Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Τα άρθρα μας

Αλόη Βέρα: Ποια είναι τα πολύτιμα οφέλη της στην επιδερμίδα μας;

Αλόη Βέρα: Ποια είναι τα πολύτιμα οφέλη της στην επιδερμίδα μας;


Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη της αλόης βέρα για το δέρμα που έχει καεί από τον ήλιο, αλλά πόσοι ξέρουμε ότι έχει και άλλα πολύτιμα οφέλη για το δέρμα μας; Αν αναζητούμε έναν φυσικό τρόπο για να βελτιώσουμε την υγεία της επιδερμίδας μας, ας εφαρμόσουμε στη ρουτίνα περιποίησης μας την αλόη. Ας δούμε γιατί!



Τι είναι η αλόη βέρα;

Η αλόη βέρα είναι ένα παχύφυτο (χυμώδης φυτό) που τυπικά αναπτύσσεται σε ζεστά ξηρά κλίματα και στην Ελλάδα βρίσκεται σε αφθονία. Η ιδιαίτερη ικανότητά της να κατακρατεί νερό, είναι αυτή που τη βοηθάει να επιβιώνει σε ακραία καιρικά φαινόμενα ξηρασίας αλλά και υψηλών θερμοκρασιών. Τα φύλλα του φυτού της αλόης είναι παχιά και σαρκώδη και περιέχουν μια διαυγή ουσία που μοιάζει με γέλη. Αυτό το τζελ, είναι αυτό που χρησιμοποιούμε για σκοπούς περιποίησης δέρματος. 

Στην αρχαία Αίγυπτο, το τζελ αλόης χρησιμοποιείται για την ανακούφιση ορισμένων παθήσεων και ορισμένων πόνων. Η αλόη βέρα χρησιμοποιήθηκε επίσης για να καταπραΰνει τους ερεθισμούς του δέρματος. Ο Αριστοτέλης υμνεί τις αρετές του και το βρίσκουμε λίγους αιώνες αργότερα στον κατάλογο των φαρμακευτικών φυτών στο πλευρό της Κίνας και της Ινδίας.



Ποιες είναι οι ιδιότητές της;

Έχει αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που ενισχύουν την επούλωση, ενυδατώνουν το δέρμα και αποτρέπουν τη γήρανση.

Η έρευνα δείχνει ότι τα φυτά της αλόης μπορεί να φιλοξενούν έως και 200 διαφορετικές δραστικές ενώσεις, όπως βιταμίνες, μέταλλα και αμινοξέα, που μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία διαφόρων δερματικών παθήσεων, όπως ελαφρά εγκαύματα, ψωρίαση και σμηγματορροϊκή δερματίτιδα. Επίσης, περιέχει ανθρακινόνες (12 ανθρακινόνες βρίσκονται στο φλοιό της και έχουν αντιβιοτικές, βακτηριοκτόνες, αντιικές, αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες), ένζυμα (αμυλάση, καταλάση, αλκαλική φωσφατάση κ.α), λιγνίνη, σάκχαρα (μονοσακχαρίτες και πολυσακχαρίτες) και σαλικυλικό οξύ

Η αλόη βέρα περιέχει καλά μελετημένες βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνες Α, C και E και ψευδάργυρο. Η βιταμίνη Α είναι γνωστή για τις αναπλαστικές της ιδιότητες στα κύτταρα και χρησιμοποιείται ευρέως στην κοσμητολογία ως αντιρυτιδικό συστατικό. Η βιταμίνη C βοηθά να δημιουργηθεί το κολλαγόνο του δέρματος και να διατηρηθεί η καλή υγεία του. Η βιταμίνη Ε με τις αντιοξειδωτικές και αναπλαστικές της ιδιότητες προστατεύει το δέρμα, προλαμβάνοντας τις βλάβες της κυτταρικής μεμβράνης.  Δεν είναι τυχαίο άλλωστε οτι η αλόη είναι ένα από τα κύρια συστατικά που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία καλλυντικών.

8 οφέλη του τζελ αλόης για το δέρμα


Ακολουθούν μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους τα οφέλη του τζελ αλόης  μπορεί να βελτιώσουν την τρέχουσα ρουτίνα φροντίδας του δέρματος.
Η αλόη βέρα δεν είναι ερεθιστική και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε τύπο δέρματος.

1. Ηλιακά εγκαύματα και δερματικοί τραυματισμοί

Η αλόη βέρα καταπραΰνει τα ηλιακά εγκαύματα και τους τραυματισμούς του δέρματος αυξάνοντας τη σύνθεση κολλαγόνου και τη διασύνδεση. Αυτό βοηθά στη αποφυγή ουλών και επιταχύνει την επούλωση των πληγών. Η αλόη όπως αναφέραμε περιέχει ενώσεις που ονομάζονται αλοΐνη και ανθρακινόνες, οι οποίες έχουν αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά οφέλη που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου και στην προώθηση της επούλωσης. 

