Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Τα άρθρα μας

Ταυρίνη: Ανακαλύψτε 5+1 οφέλη της!

Ταυρίνη: Ανακαλύψτε 5+1 οφέλη της!



Αύξηση της απόδοσης, αύξηση ενέργειας, τόνωση, μείωση της κούρασης: η αναζήτησή τους στον σύγχρονο τρόπο ζωής είναι συνεχής και καθημερινή. Σε αυτήν την προσπάθεια, η ταυρίνη έχει αναδειχθεί ως ένα από τα κύρια συστατικά που μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη αυτών των στόχων. Ας εξετάσουμε λεπτομερώς τι είναι η ταυρίνη και πώς μπορεί να ωφελήσει τον οργανισμό μας.



Τι είναι η ταυρίνη;

Η ταυρίνη είναι ένα θειούχο αμινοξύ που κυκλοφορεί ελεύθερο στο σώμα μας και δεν ενσωματώνεται στις πρωτεΐνες. Ονομάστηκε έτσι, γιατί πρώτη φορά ανακαλύφθηκε στην χολή ενός ταύρου. Υπάρχει ελεύθερη σε υψηλή συγκέντρωση σε όλο το ανθρώπινο σώμα, ιδιαίτερα στον εγκέφαλο, τα μάτια, την καρδιά και τους μυς. Παίζει σημαντικό ρόλο στον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς συμμετέχει σε πολλές βιολογικές διεργασίες.

Απαντάται σε πολλά τρόφιμα όπως στο κρέας, το ψάρι, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα ενεργειακά ποτά. 

Το σώμα μας έχει μερική ποσότητα από μόνο του, αλλά επωφελείται ακόμη περισσότερο όταν λαμβάνει επιπλέον συμπληρωματική ταυρίνη. Θεωρείται απαραίτητη για την ανθρώπινη διατροφή σε συνθήκες που το απαιτούν.  Τα άτομα που ακολουθούν vegeterian και vegan διατροφή χωρίς κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα, εμφανίζουν συνήθως μειωμένα επίπεδα ταυρίνης στο αίμα τους, περίπου 60-80% χαμηλότερα. Επίσης αυτοί που έχουν υποβληθεί σε χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες μπορεί να παρουσιάζουν μειωμένα επίπεδα ταυρίνης στο αίμα τους, καθώς αυτές οι θεραπείες ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά την παραγωγή της ταυρίνης.

Ποια είναι τα οφέλη της;

Η ταυρίνη έχει πολλά οφέλη για την υγεία και την απόδοση.

1. Βελτίωση της ενέργειας. Η ταυρίνη είναι γνωστή για την ικανότητά της να αυξάνει την ενέργεια. Αυτό συμβαίνει επειδή αυξάνει την παραγωγή της νευροδιαβιβαστικής ουσίας γνωστής ως ντοπαμίνη, που βοηθά στην ενίσχυση της ενεργειακής μας κατάστασης.

2. Βελτίωση της νοητικής απόδοσης.
Πέρα από την ενέργεια, μπορεί επίσης να βελτιώσει τη νοητική απόδοση. Έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της ευφυΐας και της συγκέντρωσης.

3. Ενίσχυση της αντοχής. Μπορεί να βελτιώσει την αντοχή μας στην φυσική δραστηριότητα. Αυξάνει την παροχή οξυγόνου προς τους μύες, και βοηθάει έστι στην αποφυγή της κόπωσης.

4. Βελτίωση της ψυχολογικής κατάστασης. Η ταυρίνη μπορεί επίσης να έχει θετική επίδραση στην ψυχολογική κατάσταση. Έχει αναφερθεί ότι βοηθά στη μείωση του στρες και του άγχους.

5. Ενίσχυση των συσπάσεων της καρδιάς. Γι’ αυτό συνταγογραφείται για τη θεραπεία της καρδιακής ανεπάρκειας (η συνήθης δόση που προτείνεται είναι τα 2.000 mg, τρεις φορές την ημέρα).

6. Αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Η ταυρίνη μπορεί να ενισχύσει τα αντιοξειδωτικά μας συστήματα και να αποτελέσει ένα βιώσιμο θρεπτικό στοιχείο για την πρόληψη της οξειδωτικής βλάβης που σχετίζεται με τη γήρανση.



Έχει αντενδείξεις η λήψη συμπληρώματος ταυρίνης;

Τα 3.000 mg ημερησίως είναι ασφαλής για διάστημα ενός έτους. Είναι σημαντικό να συμβουλευτούμε τον γιατρό μας πριν ξεκινήσουμε οποιοδήποτε συμπλήρωμα  ταυρίνης.  

Παρενέργειες:

  • Νευρικότητα: Υπερβολική κατανάλωση ταυρίνης μπορεί να προκαλέσει αίσθημα νευρικότητας και αϋπνίας.
  • Ταχυκαρδία: Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να αυξήσει την καρδιακή μας συχνότητα παλμών.
  • Δυσκοιλιότητα: Η υπερβολική κατανάλωση ταυρίνης μπορεί να επιφέρει προβλήματα με το πεπτικό μας σύστημα. 

Αντενδείξεις:

  • Εγκυμοσύνη: Εάν είμαστε έγκυος, πρέπει να αποφύγουμε την υπερβολική κατανάλωση ταυρίνης.
  • Καρδιακά προβλήματα: Άτομα με καρδιακά προβλήματα, όπως αρρυθμίες, πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους πριν από τη χρήση ταυρίνης.
  • Υπέρταση: Άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση πρέπει να είναι προσεκτικοί με την κατανάλωση ταυρίνης, καθώς μπορεί να αυξήσει την πίεση.



Συμπέρασμα: Η ταυρίνη είναι ένα αμινοξύ που μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία και στην απόδοση μας. Σε κάθε περίπτωση, είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή για εμάς που αναζητούμε τρόπους να βελτιώσουμε την απόδοσή μας και να αυξήσουμε την ενέργειά μας.

Πηγές: 

Συντακτική ομάδα του heals Plus Icon

Συντακτική ομάδα του heals

Διαβάστε τα άρθρα της συντακτικής ομάδας του heals

Δωρεάν μεταφορικά για
παραγγελίες άνω των 39.00€

ΤΗΛ.ΚΕΝΤΡΟ + 30 2312311388
Ωράριο: Δε-Πα 09:00 -17:00