Η κατανάλωση του αλκοόλ σε μικρές ή μεγάλες ποσότητες μπορεί να βοηθάει την καρδιά, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει ανεπιθύμητες παρενέργειες. Υπάρχουν συμπληρώματα διατροφής που περιορίζουν τις παρενέργειες του αλκοόλ και μειώνουν τις αρνητικές επιπτώσεις της κατανάλωσης του. Σύμπλεγμα Βιταμίνης B: Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει την επίπεδα των βιταμινών του συμπλέγματος B στο σώμα. Η πρόσληψη ενός συμπληρώματος του συμπλέγματος Β μπορεί να βοηθήσει στην αντιστάθμιση αυτής της έλλειψ …
Η κατανάλωση του αλκοόλ σε μικρές ή μεγάλες ποσότητες μπορεί να βοηθάει την καρδιά, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει ανε …
N-acetyl-cysteine (NAC): Η N-acetyl-cysteine (Ν-ακετυλ-κυστεΐνη) αποτελεί ένα παράγωγο του αμινοξέος κυστεΐνης. Αυτό το παράγωγο ενώνεται με την ακεταλδεΰδη για να εξαλείψει τις επιζήμιες επιδράσεις της ενώ ενισχύει τα επίπεδα της γλουταθειόνης, που αποτελεί το πρωταρχικό αντιοξειδωτικό του οργανισμού. Η NAC είναι προτιμότερο να λαμβάνεται πριν την κατανάλωση του αλκοόλ, ωστόσο μπορεί να βοηθήσει αν την πάρετε και μετά.
Σιλυμαρίνη: Η σιλυμαρίνη (Silymarin), το ενεργό συστατικό στο γαιδουράγκαθο (milk thistle), αποτρέπει την μετατροπή της αιθανόλης σε ακεταλδεΰδη. Επίσης προστατεύει το DNA από τις βλάβες που προκαλεί ο καρκίνος, ειδικά όταν πίνετε αλκοόλ.