λεία επιδερμίδα.


Τα αποτελέσματα της ρετινόλης εμφανίζονται συνήθως μετά από τουλάχιστον 12 εβδομάδες χρήσης, αλλά θα αρχίσετε να παρατηρείτε ορατή βελτίωση από τις πρώτες 8 εβδομάδες.

Sos: Η ρετινόλη, όπως ήδη αναφέραμε, πρέπει να χρησιμοποιείται εντατικά για να έχει αποτελέσματα. Προσέξτε όμως, πως καθόλη την περίοδο της χρήσης της πρέπει να φοράτε αντηλιακή προστασία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η υπερευαισθησία της ρετινόλης στην υπεριώδη ακτινοβολία κάνει απαγορευτική τη χρήση της τη μέρα (ασχέτως καιρικών φαινομένων) και για αυτό τη συναντάτε μόνο σε προϊόντα περιποίησης νυκτός, σε συσκευασίες πολύ καλά προστατευμένες.

Συμπέρασμα:  H ρετινόλη θεωρείται ένα ισχυρό συστατικό στην περιποίηση της επιδερμίδας μας και χρησιμοποιείται σε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων κρέμες, serums κ.α. Βρείτε αυτή που ταιριάζει στην επιδερμίδα σας και μετά από τουλάχιστον τρεις μήνες σταθερής νυχτερινής χρήσης, θα παρατηρήσετε μείωση στις λεπτές γραμμές, τις σκοτεινές κηλίδες και την ακμή.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά τα εξαιρετικά οφέλη που δεν μπορεί να τα προσφέρει κανένα άλλο συστατικό παρά μόνο η ρετινόλη λόγω της σύστασης της και της δυναμικής της, η Origins  δημιούργησε μια σειρά προιόντων Plantscription.

To Heals.gr προτείνει:

1. Origins Plantscription™ Retinol Night Moisturizer Ενυδατική Κρέμα Νυκτός Με Ρετινόλη, 30ml. Είναι μια ενυδατική κρέμα νύχτας με υψηλής ποιότητας ρετινόλη. Μία αντιγηραντική κρέμα που θα σας βοηθήσει να δείτε βελτίωση σε όλα τα σημάδια της γήρανσης σε 2 εβδομάδες! Aπαλύνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες και επαναφέρει την φυσική ελαστικότητα της επιδερμίδας. Συμβάλλει ορατά στην επαναφορά της νεανικής όψης και αναζωογονεί. Το αποτέλεσμα είναι ένα νεανικό και φωτεινό βλέμμα.



2. Origins Plantscription Wrinkle Eye Cream Αντιρυτιδική Κρέμα Ματιών Με Ρετινόλη, 15ml. Α
υτή η εξαιρετικά ενυδατική, γεμάτη κρέμα ματιών έχει Encapsulated Retinol για να βελτιώσει αισθητά το νήμα. Αυτή η θεραπεία βοηθά στην αναζωογόνηση των ματιών με έναν καινοτόμο συνδυασμό. Γιατί «ενθυλακωμένο»; Βοηθά στη διατήρηση της σταθερότητας και της ισχύος της ρετινόλης. Η φόρμουλα βοηθά στην ελαχιστοποίηση της όψης των γραμμών και των ρυτίδων και ενισχύει την ενυδάτωση είναι μια νίκη για τα μάτια.

 

Πηγές

1. Retinoids: active molecules influencing skin structure formation in cosmetic and dermatological treatments

2. A comparative study of the effects of retinol and retinoic acid on histological, molecular, and clinical properties of human skin

3. Improvement of Naturally Aged Skin With Vitamin A (Retinol)

Συντακτική ομάδα του heals Plus Icon

Συντακτική ομάδα του heals

Διαβάστε τα άρθρα της συντακτικής ομάδας του heals

Δωρεάν μεταφορικά για
παραγγελίες άνω των 39.00€

ΤΗΛ.ΚΕΝΤΡΟ + 30 2312311388
Ωράριο: Δε-Πα 09:00 -17:00