Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Τα άρθρα μας

Εποχική Τριχόπτωση: Γιατί πέφτουν τα μαλλιά μου και πώς το αντιμετωπίζω;

Εποχική Τριχόπτωση: Γιατί πέφτουν τα μαλλιά μου και πώς το αντιμετωπίζω;

 

Καθημερινά χάνουμε έναν αριθμό τριχών, κάτι το οποίο είναι φυσιολογικό και αναπόσπαστο κομμάτι του κύκλου ζωής των μαλλιών μας. Όμως την άνοιξη και το φθινόπωρο αυτό το φαινόμενο κλιμακώνεται. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί τότε εμφανίζεται η λεγόμενη εποχική τριχόπτωση. Ειδικά την άνοιξη, τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο αυτό το φαινόμενο φτάνει στην κορύφωση του.

Η εποχική, παροδική τριχόπτωση δεν έχει καμία σχέση με τη χρόνια τριχόπτωση, η οποία οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως για παράδειγμα, οι ορμονικές διαταραχές, η κληρονομικότητα, η διατροφή, το άγχος, η γενικότερη κόπωση του οργανισμού ή η έλλειψη βιταμινών. Η εποχική τριχόπτωση παρότι είναι ένα προσωρινό φαινόμενο, μας ενοχλεί αισθητικά ενώ μπορεί να μας προκαλέσει άγχος. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε πού οφείλεται, πώς μπορούμε να τη διαχειριστούμε καθώς και να την περιορίσουμε.



 

Γιατί πέφτουν τα μαλλιά μου;

Η εποχική τριχόπτωση είναι μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού στις αλλαγές των εποχών. Κατά τη διάρκεια της ανοιξιάτικης τριχόπτωσης, παρατηρείται μια αυξημένη τριχόπτωση σε σχέση με την υπόλοιπη χρονιά. Η εποχική τριχόπτωση συμβαίνει κατά τη διάρκεια των αλλαγών εποχής και είναι μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι οι τρίχες στο τριχωτό της κεφαλής ακολουθούν έναν κύκλο ανάπτυξης, κατά τον οποίον περνούν από μια φάση ανάπτυξης (αναγενής φάση), μια φάση μετάβασης (καταγενής) μια φάση ανάπαυσης (τελογενής) όπου η τρίχα τελικά πέφτει. 

Η τελογενής φάση και διαρκεί από 3 έως 6 εβδομάδες. Σε αυτή την περίοδο η ανάπτυξη των μαλλιών σταματά, η τριχοφυΐα αναστέλλεται και τελικά οι τρίχες που βρίσκονται σε αυτή τη φάση πέφτουν. Στο φυσιολογικό τριχωτό της κεφαλής που δεν παρουσιάζει συμπτώματα τριχόπτωσης το 90% των τριχών βρίσκεται σε αναγενής φάση και το 10% σε τελογενής φάση. Η τριχόπτωση εμφανίζεται όταν το ποσοστό των τριχών που βρίσκονται σε τελογενής φάση υπερβαίνει το 20%. 

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η φύση περιορίζει την ανάπτυξη των τριχών στην κεφαλή για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του σώματος. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, πολλές τρίχες βρίσκονται στη φάση ανάπαυσης και είναι αδύναμες και ευάλωτες. Καθώς πλησιάζει η άνοιξη και η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει, ο οργανισμός ξεκινά να αναζωογονείται και οι τρίχες αρχίζουν να αναπτύσσονται ξανά. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, οι παλιές τρίχες στη τελογενής φάση αποχωρίζονται από το τριχωτό της κεφαλής και αντικαθίστανται από νέες.





Ποια είναι η λύση στην τριχόπτωση;

Η αλλαγή του τρόπου ζωής με την ισορροπημένη διατροφή να γίνεται πρωταρχικός στόχος όλο το χρόνο, είναι μια σοφή επιλογή που βοηθά στην απόκτηση και διατήρηση γερών μαλλιών γεμάτα υγεία. Χρειάζεται αύξηση των βιταμινών και του σιδήρου στη διατροφή, ενώ τα μικρά και συχνά γεύματα που μας χαρίζουν σταθερή πρόσληψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένα οργανισμό, που δεν θα επιτρέψει απότομη αύξηση της απώλειας των μαλλιών. 

- Σίδηρος: Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για την υγεία των μαλλιών, καθώς βοηθά στη μεταφορά οξυγόνου στα μαλλιά. Καλές πηγές σιδήρου είναι τα κόκκινα κρέατα, τα αυγά, τα σταφύλια και οι σπόροι.

- Ψευδάργυρος: Βοηθά στη βελτίωση της όψης των μαλλιών και στην ανάδειξη της ομορφιάς τους και στην καλή ποιότητα. Συνήθεις πηγές ψευδαργύρου είναι το κοτόπουλο, το κόκκινο κρέας, τα θαλασσινά (ιδιαίτερα τα οστρακοειδή).

