Η οστεοπόρωση είναι μια κοινή πάθηση που χαρακτηρίζεται από τη μείωση της οστικής πυκνότητας και την αδυναμία των οστών να αντέχουν στις καθημερινές δραστηριότητες. Η διατροφή σε συνδυασμό με τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να βελτιώσουν την υγεία των οστών και να συμβάλουν στην πρόληψη και διαχείριση της οστεοπόρωσης. Το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο, ο φώσφορος, η βιταμίνη D και η βιταμίνη Κ συμβάλλουν στη διατήρηση των φυσιολογικών οστών.
Το ασβέστιο είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για την υγεία των οστών. Συμπληρώματα ασβεστίου μπορούν να ληφθούν για να εξασφαλίσουμε την επαρκή κατανάλωση ασβεστίου, ιδιαίτερα αν η διατροφή μας δεν παρέχει αρκετές πηγές ασβεστίου, όπως γάλα, γιαούρτι, τυρί και σπανάκι. Η βιταμίνη D είναι σημαντική για την απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό. Η βιταμίνη D συνήθως συνιστάται σε συνδυασμό με το ασβέστιο, για να βελτιώσει την απορρόφηση του ασβεστίου από το σώμα. Το ασβέστιο και η βιταμίνη D συμβάλλουν στη μείωση της απώλειας της οστικής μάζας σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.
Το μαγνήσιο βοηθά στην απορρόφηση και τη χρήση του ασβεστίου από τα οστά. Μπροόυμε να λάβουμε συμπληρώματα μαγνησίου εάν η διατροφή μας δεν παρέχει αρκετή ποσότητα μαγνησίου, μέσω τροφίμων όπως ξηροί καρποί, φασόλια, σπανάκι και δημητριακά.