Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProducts}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Τα άρθρα μας

Μαγνήσιο & Εγκυμοσύνη: Πως βοηθάει και πότε πρέπει να πάρουμε συμπλήρωμα;

Μαγνήσιο & Εγκυμοσύνη: Πως βοηθάει και πότε πρέπει να πάρουμε συμπλήρωμα;



Η εγκυμοσύνη, αυτή η περίοδος θαυμάτων και αλλαγών, φέρνει μαζί της την ανάγκη για ειδική φροντίδα και προσοχή στη διατροφή. Η προσεκτική επιλογή τροφών πλούσιων σε φυτικές πηγές, σίδηρο, ασβέστιο, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο και άλλα θρεπτικά στοιχεία είναι ουσιώδης. Αυτή η διατροφική προσέγγιση όχι μόνο προωθεί την υγεία της μητέρας αλλά υποστηρίζει επίσης και την ανάπτυξη του εμβρύου. Σε προηγούμενο άρθρο είδαμε τα οφέλη του μαγνησίου και γιατί το αποκαλούμε «μαγικό μέταλλο» του οργανισμού μας. Πως βοηθάει όμως την εγκυμοσύνη μιας γυναίκας και πότε πρέπει να πάρουμε συμπλήρωμα. Ας δούμε αναλυτικά. 





Πόσο μαγνήσιο χρειάζεται μια έγκυος; 


Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη μαγνησίου για έγκυες γυναίκες ηλικίας 19 έως 30 ετών είναι 360mg και για 31 έως 50 ετών 350mg. Οι ανάγκες, όμως, μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία, το σωματικό βάρος και την ατομική υγεία.

 

Πού βοηθάει το μαγνήσιο στην εγκυμοσύνη; 


Το μαγνήσιο παίζει σημαντικό ρόλο στην εγκυμοσύνη με πολλούς τρόπους:


  • Ανάπτυξη Εμβρύου: Συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξη του εμβρύου, επηρεάζοντας τη διαδικασία του κυτταρικού και νευρικού συστήματος.


  • Πρόληψη Προεκλαμψίας: Υψηλά επίπεδα μαγνησίου συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο προεκλαμψίας, μιας και βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. Η προεκλαμψία, γνωστή ως τοξαιμία της εγκυμοσύνης, είναι μια σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι υψηλή αρτηριακή πίεση, πρωτεΐνες στην ούρα (πρωτεΐνουρία) και ορισμένα άλλα συμπτώματα.


  • Πρόληψη πρόωρου τοκετού: Η έλλειψη μαγνησίου έχει συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου τοκετού.


  • Καταπολέμηση της ναυτίας: Το μαγνήσιο μπορεί να ανακουφίσει από την πρωινή ναυτία, ένα συχνό πρόβλημα στο πρώτο τρίμηνο.


  • Μείωση κραμπών: Βοηθά στη μείωση των μυϊκών κραμπών και των συσπάσεων, που συχνά συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.


  • Βελτίωση διάθεσης: Το μαγνήσιο μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του άγχους και της κατάθλιψης, που είναι συχνά κατά την εγκυμοσύνη.


  • Υποστήριξη Οστικής Υγείας: Συνδέεται με την οστική υγεία, βοηθώντας στη σωστή ανάπτυξη των οστών του εμβρύου.




Μαγνήσιο τροφές 



Το μαγνήσιο είναι παρόν σε πολλά τρόφιμα και προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Ορισμένες τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο περιλαμβάνουν:


  • Σπανάκι: Μια εξαιρετική πηγή μαγνησίου, επίσης πλούσιο σε σίδηρο και φυλλικό οξύ.

  • Φιστίκια: Περιέχουν υψηλά επίπεδα μαγνησίου, αλλά πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε θερμίδες.

  • Αμύγδαλα: Είναι πλούσια πηγή μαγνησίου και αποτελούν υγιεινό σνακ.

