Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Τα άρθρα μας

Τσάντα για μαιευτήριο: Όλα όσα χρειαζόμαστε

Τσάντα για μαιευτήριο: Όλα όσα χρειαζόμαστε



Η μέρα που ονειρευόσασταν πλησιάζει! Το μωράκι σας ετοιμάζεται να έρθει στον κόσμο και η ανυπομονησία χτυπάει κόκκινο. Εκτός από τα συναισθήματα, όμως, έρχεται η ώρα και για την πρακτική πλευρά: Τι θα βάλετε στην τσάντα του μαιευτηρίου; Μην ανησυχείτε, μανούλες και μπαμπάδες! Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε όλα όσα χρειάζεστε για εσάς και το μωράκι σας, από τα απαραίτητα για τον τοκετό μέχρι τις πρώτες στιγμές μαζί του.






Πότε ετοιμάζουμε την τσάντα; 


Συνίσταται να ξεκινήσουμε την προετοιμασία της τσάντας – βαλίτσας περίπου 6-8 εβδομάδες πριν από την αναμενόμενη ημερομηνία τοκετού. Έτσι, θα έχουμε άπλετο χρόνο για να συγκεντρώσουμε όλα όσα χρειαζόμαστε αποφεύγοντας το άγχος της τελευταίας στιγμής και φυσικά οτιδήποτε απρόοπτο.

 


Τι πρέπει να έχει μαζί της η νέα μαμά; 



Ας σκεφτούμε την προετοιμασία μιας βαλίτσας ταξιδιού. Υπάρχει άραγε πιο όμορφο και συναρπαστικό ταξίδι από τη μητρότητα; Πάμε για αρχή να δούμε τι θα χρειαστούμε εμείς ως νέες μανούλες:  


  • Ρόμπες, νυχτικά ή πιτζάμες: Επιλέγουμε άνετες ρόμπες ή νυχτικά που κουμπώνουν μπροστά, από βαμβακερό ύφασμα, ιδανικά με κουμπιά μπροστά για διευκόλυνση του θηλασμού.

  • Προσωπικά είδη: Οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, σαμπουάν, αφρόλουτρο, πετσέτα, χτένα, λαστιχάκια μαλλιών, αποσμητικό, lip balm, χαρτί υγείας, αντισηπτικό χεριών, φορτιστή, σακούλες για άπλυτα και ότι άλλο θεωρούμε απαραίτητο για εμάς.

  • Σερβιέτες λοχείας: Ιδανικά επιλέγουμε σερβιέτες για μεγάλη ροή.

  • Μπλούζες ή φανέλες: Φαρδιές μπλούζες ή φανέλες από μαλακό ύφασμα, κατάλληλες για θηλασμό.

  • Αθλητικά παπούτσια ή παντόφλες:  Άνετα αθλητικά παπούτσια για την έξοδο από το μαιευτήριο και άνετες παντόφλες για το μαιευτήριο.

  • Κάλτσες: Για να διατηρήσουμε ζεστά τα πόδια μας, ειδικά αν είναι χειμώνας.

  • Σουτιέν και εσώρουχα: Μεγάλα μεγέθη, καθώς το σώμα αλλάζει μετά τον τοκετό.

  • Ρούχα για την επιστροφή στο σπίτι: Άνετα και φαρδιά ρούχα για την επιστροφή στο σπίτι με το μωρό μας.

  • Έγγραφα: Κάποια από τα βασικά έγγραφα που θα χρειαστεί να έχουμε μαζί μας περιλαμβάνουν: Ταυτότητα, βιβλιάριο υγείας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, ιατρικές εξετάσεις, κ.α. Ωστόσο επειδή κάθε μαιευτήριο είναι πιθανό να μας ζητήσει διαφορετικά συνίσταται να ενημερωθούμε από αυτό.



Τι χρειαζόμαστε για τον θηλασμό; 


  • Σουτιέν θηλασμού: Επιλέγουμε άνετα σουτιέν θηλασμού χωρίς μπανέλες, που ανοίγουν μπροστά για να διευκολύνουν το θηλασμό.

  • Επιθέματα στήθους: Θα απορροφήσουν τυχόν διαρροές γάλακτος και θα προστατεύσουν τα ρούχα μας.

  • Κρέμα για τις θηλές: Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και ανακούφιση από τις πληγές στις θηλές.

  • Θήλαστρο (προαιρετικά): Μπορεί να φανεί χρήσιμο, ειδικά τις πρώτες ημέρες μετά τον τοκετό, όταν η παραγωγή γάλακτος μπορεί να μην έχει ρυθμιστεί ακόμα.





Τι χρειαζόμαστε για το μωρό; 


Αρχικά, είναι πολύ πιθανό το μαιευτήριο να μας προμηθεύσει με κάποια πρώτα απαραίτητα για το μωρό μας όπως πχ πάνες. Εμείς φυσικά είναι να έχουμε μαζί μας τα παρακάτω:

  • Ρούχα:  Φορμάκια, μπλουζάκια, παντελόνια, σκουφάκια, 2-3 ζευγάρια καλτσάκια, 1 μπουφάν (ανάλογα με την εποχή).

  • Πάνες: Υπολογίζουμε περίπου 10-12 πάνες ανά ημέρα. Επιλέγουμε πάνες κατάλληλες για το βάρος του μωρού μας και φροντίζουμε να έχουμε μαζί μας και πάνες για νεογνά (newborn size).

  • Πετσετάκια: Ιδιαίτερα χρήσιμα ιδιαίτερα για τις αναγωγές, κοινώς γουλίτσες, του μωρού.

  • Υγρά μαντηλάκια: Απαραίτητα για τον καθαρισμό του μωρού μετά την αλλαγή πάνας. Προτιμάμε υγρά μαντηλάκια χωρίς άρωμα και αλκοόλ.

  • Κουβερτούλα: Μία απαλή κουβερτούλα είναι απαραίτητη για να ζεσταίνει το μωρό μας αλλά και για τη μεταφορά του στο αυτοκίνητο κατά την έξοδο.

 


Συμπέρασμα 


Η γέννηση ενός μωρού αποτελεί μια συναρπαστική και συνάμα αγχωτική εμπειρία. Η προετοιμασία για το μαιευτήριο είναι απαραίτητη, ώστε να νιώθουμε σιγουριά και άνεση όσο περνάμε τις πρώτες ημέρες μετά τον τοκετό. Η τσάντα του μαιευτηρίου αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι αυτής της προετοιμασίας. Σε αυτήν θα προσθέσετε όλα τα απαραίτητα για εσάς και το μωράκι σας, εξασφαλίζοντας μια ομαλή και ευχάριστη διαμονή στο μαιευτήριο.



Βρείτε όλα όσα χρειάζεστε στην εξειδικευμένη κατηγορία μας:  Πρώτα Απαραίτητα Για Μαιευτήριο και υποδεχτείτε με χαρά το μικρό σας θαυματάκι!

Γιώτα Παπαδοπούλου Plus Icon

Γιώτα Παπαδοπούλου

Content Editor-Copywriter-Blogger
Διαβάστε περισσότερα

Δωρεάν μεταφορικά για
παραγγελίες άνω των 39.00€

ΤΗΛ.ΚΕΝΤΡΟ + 30 2312311388
Ωράριο: Δε-Πα 09:00 -17:00