Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Τα άρθρα μας

Ροδόνερο: Ένα Θαυματουργό Ελιξήριο Ομορφιάς και Υγείας

Ροδόνερο: Ένα Θαυματουργό Ελιξήριο Ομορφιάς και Υγείας



Όταν πρόκειται για την περιποίηση του δέρματος, η φύση έχει τις απαντήσεις που ψάχνουμε. Μεταξύ των πολυάριθμων φυτικών θησαυρών που προσφέρει, υπάρχει ένα “μαγικό φίλτρο” που ξεχωρίζει για τις εκπληκτικές ιδιότητές του: Το ροδόνερο! Αυτό το αρωματικό υγρό, που παράγεται από την απόσταξη των ροδοπέταλων, κρύβει μια πληθώρα ευεργετικών ιδιοτήτων που το καθιστούν πολύτιμο σύμμαχο για την υγεία και την ομορφιά του δέρματος. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για αυτό το θαυματουργό ελιξήριο βρίσκονται σε αυτό το άρθρο. Ας τα δούμε αναλυτικά. 






Λίγα λόγια για το ροδόνερο



Η παραγωγή του ροδόνερου (ροδοστάγματος) χρονολογείται από την αρχαιότητα, με την πρώτη καταγραφή να εντοπίζεται στην Περσία. Σήμερα, η χρήση του έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας μια πληθώρα από οφέλη σε διάφορους τομείς όπως η μαγειρική, η αρωματοθεραπεία, και η παραδοσιακή ιατρική.

Heals extra: Η παραγωγή 1 λίτρου ροδόνερου απαιτεί περίπου 3.000 τριαντάφυλλα!

 


Ποιες είναι οι ιδιότητες και τα οφέλη του;


Το ροδόνερο αποτελεί ένα πολύτιμο σύμμαχο για την υγεία και την ομορφιά. Ας δούμε λοιπόν τις βασικές ιδιότητες του θαυματουργού ελιξήριου:



Για το δέρμα: 

 

  • Καθαρισμός: Το ροδόνερο δρα ως ήπιο καθαριστικό, αφαιρώντας ρύπους, μακιγιάζ και λιπαρότητα.

  • Ενυδάτωση: Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C, το ροδόνερο θρέφει και ενυδατώνει το δέρμα, χαρίζοντάς του ελαστικότητα, λάμψη και απαλότητα.

  • Καταπράυνση: Με τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, το ροδόνερο καταπραΰνει ερεθισμούς, κοκκινίλες και φλεγμονές, ενώ παράλληλα προσφέρει ανακούφιση από δερματικές παθήσεις όπως η ακμή και το έκζεμα.

 

  • Αντιγήρανση: Η αντιοξειδωτική δράση του συμβάλλει στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, μειώνοντας την εμφάνιση ρυτίδων και λεπτών γραμμών.

 

  • Ρύθμιση pH: Το pH του ροδόνερου είναι παρόμοιο με αυτό του δέρματος, άρα βοηθά στην εξισορρόπηση του και στην ενίσχυση του υδρολιπιδικού φραγμού.

 


Για τα μαλλιά:

 

Ενδυνάμωση: Βοηθά στην ενίσχυση της τρίχας και στην πρόληψη της τριχόπτωσης.

 

Αντιμετώπιση πιτυρίδας: Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι το ροδόνερο μπορεί να έχει αντιμυκητιασική δράση, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του μύκητα Malassezia που ευθύνεται για την πιτυρίδα.

 

Λάμψη: Χαρίζει λάμψη και ζωντάνια στα μαλλιά.

 

Για την υγεία:

 

Πονοκέφαλος: Μπορεί να ανακουφίσει από πονοκεφάλους και ημικρανίες, όταν εφαρμοστεί ως κρύα κομπρέσα στο μέτωπο. Επίσης, μπορούμε να κάνουμε μασάζ στους κροτάφους για 10 με 15 λεπτά ή να προσθέσουμε μερικές σταγόνες ροδονέρο στο νερό της μπανιέρας.

 

Πονόλαιμος: Το ροδόνερο περιέχει αντισηπτικές ουσίες που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των βακτηρίων και των ιών που προκαλούν τον πονόλαιμο. Μπορούμε να κάνουμε γαργάρες με ροδόνερο είτε να προσθέσουμε 1-2 κουταλιές της σούπας σε ζεστό τσάι ή σε ζεστό νερό με μέλι.

 

Πεπτικές διαταραχές: Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι το ροδόνερο βοηθά στην πέψη και μπορεί να ανακουφίσει από ήπιες πεπτικές διαταραχές. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ήταν αποτελεσματικό στη μείωση των συμπτωμάτων της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης (ΓΟΠ). 

 

Διάθεση: Το άρωμα του ροδόνερου έχει χαλαρωτικές και αγχολυτικές ιδιότητες, που μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση. 