Προσοχή: Η αλόη βέρα πρέπει να εφαρμόζεται μόνο σε ήπια έως μέτρια εγκαύματα πρώτου και δεύτερου βαθμού - τα πιο σοβαρά εγκαύματα πρέπει να αντιμετωπίζονται σε ιατρική εγκατάσταση.

2. Μετά τον ήλιο

Oι αντιφλογιστικές και επουλωτικές ιδιότητες της, προσφέρει στην επιδερμίδα δροσιά, ενυδάτωση και απαλότητα. Αυτό την κάνει ιδανική ως After Sun. Καταπραΰνει άμεσα την ξηρότητα, τις κοκκινίλες και την αίσθηση καψίματος, χαρίζοντας στο δέρμα βελούδινη υφή. Απορροφάται άμεσα, χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας.


3. Ενυδάτωση του δέρματος

Δεδομένου ότι η αλόη βέρα περιέχει υγραντικές ενώσεις (ουσίες που προσελκύουν νερό), θεωρείται ότι είναι ιδιαίτερα ευεργετική για τους ξηρούς τύπους δέρματος. Η αλόη περιέχει ειδικά βλεννοπολυσακχαρίτες, οι οποίοι δεσμεύουν την υγρασία στο δέρμα. Έχει επίσης συνεκτικά αποτελέσματα κολλώντας μεταξύ τους τα επιδερμικά κύτταρα του δέρματος που ξεφλουδίζουν, με αποτέλεσμα πιο απαλό δέρμα.

4. Εξασθένιση των μαύρων κηλίδων και των ραγάδων

Υπάρχουν δύο ενώσεις στην αλόη που μπορεί να εξαφανίσουν τα μαύρα στίγματα και τις ραγάδες: η αλοεσίνη και η αλοΐνη. Σε μια μελέτη, η αλοεσίνη εφαρμόστηκε τέσσερις φορές την ημέρα για 15 ημέρες και βρέθηκε ότι είναι αποτελεσματική στη θεραπεία της υπερμελάγχρωσης που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία και μετά την ακμή. Μια άλλη μελέτη βρήκε ότι η αλοΐνη κατέστρεψε τα κύτταρα μελανίνης (μια υπερπαραγωγή της οποίας προκαλεί το σχηματισμό μαύρων κηλίδων) σε μελαγχρωματικά κύτταρα, εμποδίζοντας τη δραστηριότητα της τυροσινάσης, ενός ενζύμου που είναι υπεύθυνο για την παραγωγή μελανίνης.

5. Διαχείριση ακμής

Η αλόη βέρα περιέχει φυσικά σαλικυλικό οξύ, άζωτο ουρίας, κινναμωμικό οξύ, φαινόλες και θείο - όλα αυτά αναστέλλουν την ανάπτυξη μυκήτων, βακτηρίων και ιών. Έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ικανότητες, οι οποίες καταστέλλουν το P. acnes, το βακτήριο που προκαλεί την ακμή. Το σαλικυλικό οξύ είναι επί του παρόντος ένας από τους καλύτερους τρόπους για την πρόληψη της ακμής, καθώς αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα από το εξωτερικό στρώμα του δέρματος και μειώνει την ερυθρότητα και τη φλεγμονή.

6. Επιβράδυνση των σημαδιών της γήρανσης

Επειδή η αλόη βέρα περιέχει βιταμίνες C και Ε, είναι λογικό ότι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του σχηματισμού ελεύθερων ριζών, που είναι τα μόρια που προκαλούν βλάβες στα κύτταρα, εμποδίζοντας την γήρανση. Εν τω μεταξύ, το σαλικυλικό οξύ που περιέχει δρα ως απαλό απολεπιστικό - και όταν αυτά τα ενοχλητικά νεκρά κύτταρα του δέρματος απομακρυνθούν, τα άλλα προϊόντα περιποίησης του δέρματός σας μπορεί να διεισδύσουν καλύτερα στην επιφάνεια και να κάνουν το έργο τους πιο αποτελεσματικά ως αποτέλεσμα.

7. Mαύροι κύκλοι

Το τζελ αλόης βέρα μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση των μαύρων κύκλων. Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, το τζελ αλόης βέρα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης πρηξίματος γύρω από τα μάτια. Επιπλέον, το τζελ αλόης είναι μια εξαιρετική φυσική επιλογή για την ενυδάτωση του ευαίσθητου δέρματος γύρω από τα μάτια μας.