- Bιοτίνη: Είναι μια βιταμίνη  του συμπλέγματος B που δυναμώνει τη τρίχα, και είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας των μαλλιών. Η βιοτίνη βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα, όπως στα αυγά, το σολομό, το βρώμη, τα καρύδια, τα    αμύγδαλα και το σπανάκι.

- Πρωτεΐνες: : Οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των μαλλιών. Καλές πηγές πρωτεϊνών είναι το κρέας, τα αυγά, οι φασόλια.

- Βιταμίνη Α: Η βιταμίνη Α βρίσκεται σε τρόφιμα όπως οι γλυκοπατάτες, τα καρότα και τα μπρόκολα και μπορεί να συμβάλει στην υγεία των μαλλιών.

- Βιταμίνη C: Η βιταμίνη C βρίσκεται σε τρόφιμα όπως τα πορτοκάλια, οι φράουλες και τα πράσινα φυλλώματα και μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή κολλαγόνου, που είναι σημαντικό για την υγεία των μαλλιών.

Κάποιες φορές όμως, η πρόσληψη των βιταμινών, των μετάλλων και των ιχνοστοιχείων δεν είναι αρκετή, είτε λόγω πιεσμένης καθημερινότητας, είτε λόγω αδυναμίας του οργανισμού και διατροφικών περιορισμών. Χρήσιμο είναι να εντάξουμε και ένα σωστό συμπλήρωμα διατροφής που θα περιέχει απαραίτητα διατροφικά στοιχεία για τη βιοσύνθεση του κολλαγόνου και της κερατίνης, όπως οργανικό θείο (MSM), βιταμίνη C, L-προλίνη, L-λυσίνη, κόκκινο άλγος, κιτρικό ψευδάργυρο και χαλκό. Μια τέτοια καθημερινή ενίσχυση χαρίζει δύναμη και υγεία στην τρίχα και βοηθάει τα μαλλιά να ξαναβρούν τον όγκο και τη λάμψη τους. 

Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής από τα αγαπημένα σας brands, για την υγεία των μαλλιών και των νυχιών, αλλά και για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Εμείς στo heals.gr προτείνουμε:

Viogenesis CapelloGen Τρόφιμο για Ειδικούς Ιατρικούς Σκοπούς (Τριχόπτωση): Διαιτητικό προϊόν το οποίο ανήκει στην κατηγορία των τροφίμων για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς (ισορροπημένη δίαιτα) και προορίζεται για τη διαιτητική διαχείριση σε τριχόπτωση.

Solgar Skin, Nails & Hair Formula Φόρμουλα Πλούσια σε Βιταμίνες, Αμινοξέα & Μέταλλα για την Υγεία των Μαλλιών, του Δέρματος & των Νυχιών: Διατροφική φόρμουλα πλούσια σε βιταμίνες, αμινοξέα και μέταλλα, ειδικά σχεδιασμένη για να προάγει την καλή υγεία των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών.

- Health Aid Hair-Vit Συμπλήρωμα Διατροφής Με Βιταμίνες, Μέταλλα, Ιχνοστοιχεία & Αμινοξέα για Υγιή Μαλλιά: Μοναδικός συνδυασμός 17 ενεργών συστατικών, για την διατήρηση της υγείας και ομορφιάς των μαλλιών από τη ρίζα ως τις άκρες. 

Priorin Extra Συμπλήρωμα Διατροφής κατά της Τριχόπτωσης: Priorin Extra συμπλήρωμα διατροφής για την υγεία των μαλλιών. Χαρίζει ορατά πιο πλούσια, πιο δυνατά και πιο λαμπερά μαλλιά.



Τέλος,
ενισχύστε την υγεία των μαλλιών σας με το κατάλληλα προϊόντα για τριχόπτωση. Για την αντιμετώπιση της εποχικής τριχόπτωσης μπορείτε να επιλέξετε προϊόντα φροντίδας, όπως σαμπουάν, conditioner και μάσκες μαλλιών, με εξειδικευμένα συστατικά και στοχευμένη δράση, προκειμένου να περιορίσετε την απώλεια μαλλιών. Μετά από συζήτηση με το δερματολόγο ή το φαρμακοποιό σας, μπορείτε να επιλέξετε και κάποια αγωγή κατά της τριχόπτωσης συνήθως πρόκειται για αμπούλες που εφαρμόζουμε στο τριχωτό.


Πηγές:

https://www.specchiasol.gr/health-advices/epochiki-trichoptosi

https://www.shape.gr/life/omorfia/poies-einai-oi-faseis-tis-epochikis-trichoptosis-kai-pos-na-tin-antimetopiseis/

Συντακτική ομάδα του heals Plus Icon

Συντακτική ομάδα του heals

Διαβάστε τα άρθρα της συντακτικής ομάδας του heals

Δωρεάν μεταφορικά για
παραγγελίες άνω των 39.00€

ΤΗΛ.ΚΕΝΤΡΟ + 30 2312311388
Ωράριο: Δε-Πα 09:00 -17:00