Πώς θα το ενσωματώσουμε στη ρουτίνα ομορφιάς μας; 


Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μπορούμε να βρούμε το ροδόνερο σε διάφορες μορφές ανάλογα με τις προσωπικές μας ανάγκες αλλά και τον τρόπο εφαρμογής. Μερικές από τις πιο κοινές, και πιο συγκεκριμένα στη ρουτίνα ομορφιάς μας, είναι: 

Ενυδατικές κρέμες προσώπου: Οι ενυδατικές κρέμες προσώπου είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της υγείας και της λάμψης του δέρματός μας. Βοηθούν στην αποκατάσταση της υγρασίας στο δέρμα, η οποία μπορεί να χαθεί λόγω παραγόντων όπως ο ήλιος και η γήρανση.

Πρόταση: Nivea Rose Care Moisturizing Gel Cream Ενυδατική Κρέμα Προσώπου με Ροδόνερο: Ενυδατική Κρέμα Προσώπου με Ροδόνερο. Η σύνθεση περιέχει όλα τα αντιοξειδωτικά οφέλη του Οργανικού Ροδόνερου και Υαλουρονικού Οξέος, προσφέροντας βαθειά ενυδάτωση στην επιδερμίδα σας. -Ενυδατώνει εντατικά για έως και 48 ώρες για απαλή και μεταξένια επιδερμίδα. Απορροφάται άμεσα χάρη στην ελαφριά της σύνθεση. Αναζωογονεί την επιδερμίδα, αφήνοντας την λαμπερή. Περιέχει ελαφρύ άρωμα τριαντάφυλλου.

Ενυδατικές κρέμες χεριών: Οι καλύτερη επιλογή για να ενυδατώσουμε - “μαλακώσουμε” τα χέρια μας. 

Πρόταση: Eubos Sensitive Care Hand Repair & Care Ενυδατική Κρέμα Χεριών: Η Πανθενόλη, η βιταμίνη E και η Αλαντοΐνη προστατεύουν και επιδιορθώνουν τα ταλαπωρημένα χέρια. Ο παράγοντας Hygroderm®, με αμινοξέα, γαλακτικό οξύ, ροδόνερο και γλυκερίνη, βελτιώνει και σταθεροποιεί την περιεκτικότητα του δέρματος σε υγρασία. Ενισχύει τη λειτουργία του φυσικού φραγμού του δέρματος και προστατεύει από τις καθημερινές φθορές.

Ορός προσώπου: Το serum προσώπου με ροδόνερο προσφέρει ενυδάτωση και λάμψη καθώς και ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία.


Πρόταση: Inalia Ambrosia Age Defense Elixir Botoxlike Serum Εντατικός ορός επανόρθωσης για Θρέψη και Αναδόμηση: Εντατικός ορός με λεπτόρρευστη υφή που ενισχύει τους επανορθωτικούς μηχανισμούς της επιδερμίδας. Η σύνθεσή του βασίζεται σε έναν συνεργιστικό συνδυασμό πεπτιδίων που μειώνουν τις συσπάσεις των μυών και ενισχύουν την παραγωγή του κολλαγόνου, ώστε να δώσουν ορατή ανανέωση επαναφέροντας το σφριγηλό οβάλ περίγραμμα του προσώπου. Ο ορός είναι εμπλουτισμένος με ροδόνερο, φυτικό κολλαγόνο από ακακία και πολυσακχαρίτες για μέγιστη ενυδάτωση και λάμψη, καθώς και αιθέρια έλαια για ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία.


Νερό Ντεμακιγιάζ
:  Το νερό ντεμακιγιάζ, γνωστό και ως micellar water, αποτελεί μια δημοφιλή επιλογή για την αφαίρεση του μακιγιάζ και τον καθαρισμό του προσώπου.


Πρόταση: Nivea Micellar Rose Water With Oil Νερό Ντεμακιγιάζ 2 Φάσεων με Ροδόνερο: Το MicellAIR Ροδόνερο 2 Φάσεων από τη NIVEA, καθαρίζει σε βάθος τους ρύπους από την επιδερμίδα του προσώπου και απομακρύνει αποτελεσματικά το αδιάβροχο μακιγιάζ. Για αναζωογονητικά καθαρή και λεία επιδερμίδα, που αναπνέει.




Συμπέρασμα 



Το ροδόνερο αποτελεί ένα φυσικό προϊόν με πλήθος ευεργετικών ιδιοτήτων για την υγεία και την ομορφιά. Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριδιακές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την περιποίηση του δέρματος, την ενίσχυση της ψυχικής ευεξίας και την ανακούφιση από διάφορες παθήσεις. Δεν το αποκαλούν τυχαία θαυματουργό ελιξήριο!




Το heals προτείνει




-52%
Price Drop Icon
Πτώση τιμής
Κέρδος: 41.09€
305 ΠΟΝΤΟΙ
78.95€ Τιμή Heals: 37.86€

Γιώτα Παπαδοπούλου Plus Icon

Γιώτα Παπαδοπούλου

Content Editor-Copywriter-Blogger
Διαβάστε περισσότερα

Δωρεάν μεταφορικά για
παραγγελίες άνω των 39.00€

ΤΗΛ.ΚΕΝΤΡΟ + 30 2312311388
Ωράριο: Δε-Πα 09:00 -17:00