8. Έκζεμα και Ψωρίαση

Τα ενυδατικά αποτελέσματα της αλόης μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του ξηρού δέρματος με κνησμό που σχετίζεται με το έκζεμα. Το τζελ αλόης μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση της σμηγματορροϊκής δερματίτιδας. Ενώ αυτή η λιπαρή μορφή εκζέματος εντοπίζεται συχνότερα στο τριχωτό της κεφαλής, μπορεί επίσης να επηρεάσει μέρη του προσώπου μας και πίσω από τα αυτιά.

Όπως και με το έκζεμα, η αλόη βέρα μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της φλεγμονής και του κνησμού από την ψωρίαση. 


Προειδοποιήσεις πριν από τη χρήση

Δεδομένου ότι η αλόη βέρα είναι ένα φωτοευαίσθητο προϊόν, είναι απαραίτητο να είμαστε προσεκτικοί κατά τη χρήση της κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Εάν δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά αλόη βέρα, καλό είναι να κάνουμε πρώτα μια δοκιμή σε μια μικρή περιοχή του δέρματος για να ελέγξουμε για τυχόν πιθανή αλλεργική αντίδραση.

Η αλόη βέρα μπορεί να αλληλεπιδράσει με ορισμένα φάρμακα, όπως διουρητικά, φάρμακα για την καρδιά, φάρμακα για τον διαβήτη και αντιπηκτικά. Εάν παίρνουμε οποιοδήποτε φάρμακο, καλό είναι να μιλήσουμε με το γιατρό μας, πριν χρησιμοποιήσουμε αλόη βέρα.

Η αλόη δεν συνιστάται για έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι είναι ασφαλής η χρήση του κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού. Εάν είμαστε έγκυος ή θηλάζουμε, καλό είναι να μιλήσουμε με το γιατρό μας πριν την χρησιμοποιήσουμε.



Συμπέρασμα: H αλόη βέρα αποτελεί έναν πολύτιμο φυσικό πόρο για τη φροντίδα του δέρματος. Οι θεραπευτικές της ιδιότητες, σε συνδυασμό με τις ενυδατικές και αναζωογονητικές της ικανότητες, την καθιστούν ιδανική για την αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων. Η χρήση φυσικών καλλυντικών προϊόντων βασισμένων στην αλόη βέρα μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη υγιούς και λαμπερής επιδερμίδας.

Διαβάστε τα οφέλη του χυμού αλόης εδώ! 


Το Heals.gr προτείνει: 

1. Optima Οργανικό Βιοενεργό Gel Αλόης, 200mlΟργανικό, βιοενεργό ζελέ Αλόης 99.9% για συστηματική περιποίηση του δέρματος. Ενυδατώνει, μαλακώνει, ανακουφίζει και βοηθά στην ανανέωση της ξηρής, ερεθισμένης επιδερμίδας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σημεία του δέρματος που παρουσιάζουν ραγάδες, σημάδια, ουλές, ερεθισμούς, ελαφρά καψίματα και ήπια ηλιακά εγκαύματα.



2. Optima Aloe Pura Organic Aloe Vera Face Wash Καθαριστικό Προσώπου με Αλόη Βέρα, 150ml.  Το Aloe Pura Organic Aloe Vera Face Wash, είναι ένα τζελ καθαρισμού προσώπου κατάλληλο για να καταπραϋνει και να αναδομεί το δέρμα. Περιέχει επιλεγμένα βοτανικά εκχυλίσματα όπως βιολογική αλόη, εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού, ισλανδικά βρύα και bamboo. 



3. Optima Organic Aloe Vera with Tea Tree Ενυδατικό Gel Σώματος, 200ml.  Αυτό το βιοενεργό ζελέ Αλόης με έλαιο Τεϊόδεντρου ανακουφίζει, ενυδατώνει, μαλακώνει, βοηθάει στην αποκατάσταση του ξηρού και κατεστραμμένου δέρματος και προσφέρει ήπια αντισηπτική και αντιβακτηριακή δράση. Ιδανικό για τη φροντίδα της επιδερμίδας μετά την έκθεση στον ήλιο. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά το ξύρισμα, σε ραγάδες, ουλές, ξηρό, σκασμένο δέρμα, ηλιακά εγκαύματα, δερματικούς ερεθισμούς και μικρά εγκαύματα.

      



Πηγές:

1. https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/aloe-vera-for-face

2. https://www.eatingwell.com/article/7951954/benefits-of-aloe-vera-for-skin/

3. https://www.foreo.com/mysa/aloe-vera-in-skincare-skin-benefits/

Συντακτική ομάδα του heals Plus Icon

Συντακτική ομάδα του heals

Διαβάστε τα άρθρα της συντακτικής ομάδας του heals

Δωρεάν μεταφορικά για
παραγγελίες άνω των 39.00€

ΤΗΛ.ΚΕΝΤΡΟ + 30 2312311388
Ωράριο: Δε-Πα 09:00 -17:00