  • Σπόροι Ηλίανθου: Παρέχουν μαγνήσιο, αντιοξειδωτικά και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

  • Κακάο: Η σκούρη σοκολάτα και το ακατέργαστο κακάο περιέχουν μαγνήσιο και έχουν θετικά αποτελέσματα στην ψυχολογική διάθεση.

  • Μπανάνες: Εκτός από ένα υγιεινό σνακ, οι μπανάνες είναι μια καλή πηγή μαγνησίου.

  • Ψάρι: Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός και το σκουμπρί περιέχουν μαγνήσιο. Στοχεύουμε σε τουλάχιστον δύο μερίδες ψαριού την εβδομάδα για γενικά οφέλη στην υγεία μας.

  • Αβοκάντο: Το αβοκάντο όχι μόνο παρέχει υγιή λίπη αλλά συμβάλλει και στην πρόσληψη μαγνησίου.







Πότε πρέπει να πάρουμε συμπλήρωμα; 



Λόγω άλλων προβλημάτων – περιορισμών που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης η διατροφή μας μπορεί να περιοριστεί. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα συμπληρώματα διατροφής είναι τα πιο αποτελεσματικά!

Όσον αφορά το μαγνήσιο διατίθεται σαν συμπλήρωμα διατροφής σε διάφορες μορφές όπως:



  • Κιτρικό μαγνήσιο: Απορροφάται εύκολα από τον οργανισμό. Χρησιμοποιείται συνήθως για τη βελτίωση της πέψης και την ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα.

  • Γλυκονικό μαγνήσιο: Συνδέεται με το αμινοξύ γλυκίνη για ενισχυμένη απορρόφηση. Κατάλληλο για όσους αναζητούν μαγνήσιο με ηρεμιστικές ιδιότητες.

  • Οξείδιο μαγνησίου: υψηλότερο ποσοστό μαγνησίου. Χρησιμοποιείται συχνά για την ανακούφιση της καούρας ή ως καθαρτικό.

  • L-Θρεονικό μαγνήσιο: Γνωστό για την ικανότητά του να διασχίζει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό. Μπορεί να υποστηρίξει τη γνωστική λειτουργία και την υγεία του εγκεφάλου.

  • Χλωριούχο μαγνήσιο: Απορροφάται από το δέρμα (τοπική εφαρμογή) Χρησιμοποιείται ευρέως σε λάδι μαγνησίου και άλατα μπάνιου για διαδερμική απορρόφηση.


Τα συμπληρώματα μαγνησίου προσφέρουν μια ποικιλία τύπων και μορφών, το καθένα καλύπτοντας συγκεκριμένες ανάγκες υγείας. Όπως με κάθε συμπλήρωμα, είναι απαραίτητο να συμβουλευόμαστε έναν επαγγελματία υγείας πριν ξεκινήσουμε ένα νέο σχήμα για να διασφαλίσουμε τη σωστή δοσολογία.


Συμπέρασμα 



Το μαγνήσιο αποδεικνύεται ως σημαντικό στοιχείο κατά την εγκυμοσύνη, παρέχοντας οφέλη τόσο για τη μητέρα όσο και για το έμβρυο. Η αρκετή πρόσληψη μαγνησίου μπορεί να συμβάλει στην υγιή ανάπτυξη του εμβρύου, στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και στη μείωση των μυϊκών κραμπών.


To heals προτείνει 





Πετριάννα Ζηλιασκοπούλου Plus Icon

Πετριάννα Ζηλιασκοπούλου

Αισθητικός και Εξειδικευμένη Σύμβουλος Δερμοκαλλυντικών, Απόφοιτος ΙΕΚ ΑΚΜΗ του τμήματος Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ με Παγκόσμιο Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Αισθητικής Cidesco International.
Διαβάστε περισσότερα

Δωρεάν μεταφορικά για
παραγγελίες άνω των 39.00€

ΤΗΛ.ΚΕΝΤΡΟ + 30 2312311388
Ωράριο: Δε-Πα 09:00 -17:00