Τα υποκατάστατα ζάχαρης είναι προϊόντα που σχεδιάστηκαν για να αντικαταστήσουν την παραδοσιακή ζάχαρη σε διατροφικά προϊόντα. Αυτά τα υποκατάστατα παρέχουν γλυκύτητα χωρίς τις θερμίδες και τον αντίκτυπο στα επίπεδα γλυκόζης που συνήθως συνδέονται με την κατανάλωση κανονικής ζάχαρης. Ένα από τα πιο διάσημα υποκατάστατα ζάχαρης είναι η ασπαρτάμη. Πρόκειται για μια τεχνητή γλυκαντική ουσία με πολύ μεγάλη δυνατότητα γλυκύτητας σε σχέση με τη ζάχαρη, χωρίς τις θερμίδες. Χρησιμοποιείται ευρέως σε δια …
Τα υποκατάστατα ζάχαρης είναι προϊόντα που σχεδιάστηκαν για να αντικαταστήσουν την παραδοσιακή ζάχαρη σε διατροφικά προϊ …